Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
svetle333
Очигледно дечкото е презаситен од сите тие притисоци и обвинувања.Олади малку, остај го раат, можеби кога ќе олади ќе ги согледа појасно работите.Ова го кажувам заради тоа што можеби во моментот, во кој ти кажал дека нема повеќе чуства за тебе, бил изнервиран/накурчен, а сите знаеме дека многу погрешни нешта кажуваме од афект.
Биди малку отсутна, правејќи свои ствари, посветувајќи си време на себе.
Остај му простор да му недостигаш и да посака да те види.Ако се јави супер, продолжувате од таму каде што застанавте.Али како и да е, и да се јави и да не се јави, мораш да поработиш на твојата самоконтрола кога се работи за љубомора и опсесивност/посесивност.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Значи вака. Пред околу 2 години бев во врска со една женска. Одевме еден месец и некако се запоставивме и едноставно раскинавме. Епа сега оние кои не се вљубени можеби нема да ме сватат, но затоа ќе ме сватат вљубените. Тоа жарче на љубовта кон неа сеуште гори. Останавме како пријатели после врската. Сега немам толку голем контакт бидејќи учиме во различни училишта. Пред некој ден си пишувавме на фејзбук, и и реков дека сакам да се видиме. Таа ми рече дека многу сакам и дека таа нејќе. Епа сега многу ми се свиѓа чупево и сакам пак да бидеме заедно. Па ако може некој совет од оние кои имаат искусено, на кои финти им успеало, што да направам за да го придобијам нејзиното внимание, како да се однесувам со неа, како да и речам повторно дека сакам да се видиме без да ме одбие, итн.... ? Ве молам помогнете ми.
--- надополнето: 10 март 2013 во 00:41 ---
Нејќе. Нема да се видите, па макар и светот да го превртиш наопаку.

Имало причина зошто сте биле заедно и зошто сте раскинале. Притоа, врска од еден месец не знам ниту дали може да се смета за нешто претерано сериозно, па искрено не ми е јасно зошто толку се потресуваш по неа. Ќе најдеш многу подобри.

Наместо да ја бараш неа, барај друга. Ќе биде најверојатно подобра од оваа.

Поздрав и со лесно.
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:46 ---
Во право си за сето ова :) бев љубоморна бидеќи пред да се запознае со мене имал многу девојки , ги изневерувал,најдолга врска му траела само неколку недели...па затоа се роди таа моја љубомора,иако мислам дека многу се смена откако започна врска со мене.Незнам како да објаснам...љубоморна од страв дека ке го изгубам :unsure:. Сеуште сме во контакт,па ке пробам да го направам најдоброто,да не форсирам,до петок можеби ќе успејам да го освојам повторно :icon_lol: фала ти за горенапишаново (y)
Ти си му била потребна, за да сфати дека и мислењето на девојката е важно во врската. Не е дека може да си прави што си сака и да ги менува девојките како чорапи. Сега веќе, после тебе, ќе биде позрел за едно искуство, многу големо.

После тебе, ќе има подобри врски. Ти си му била пресвртница во животот.

Повеќе не е оној човек со којшто си се карала, најверојатно оправдано. Сега веќе нешто има научено, сега знае подобро какви се девојките и ќе бара некоја поинаква, некоја којшато ќе знае да го задржи покрај себе.

Не можеш да го вратиш - не е веќе тој човек. Треба повторно да го запознаваш, ако сакаш да имаш нешто со него. Тоа ќе биде тешко, бидејќи веќе имате минати моменти, но, ако и тој сака, може да се обидете.

Сепак, за тоа да се случи, ќе мора и ти да бидеш нова девојка, бидејќи таква девојка каква што си била кога сте ја започнале врската веќе не му треба. Бара нова, бара поинаква.

Дали си ти поинаква после врската со него? Дали си научила нешто повеќе за машките? Дали си еволуирала?

Запрашај се каква си била пред да го запознаеш него. Запрашај се што си правела пред врската со него, а што додека си била во врска со него. Запрашај се што си научила од него.

И потоа настапи му со стекнатото знаење. Кажи му колку ти значело тоа што сте биле заедно, како на подобро ти го сменил животот и како има посебно место во него. И секогаш ќе има.

