Избор на најдобра песна од поранешна Југославија

Статус
Затворена за нови мислења.
Партибрејкерс

Иначе и минатиот пат ми текна, али сега че си прашам. Како тоа Леб и Сол се во изборов, бираме најпесна од ЈУ без македонЦки, барем така памтам бидејќи допрва треба да следува избор од нашинциве. :)

Инаку зошто гласам за песнава, врска немам, Као какао ми набива некоја нeуба енергија.......

Оти без нив ЈУ сцена не би можела да се замисли и оти пееле на тогашниот официјален српскохрватски јазик. :) Фала!СмајлиШоСеПоклонува.

Оти без нив ЈУ сцена не би можела да се замисли и оти пееле на тогашниот официјален српскохрватски јазик. :) Фала!СмајлиШоСеПоклонува.
Море море абе дали за слава му пеам на српски јазик на тоа србиштата :D
Пример Република 903 си цепеле македонски, а се формирани пред Леб и Сол. Али остај баталете ме, не ми е нешто денов погоден се извинувам.....

Чичко Anco дај тоа сликата, дај!

Леб и сол!
кога прочитав дека сте ме цитирале,богами да си признам дека не ми беше угодно,
се исплашив,пак ли негде ја згрешив работата со мојте „боцки“ секаде па и во музиката,
а оно што ти била работата,на некого му дошло до ЛЕБ И СОЛ, да до ЛЕБ И СОЛ
да види на слика како изгледа,и тоа не било кој туку еден модератор,во време кога
некој луѓе во нашава државичка го немаат редовно ни на својата трпеза.Леб и сол си доби,
во минатите кола,а сега еве ти понудија и чаша со нешто КАО КАКАО
ама мора да се признае на старца,по идеја на неговите први такви гласања.

Навистина е штета што оваа песна на Цане и другарите му , се падна во дуел со Као какао , бидејќи воопшто не заслужува да изгуби толку убедливо како што веројатно ќе се случи . Всушност заслужува да оди понатаму , но за жал како и неколку пати досега ќе отпадни една одлична песна .

Леб и Сол - Као Какао

Ако не се лажам ова као беше некој београдски сленг ??? Ако некој ја знае приказнава за песнава нека ја објасни. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom