Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
со дечко ми сме заедно околу 7 месеци, имаме убава врска, се сакаме, комуницираме за се и се изгледаше супер се додека он пред некое време почна да се шали демек ке бркнам нешто ново и слично (на шала беше се тоа кажано, за да ме буцка малце). но, почна некако да станува ладен а сигурна сум дека ме сака и сеуште му значам бидејки нон стоп го кажува и докажува тоа. е сега јас за негова срека му предложив да се ставиме на пауза бидејки очигледно е дека му треба нешто ново и да се испука на страна :) разговаравме околу тоа, он едно 10 пати ме праша дали сум сигурна и озбила околу ова и дека не знае дали сака пауза од причина дека можеби после тоа работите нема да бидат исти и дека би ме изгубил мене. прашањето ми е дали постапив правилно или не?
п.с. не сме скарани или слично само сакам да е задоволен или срекен, а не земав во предвид како би се чувствувала и/или однесувала после тоа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
прашањето ми е дали постапив правилно или не?
п.с. не сме скарани или слично само сакам да е задоволен или срекен, а не земав во предвид како би се чувствувала и/или однесувала после тоа.

Не. Паузите се почеток на крајот, само не се гледа веднаш. Треба да ти е важна твојата среќа, а не неговата.
Среќна ли си ако тој се ебава со други наоколу? ДО каде ќе оди твојата флексибилност за да го усреќиш?
Ако го прави среќен да се изебеш со неговиот другар, и тоа ли ќе го направиш?
Ако после 7 месеци сака да се луфтира, како ќе биде после 2 години, после 5?

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
Не. Паузите се почеток на крајот, само не се гледа веднаш. Треба да ти е важна твојата среќа, а не неговата.
Среќна ли си ако тој се ебава со други наоколу? ДО каде ќе оди твојата флексибилност за да го усреќиш?
Ако го прави среќен да се изебеш со неговиот другар, и тоа ли ќе го направиш?
Ако после 7 месеци сака да се луфтира, како ќе биде после 2 години, после 5?
вака јас ја предложив таа пауза, он не ни спомна такво нешто, нормално е дека нема да бидам срекна а за натака ако стварно паузата е почеток на крајот, тогаш ке се стави крај..јебига ништо не е вечно

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
вака јас ја предложив таа пауза, он не ни спомна такво нешто, нормално е дека нема да бидам срекна а за натака ако стварно паузата е почеток на крајот, тогаш ке се стави крај..јебига ништо не е вечно
Он не требал да ја прифати. Ти зборам од искуство. Не знам за ниту една врска во која имало пауза, и која после продолжила како ништо да не било, или станала подобра.
Обично раскинувале. Па ако на крајот е раскинување, зошто да се ставиш у понижувачка позиција да му бидеш сигурна јебачица (извини на речникот, знам прекрасни девојки кои го минаа тоа и тоа се нивни зборови), плус да се ебе со која стигне?

Мислам дека уште не е доцна да бидете пак заедно. А ако ти си таа што сака крај, тогаш подобро е веднаш да се каже. Многу се мачни ситуации ни на небо ни на земја.

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
Он не требал да ја прифати. Ти зборам од искуство. Не знам за ниту една врска во која имало пауза, и која после продолжила како ништо да не било, или станала подобра.
Обично раскинувале. Па ако на крајот е раскинување, зошто да се ставиш у понижувачка позиција да му бидеш сигурна јебачица (извини на речникот, знам прекрасни девојки кои го минаа тоа и тоа се нивни зборови), плус да се ебе со која стигне?

Мислам дека уште не е доцна да бидете пак заедно. А ако ти си таа што сака крај, тогаш подобро е веднаш да се каже. Многу се мачни ситуации ни на небо ни на земја.
допрва он треба да размисли што му е на ризик па да ми каже, едноставно немам многу искуство со врски и паузи (бидејки реално оваа врска ми е прва асална), па затоа и го предложив тоа не знаејки што иднина носи. не сакам крај, далеку од тоа, едноставно се осекам како да го гушам па сакав да му дадам простор. тоа е тоа. а ако стварно дојде крај на врскава тогаш сама сум си крива што сум предложила пауза која довела до раскинување

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
допрва он треба да размисли што му е на ризик па да ми каже, едноставно немам многу искуство со врски и паузи (бидејки реално оваа врска ми е прва асална), па затоа и го предложив тоа не знаејки што иднина носи. не сакам крај, далеку од тоа, едноставно се осекам како да го гушам па сакав да му дадам простор. тоа е тоа. а ако стварно дојде крај на врскава тогаш сама сум си крива што сум предложила пауза која довела до раскинување
Не треба да се обвинуваш толку. Не е тоа некоја не знам каква грешка. ЛУѓето неверства си простуваат, а не нешто вакво.
Не му давај да размислува. Кажи му дека не важи што си рекла и толку. Бидете заедно и уживајте.
Не го гушиш, сите машки се такви. Та и да го гушиш, девојка си му, кој ќе го гуши друг? ;)
Ако му треба простор сам ќе си го земе, ти не треба ништо да му даваш.
Ако и раскинете, нека биде тоа затоа што не се сакате, а не затоа што ете, ти се згрешило да му предложиш пауза.
:)