И дури и да не сака веќе да продолжи со тебе (што е најверојатно), може да бидеш среќна ако после врската со него си поинаков човек. Бидејќи тој е, после тебе. Има големи шанси како нови луѓе веќе да не сте компатибилни, но, нели, надежта последна умира.

Со лесно во секој случај.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Типична ситуација у која првпат се наоѓам али знам дека ова често се дешава, али ете, не знам што да правам. Со девојчево сме заедно речиси два месеци. Све тргна супер, али по 2 недели имаше момент у кој ми кажа дека осеќа ко нешто да и фали и дека нешто не е ко што треба. И ја се слагав со неа пошто и мене нешто не ми штимаше, па зборевме убаво и заклучивме дека може е пошто премногу често се гледаме. Под тоа подразбирам секој втор ден дека излегувавме, пред по или за време на часеви се гледавме. плус и за време на викендот по еднаш (иста генерација сме у школо, 4та год средно по 18 години, да не мислите дека сум од оние по 12 години што имаат тука што се бламираат).

И добро, намаливме малце со гледање, почна и она почесто да ми се јавува, да прави контакт со мене т.е. и она почна поише да иницира за гледање и мислев дека работите станаа супер. И нејзе и е убаво со мене, и мене со неа. Не гледав ама баш никаков проблем. Али вчера како гром од ведро небо ми дојде коа ми кажа дека уште не се осеќа убаво и дека и фали нешто. Главното нешто што го потенцираше е тоа што веќе сме заедно речиси 2 месеци, а она не осеќа никаква приврзаност према мене. Знае дека рано е за чувства и такви ствари, али вика дека осеќа како да ја нема таа волја за да се видиме кога се пружа прилика. Сеа ни ја неам чувства према нејзе, али ипак ми е убаво со неа и нејќам да прекинеме. Она вика дека се осеќа како ја да идам у нагорна линија у смисла на тоа колку сакаме да напредуваме у односот, а како она да иде по хоризонтална лента. Ја прашував и дали и е убаво со мене, ми вика дека и е супер, дека нема никаква замерка, дека имало моменти коа и било преубаво со мене, дека сум фин, добар, ваков таков (знаете сите оние ствари што се како комплимент), али како едноставно да нејќе да продолжи ради тоа што и фали тоа што би ја натерало да сака да се гледа со мене, и мисли дека ако вака продолжиме тоа нема да води кон ништо.

Пробав да ја разубедам, да и кажам дека све ова со тек на време може да се смени, дека не е до мене или до неа да го смениме туку дека може само по себе да си дојде, али она е убедена дека вака ќе биде и у иднина, дека ништо нема да се смени. И сега знам дека она сака да прекинеме, а ја очајно нејќам, али она нема баш срце да ми каже дека ми прекинува, па ме прашува дали и мене ми е стварно толку убаво со неа, па чека да го кажам најмалото негативно нешто за да каже "ете и тебе не ти е тоа тоа", па да се сложам со неа и ја да кажам дека е најдобро да прекинеме. Али ја не мислам така и не можам да го кажам тоа пошто мене стварно ми е супер, а и она вика дека и нејзе и е супер со мене. Ептен ми се свиѓаше како почнаа да се движат работите, и сеа ова наеднаш ми го кажа и не знам што да мислам или што да правам, не знам дали постои начин да и докажам дека работите може да се сменат, не знам ни дали има начин, нити дали стварно може да се смени. Тотално сум изгубен, а стварно не би сакал туку-така да прекинам без да пробам да направам нешто. И ги знаете оние муабети, повеќе ме гледала другарски, не знам што, али доволно сум свесен дека тоа се само изговори колку да се ублажи болката, да не ја свиѓав ние немаше ни да имаме некоја релација у животот. А супер се слагаме и у карактери, слични мислења имаме за многу ствари и знам дека со неа има потенцијал за поголеми ствари. Али ете... ова се деси...

Па ќе ве замолам за искрено размислување и совет, без муабети за тешење, туку искрено да кажете што да правам.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Типична ситуација у која првпат се наоѓам али знам дека ова често се дешава, али ете, не знам што да правам. Со девојчево сме заедно речиси два месеци. Све тргна супер, али по 2 недели имаше момент у кој ми кажа дека осеќа ко нешто да и фали и дека нешто не е ко што треба. И ја се слагав со неа пошто и мене нешто не ми штимаше, па зборевме убаво и заклучивме дека може е пошто премногу често се гледаме. Под тоа подразбирам секој втор ден дека излегувавме, пред по или за време на часеви се гледавме. плус и за време на викендот по еднаш (иста генерација сме у школо, 4та год средно по 18 години, да не мислите дека сум од оние по 12 години што имаат тука што се бламираат).

