- Член од
- 21 октомври 2011
- Мислења
- 1.758
- Поени од реакции
- 2.571
А зошто ти не си направиш по дома една анализа, каде ти се троши најмногу струја и нешто да промениш, наместо да се убедуваш дека постираме лажни бројки?Не можете да ме убедите никако,јас живеаам во 60 квадратен стан ...четворица, со парно и сметката за струја ми се движи од 2500 до 3100 денари и тоа само за нормални работи...кујна,бојлер,сијалици.Истото е и кај сите мој пријатели и познаници,без исклучок...+...-.
Е сега,тоа вие што го кажувате или шдедите многу(да некажам седите на свеќи и јадете леб и вода,да не навредам некого) или ...хм нешто тука не ми штима.
Кога не грееме/ладиме, просечната месечна потрошувашка ни е некаде 250-300КWh. Оваа зима, бидејќи беше блага, само декември имавме накај 800, останатите месеци околу 600-650 KWh. Дневна/кујна/трпезарија се грее 24/7 и просек е 22-23 степени. Спалната и купатилото навечер и рано наутро. Летово планираме да го „осамосталиме“ малиот во негова соба, па следната зима ќе треба и таму да се грее, досега таму не сме грееле затоа што нема потреба. Инаку сме тројца, во барака 60+ квадрати.