Помош: Барам еден филм!

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
Филмов е стар повеќе од 15 години. Се работи за една дадилка, која оди во еден замок да чува две дечиња. На времето во тој замок (не се сеќавам како) умреле двајца млади љубовници, и сега духовите сеуште им живеат таму. Дадилкава ги гледа духовите и приметува и дека децата се однесуваат како нив, нормално, никој освен дадилката и децата не може да ги види. Бледи ми се сеќавањата за филмов, не знам ни како заврши.
Vo slucaj da ne go imas uste najdeno.. The Others obavezno pak da go gledas masterpiece e, ovajpat so si krajot :D
http://www.imdb.com/title/tt0230600/

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Vo slucaj da ne go imas uste najdeno.. The Others obavezno pak da go gledas masterpiece e, ovajpat so si krajot :D
The Others не е ниту повеќе од 15 години стар, ниту има една дадилка, ниту има замок. Ни па во него умреле двајца млади љубовници. Ама да, masterpiece e.

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
The Others не е ниту повеќе од 15 години стар, ниту има една дадилка, ниту има замок. Ни па во него умреле двајца млади љубовници. Ама да, masterpiece e.
Го најдовме тој филм - The Turn of the Screw (1992).

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ајде да пишам и во оваа тема. Барам една цртана серија, ја даваа на тетовската тв Кисс на времето, беше со митови. Памтам една епизода беше со близнаци. Му звучи некому познато? Секоја епизода - различна приказна. Или некој да ми најде листа од сите цртани/анимирани серии кои не се аниме, па јас да ја прегледам?

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Како се викаше тој филмот со женската која ја мачи еден египедски дух, и се облекува во цела во црно, со египедска маска, и оди нешто да бара. Како се викаше овој филм никако да ми текне.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Да не знае некој од кој филм е ова? :)

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Значи вака, го знам филмот кој е, Али Баба и 40те разбојници. Арно ама има еден куп направени филмови и тоа не само англиски и неможам да го најдам точно тој што го барам. Сигурно на повекето ви текнува дека имаше еден филм со Али Баба што стално идеше на телма ми се чини, тој у главна улога многу ми личеше на Џери Луис и се си мислев дека е он ама нема он таква улога.
Хелп плис :icon_mrgr:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.815
Поени од реакции
12.206
Ајде да пишам и во оваа тема. Барам една цртана серија, ја даваа на тетовската тв Кисс на времето, беше со митови. Памтам една епизода беше со близнаци. Му звучи некому познато? Секоја епизода - различна приказна. Или некој да ми најде листа од сите цртани/анимирани серии кои не се аниме, па јас да ја прегледам?
Нешто налик ова?
Ако да, тогаш се работи за овие
--- надополнето: 25 март 2013 во 00:34 ---
Значи вака, го знам филмот кој е, Али Баба и 40те разбојници. Арно ама има еден куп направени филмови и тоа не само англиски и неможам да го најдам точно тој што го барам. Сигурно на повекето ви текнува дека имаше еден филм со Али Баба што стално идеше на телма ми се чини, тој у главна улога многу ми личеше на Џери Луис и се си мислев дека е он ама нема он таква улога.
Хелп плис :icon_mrgr:
Ова
Ова
Ова
Ова
Ваљда е последново

Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
Ми текнува на еден филм, трилер/хорор мислам дека беше, се работеше за една студентка која работи како бебиситерка, и една ноќ додека чуваше некое дете, а беше сама во куќата со детето (кое цело време спиеше) и некој во куќата цело време се криеше и и се јавуваше на девојката, таа мислеше дека е зафрканција, но потоа сфати дека стварно има некој човек во куќата. Не се работеше за никакви духови, демони.. туку за пореметен човек кој се криеше во куќата, а никој не го гледаше.. :) Му текнува на некој..?

O

ob1

Гостин
Ми текнува на еден филм, трилер/хорор мислам дека беше, се работеше за една студентка која работи како бебиситерка, и една ноќ додека чуваше некое дете, а беше сама во куќата со детето (кое цело време спиеше) и некој во куќата цело време се криеше и и се јавуваше на девојката, таа мислеше дека е зафрканција, но потоа сфати дека стварно има некој човек во куќата. Не се работеше за никакви духови, демони.. туку за пореметен човек кој се криеше во куќата, а никој не го гледаше.. :) Му текнува на некој..?
Овој да не е?

Kajgana Shop

На врв Bottom