И добро, намаливме малце со гледање, почна и она почесто да ми се јавува, да прави контакт со мене т.е. и она почна поише да иницира за гледање и мислев дека работите станаа супер. И нејзе и е убаво со мене, и мене со неа. Не гледав ама баш никаков проблем. Али вчера како гром од ведро небо ми дојде коа ми кажа дека уште не се осеќа убаво и дека и фали нешто. Главното нешто што го потенцираше е тоа што веќе сме заедно речиси 2 месеци, а она не осеќа никаква приврзаност према мене. Знае дека рано е за чувства и такви ствари, али вика дека осеќа како да ја нема таа волја за да се видиме кога се пружа прилика. Сеа ни ја неам чувства према нејзе, али ипак ми е убаво со неа и нејќам да прекинеме. Она вика дека се осеќа како ја да идам у нагорна линија у смисла на тоа колку сакаме да напредуваме у односот, а како она да иде по хоризонтална лента. Ја прашував и дали и е убаво со мене, ми вика дека и е супер, дека нема никаква замерка, дека имало моменти коа и било преубаво со мене, дека сум фин, добар, ваков таков (знаете сите оние ствари што се како комплимент), али како едноставно да нејќе да продолжи ради тоа што и фали тоа што би ја натерало да сака да се гледа со мене, и мисли дека ако вака продолжиме тоа нема да води кон ништо.

Пробав да ја разубедам, да и кажам дека све ова со тек на време може да се смени, дека не е до мене или до неа да го смениме туку дека може само по себе да си дојде, али она е убедена дека вака ќе биде и у иднина, дека ништо нема да се смени. И сега знам дека она сака да прекинеме, а ја очајно нејќам, али она нема баш срце да ми каже дека ми прекинува, па ме прашува дали и мене ми е стварно толку убаво со неа, па чека да го кажам најмалото негативно нешто за да каже "ете и тебе не ти е тоа тоа", па да се сложам со неа и ја да кажам дека е најдобро да прекинеме. Али ја не мислам така и не можам да го кажам тоа пошто мене стварно ми е супер, а и она вика дека и нејзе и е супер со мене. Ептен ми се свиѓаше како почнаа да се движат работите, и сеа ова наеднаш ми го кажа и не знам што да мислам или што да правам, не знам дали постои начин да и докажам дека работите може да се сменат, не знам ни дали има начин, нити дали стварно може да се смени. Тотално сум изгубен, а стварно не би сакал туку-така да прекинам без да пробам да направам нешто. И ги знаете оние муабети, повеќе ме гледала другарски, не знам што, али доволно сум свесен дека тоа се само изговори колку да се ублажи болката, да не ја свиѓав ние немаше ни да имаме некоја релација у животот. А супер се слагаме и у карактери, слични мислења имаме за многу ствари и знам дека со неа има потенцијал за поголеми ствари. Али ете... ова се деси...