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
Не треба да се обвинуваш толку. Не е тоа некоја не знам каква грешка. ЛУѓето неверства си простуваат, а не нешто вакво.
Не му давај да размислува. Кажи му дека не важи што си рекла и толку. Бидете заедно и уживајте.
Не го гушиш, сите машки се такви. Та и да го гушиш, девојка си му, кој ќе го гуши друг? ;)
Ако му треба простор сам ќе си го земе, ти не треба ништо да му даваш.
Ако и раскинете, нека биде тоа затоа што не се сакате, а не затоа што ете, ти се згрешило да му предложиш пауза.
:)
фала на совет, ке го послушам :)

Член од
12 март 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
со дечко ми сме заедно околу 7 месеци, имаме убава врска, се сакаме, комуницираме за се и се изгледаше супер се додека он пред некое време почна да се шали демек ке бркнам нешто ново и слично (на шала беше се тоа кажано, за да ме буцка малце). но, почна некако да станува ладен а сигурна сум дека ме сака и сеуште му значам бидејки нон стоп го кажува и докажува тоа. е сега јас за негова срека му предложив да се ставиме на пауза бидејки очигледно е дека му треба нешто ново и да се испука на страна :) разговаравме околу тоа, он едно 10 пати ме праша дали сум сигурна и озбила околу ова и дека не знае дали сака пауза од причина дека можеби после тоа работите нема да бидат исти и дека би ме изгубил мене. прашањето ми е дали постапив правилно или не?
Не те разбирам како можеш да му дозволиш да се ебе со други иако го сакаш. За љубов треба да се бориш, ако не е задоволен од тебе направиго, најди начин. Тоа поправиси го и под итно кажи му дека си згрешила околу тоа. Е сега, зезнато е ако тој навистина мисли да плесне друга...прашање е дали те сака...јас сум машко, имам девојка 3 години и за нишо на свет не би легнал со друга зошто ја сакам...да не ја сакав и јас ќе имав такви мисли ко него. Најдобро е да си решиш со муабет и ако сеуште сака да плесне друга остајго, а ако прифати да продолжи само со тебе, тогаш потрудисе да го направиш пак задоволен од тебе. Биди ДИВА во кревет! Направиго секој секс да го памти долго, доооолго! Тоа е лек за се :)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Имам едно прашање до понежниот пол.

Имате дечко кој го сакате и ви значи.
Е сега прашањето ми е, кога ќе ве бакне во чело, како се чувствувате ?

Имам читано за ова, но би сакал и неколку мислења од вас.

Благодарам однапред :)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.018
Поени од реакции
12.687
Сама си кажа дека е за негова среќа. :) Глупости, поарно да си му дадела една вечер да се "излуфтира" кога веќе си запнала дека тој мора да бркне нешто на страна за да биде среќен со тебе. Скроз нелогична оддлука според мене ама колку луѓе толку карактери.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166

Саканa и почитуванa =]

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Абе добро би било да се изјасни некое женско за овај проблем зошто знам дека вие машкиве ме капирате и не мислите дека е толкав проблем...т.е нема никаков проблем. Ајде жени кажете некоја магија како да ја убедам дека погрешно мисли. Ајде...
Ќе и помине лутината, сега само сака повеќе внимание да и посветуваш бидејќи се чувствува како изневерена, но ќе и помине бидејќи ќе свати дека реално ништо не си направил.
До душа можеби и веќе сте се смириле :D
--- надополнето: 14 март 2013 во 22:57 ---
Повлечи си го кажаното и потруди се врската да успее. Треба да го направиш дечко ти среќен и задоволен со тебе, а не да му дозволуваш да шврља на страна. Нема шанси после тоа да ти биде сеедно и да можеш да продолжиш онаму каде што си застанала. Затоа поправи си ја грешката додека ти е време. Среќен и задоволен ќе биде со тебе, ти ќе го направиш и среќен и задоволен. Убаво е да мислиш на неговата среќа но помисли и на себе. Дали и колку ќе бидеш ти повредена после тоа? Паузата секогаш е почеток на крајот како што ти кажа и членката погоре.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088

Можам да кажам дека ваквиот бакнеж е далеку поинтимен од обичен бакнеж, па дури и од секс.
А како се чувствувам ... Сакано, безбедно, почитувано, заштитено ... Сите тие мили и нежни чувства. :)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667

Дечко ми има обичај да ме бакнува во чело пред спиење и тој гест ми буди нежни чувства, како да сакам да го гушкам цела вечер :)
Иако имам некаде прочитано дека бакнеж во чело означува почит.

Член од
14 март 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Значи вака, со девојчето се знаеме неколку месеци имаме излегувано муабет нормално, последниве неколку недели е променето 200% и пишуваш на ФБ ти одговара со кратки одговори, доколку и пишам ке одговори таа да пише нема шанси.... истото се случува и со телефон, и се јауваш ке ти крене ке правиш муабет таа да ти се јави нема шанси ... некој ваши предлози помош и сл :) ? [што понатаму]

Kajgana Shop

На врв Bottom