Па ќе ве замолам за искрено размислување и совет, без муабети за тешење, туку искрено да кажете што да правам.
Друг и се мота по глава а ти прашај ја директно дали е така. Пошо и два месеца да сте заедно и да ти кажува дека нешо и фали, а не објаснува ШТО...мене тоа ми е несфатливо. Треба време да се прилагодите еден на друг, ама ако само ти се прилагодуваш на неа а таа пружа отпор и не знае шо сака, што би барал ти у таква врска? Седнете и разговарајте, прашај ја шо и фали. Ако не бива работата подобро со време да си тргнете по свои патишта отколку да бидете у врска без врска.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Друг и се мота по глава а ти прашај ја директно дали е така. Пошо и два месеца да сте заедно и да ти кажува дека нешо и фали, а не објаснува ШТО...мене тоа ми е несфатливо. Треба време да се прилагодите еден на друг, ама ако само ти се прилагодуваш на неа а таа пружа отпор и не знае шо сака, што би барал ти у таква врска? Седнете и разговарајте, прашај ја шо и фали. Ако не бива работата подобро со време да си тргнете по свои патишта отколку да бидете у врска без врска.
Епа еве за првото што пиша, 2 месеци пред да биде со мене била у врска со еден тип 6 месеци, али прекинале пошто со него многу ретко излагале, не и посветувал внимание и такви ствари. Ја дојдов и го напраив спротивното и пак не и одговара. Башка мислам дека и тие 2 месеци би биле доволно време да заборави на него, поготово што она него му раскинала, не он нејзе. Ме фати парананоја пред 2 недели коа ги видов у ходник као прават муабет нешто на кратко, и бев напнат али сите ми викаа дека не би требало да има нешто т.е. дека мене не би ме мењала за него, туку сигурно промуабетиле само пошто она е љубезна, што е стварно така, многу љубезно девојче е. Сеа и мене ми вика ако прекинеме не мора туку-така да прекинеме секаков контакт и дека сме можеле пак да бидеме другари ( :eek: ) , иако ја и дадов до знаење дека ако прекинеме ја веќе нејќам да имам контакти со неа, не пошто и би се лутел или нешто, туку пошто би се осеќал лошо да зборам со неа по ваква ситуација, што мислам дека би била многу правилна одлука.

Сеа не знам, може е тоа причината, може не... би можел да ја прашам, ако мислиш дека тоа би било паметно. И не ми е јасно како може да била со него 6 месеци кога не и било убаво, а кога вика дека со мене и е убаво да не може ни 2 месеци да издржи... најлогичен одговор би било дека уште има чувства за него. Се надевам дека искрено ќе ми каже ако е тоа, а ако испадне дека стварно е тоа, тогаш ја нема што да барам кај нејзе.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не штимате за заедно, подобро веднаш да се прекине кога би требало да е најинтересно, наместо да губите време повеќе. Не се објаснува со зборови, едноставно не сте кликнале и тоа е тоа.

Член од
12 март 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Е ај ова сега...со девојка ми сум 3 години и се ни беше лепота (ама нели кога ти е се супер и мислиш дека никогаш не ке престанат убавините BOOOM ете ти проблем). Машко ко машко некогаш правиш работи шо неа би ја уништиле, ама нас машкиве ни се безвезни и без никаков повод или шо и да е. Девојкиве не можат да не разберат...е и ја си чачакам по fb и незнам зошто ми текна да ја отворам бифшами и да видам профил иако ја немам за пријател. Ете дознала девојками некако и начисто попизди. Уште сум имал чуства спрема неа и какви не срања ми изнакажа, а нема врска нишо од тоа...незнам ни самиот зошто сум ја гледал бившами. Е сега како да и го објаснам тоа и како да ја вратам назад незнам. Еве трет ден ја убедувам ама тешко ми оди. Таа е уништена! Ајде некој ако има некаков совед нека кажи шо е можно побрзо зошто работава е критична...не ќе можам да си простам ако ја изгубам за безвезна работа...

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Е ај ова сега...со девојка ми сум 3 години и се ни беше лепота (ама нели кога ти е се супер и мислиш дека никогаш не ке престанат убавините BOOOM ете ти проблем). Машко ко машко некогаш правиш работи шо неа би ја уништиле, ама нас машкиве ни се безвезни и без никаков повод или шо и да е. Девојкиве не можат да не разберат...е и ја си чачакам по fb и незнам зошто ми текна да ја отворам бифшами и да видам профил иако ја немам за пријател. Ете дознала девојками некако и начисто попизди. Уште сум имал чуства спрема неа и какви не срања ми изнакажа, а нема врска нишо од тоа...незнам ни самиот зошто сум ја гледал бившами. Е сега како да и го објаснам тоа и како да ја вратам назад незнам. Еве трет ден ја убедувам ама тешко ми оди. Таа е уништена! Ајде некој ако има некаков совед нека кажи шо е можно побрзо зошто работава е критична...не ќе можам да си простам ако ја изгубам за безвезна работа...
Како бе мене не ми се паднал некој ваков примерок на женско у животов.Ко што си иам навика често да манијачам и бивши и идни ни Жан Митрев немаше да ја склопи од толку "уништување".:facepalm:

Член од
12 март 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Како бе мене не ми се паднал некој ваков примерок на женско у животов.Ко што си иам навика често да манијачам и бивши и идни ни Жан Митрев немаше да ја склопи од толку "уништување".:facepalm:
Абе добро би било да се изјасни некое женско за овај проблем зошто знам дека вие машкиве ме капирате и не мислите дека е толкав проблем...т.е нема никаков проблем. Ајде жени кажете некоја магија како да ја убедам дека погрешно мисли. Ајде...

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Абе добро би било да се изјасни некое женско за овај проблем зошто знам дека вие машкиве ме капирате и не мислите дека е толкав проблем...т.е нема никаков проблем. Ајде жени кажете некоја магија како да ја убедам дека погрешно мисли. Ајде...
Таа си има свое мислење оформено...
Што и да направиш нема да и помине лутината.
Остави ја и не ја напнувај дека немаш ништо со нејзе...
Со текот на времето таа ке сфати дека била во грешка.
Само не знам што те терало да го отвараш профилот на бившата?
Можеби видела случајно преку History на твојот пц дека си и го отварал и дека имаш се уште контакт со нејзе.
Нареден пат внимавај.

Член од
12 март 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Таа си има свое мислење оформено...
Што и да направиш нема да и помине лутината.
Остави ја и не ја напнувај дека немаш ништо со нејзе...
Со текот на времето таа ке сфати дека била во грешка.
Само не знам што те терало да го отвараш профилот на бившата?
Можеби видела случајно преку History на твојот пц дека си и го отварал и дека имаш се уште контакт со нејзе.
Нареден пат внимавај.
Контакт немам со бившами, не ја имам ни за пријател на fb.Изгледа ќе постапам така. Наместо да се трудам да и објаснувам дека немам никакви чувства спрема неа, подобро би било да и докажувам колку многу ја сакам. Фала на совет се надевам дека ќе ми користи :unsure:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613

Сексот каков ви е?

Подобрете го сексот (читај: зачестете го - 18 години имате, треба од соба да не излегувате) и би требало работите да се средат.

Значи, за викенд, затворање во соба и секс до бесвест.

Ако и тоа не ѝ се допаѓа, поздрав.

Со лесно.
--- надополнето: 13 март 2013 во 15:16 ---
Секс со сегашната. Многу.

Со лесно.

D

dystopian

Гостин
е и ја си чачакам по fb и незнам зошто ми текна да ја отворам бифшами и да видам профил иако ја немам за пријател. Ете дознала девојками некако и начисто попизди.
Фејсбук има activity log и таму има листа од сите профили што некогаш си ги посетил. Ме интересира дали си бил доволно глуп да и дадеш пасворд од твојот фејсбук?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
RickyLFC9
Девојчето си е збунето и не знае што сака.
Мој совет ти е да ја оставиш кога таа веќе сака да не се гледате повеќе и да не пробуваш да ја разубедуваш ни ништо од тоа. Таа и кај тебе бара нешто негативно за да и биде полесно да те остави.
Дали има чувства за тој бившиот само таа си знае, може има, а може и нема, али сака сама да е. Ете, пробала да е со тебе, али нешто и недостига, и она сама не знае што е, али тоа се чувства. Убаво и е со тебе, али не е тоа, тоа. Едноставно, нема ништо повеќе.
Пушти ја нека си тера по патот, џабе ќе се нервираш цело време понатака, верувај.

jakjakjak
Ние женските имаме талент секогаш најлошите сценарија да си ги претпоставуваме. Не знам како видела дека ти си го гледал профилот на бивша ти, али нормално е дека попиздела.
Нема што многу да правиш, штом си и објаснил што и како, ти останува да си чекаш да и помине лутината.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153

Те споредува со некој... најверојатно со бившиот и ги бара неговите карактеристики во тебе... а ти ги немаш (нормално не сме сите исти). Најверојтно тој и одговарал во целост карактерно, особини.... кај тебе не го наоѓа сето тоа и се труди да си најде ,,копија'' на она што поминало.... Залудно се трудиш во таква врска, и понатаму ќе зависиш од неа ( нејзиниот избор ), а кога и да е ќе те откачи, вака најубаво на време, ќе ти биде тешко ама подобро да живееш во реалност отколку во лаги и измислени приказни. Така да , ЗАЛУДНО се трудиш нема ништо да смениш....

Kajgana Shop

На врв Bottom