Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.244
Синко, не е тоа што мислиш. Далеку од тоа дека си поминав лошо, супер беше ама не е тоа што ги прикажуваат дека е.

Цените се соленки грубо удри х2 од Скопје. Ќе се сместиш во Новаља, убаво гратче на околу 10-15 километри од Зрче. Рачунај дека Зрче ти е како Градиште само без кампингот, значи заливска плажа од камења и 3 клуба Калипсо, Папаја и Калипсо. Има добра и дневна шема и ноќна но само тие три клуба се. Ќе ти кажам една стара хрватска поговорка одамнина што ми ја кажаа мештаните-На Зрчу нитко до сад није јебо. Пиво во клуб (Бекс, Туборг, Хајнекен) околу 3.5-4 јурци.
Дневна шема почнува некаде околу 2-3 и трае до некаде 6-7. После тоа сите си одат од Зрче одат во Новаља, јадење пиење и некаде 10 се пак на Зрче. Ако идеш ради клабинг ќе треба секој ден да го тепаш тој пат. Ако не си со кола ќе се надаваш пари за такси, има и автобуси ама ќе мора да темпираш време а ако си со кола ќе треба да си искешираш 150 јурци и 5 дена возачка оти сите сакате да пиете а еден да вози плус 2 пати паркинг оти на Зрче паркинг се плаќа еднаш дневна шема друг пат вечерна.
За смештај ќе си плукнеш минимум 2о јурци од ден по човек, Новаља не е ефтина.

Ако се решиш да идеш треба да ги знаеш следниве работи
-Во ек на сезона на нерезервирано не се коцкај, не биди партизан да не спиеш надвор
-Избегавај да одиш во август оти тогаш на италијаните им е аугусто феро и сите италјани се таму а поголеми ѓупци од нив нема. Ги манијчат жените како идиоти и кварат цела атмосфера. После 300 такви џабе ти и идеш нормално кога и е веќе преку кур. Италијаните ти се класична циганштаана.
-Во Новаља да јадеш пица во Моби Дик. Ја печат на дрва и тоа е втората најубава пица што сум ја јадел во животот. (Број еден е пицерија Ностос во Платамона).
-Еднаш да отидете до градот Паг, односно грубо кажано главниот град на островот. Има што да се види, старо место е, проширете видици не е само пиво да љокате и цицки да гледате.
-Ако ти се бркаат жени ударај на Словенки и северно од тоа. Хрватиците се углавно уфилмани, северот е полабав.
-Ако ти држи гзот рипај банџи од кранот на Зрче. АМА да знаеш, прво потпишуваш дека они не одговараат за ништо. Второ имаш пад од висина 40 метра. Ама чувството не се споредува со ништо, нити со секс а не па со цигара. Ќе го памтиш тоа искуство цел живот. Задоволството е некаде 60 јурци.
-За 10 дена сосе превоз, мевоз, смештај планирај си едно минимум 7 банки иако јас без 8 и пол не би тргнал.
-Спремај се за разочарување. Многу е понапумпано, не дека не е јако ама не баш така како што изгледа. На сите тие кадри од јутуб се снимани само хајлајтците, па и досадна утакмицата ако е, ако ги гледаш само хајлајтците ќе кажеш којзнае што утакмица си пропуштил.

Тоа лето 2008-ма не знаевме до последен ден каде ќе одиме. Се мислевме или на Паг или на Кавос. Арно ама америте тазе не имаа признаено или така нешто и грците кршеа наши коли, гребеа, правеа тепачки. Станавме сабајлето и баш како на филм седнавме, товарена колата-И сега каде? А другар ми тазе купена дали 2 месеца колата, чичка нова од салон. Го фати страв, ај да не ме ебаваат и буквално во самата кола одлучивме за Зрче. Три години касније во две тисучи и једајста ете ме мене да го исправам историскиот пишманлук на траектот за Крф. Пет букви ќе ти кажам-КАВОС. Плажа катастрофа, најблиску друго место у пичку матер, ама затоа од 10 до 6 сабајле се превртуваш на глава едно 15-16 пати. Ако ти е за екстремен клабинг каде што ќе ебеш и ќе бидеш натепан и пак ќе ебеш и тоа се во една вечер Кавос ис д плејс ту би. Локали милион (едно 40 сигурно), музика трешти, на нозе море на раце се сите, асфалтот лепи од алкохол и повраќано. Ако сакаш да се скренеш квалитетно и за сите пари-Кавос. Тоа енглезите се тотално сјебани у тоа мозокот, скроз на чисто. Ќе се изнагледаш работи што не би ти текнале ни во најлудо пијанство. Сине, марк мај ворд. КАВОС. Или ќе се вратиш со раката во гипс и ќе ме пцуеш, или ќе ме благословуваш. Ама во секој случај ќе имаш лајфтајм експириенс.

Druze fala ti MNOGU za 'REVIEW'vo' sto bi se reklo. Nie se mislime megju Zrce, Mykonos i Antalija (Full exclusive). Za Kavos imam slusnato ali ne do tolku kako ti sto go opisha :). Inace minatoto leto bev na Mykonos... i beshe bukvalno ludnica. Ne e tolku skapo kako sto go praat i nema mn pederi/lezbejki ko sto vikaat deka ima bash naprotiv :) Bi sakal Mykonos da idam pak ali bolje nesto novo da se proba. Fala ti uste ednas za postov.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.028
Поени од реакции
24.641
Druze fala ti MNOGU za 'REVIEW'vo' sto bi se reklo. Nie se mislime megju Zrce, Mykonos i Antalija (Full exclusive). Za Kavos imam slusnato ali ne do tolku kako ti sto go opisha :). Inace minatoto leto bev na Mykonos... i beshe bukvalno ludnica. Ne e tolku skapo kako sto go praat i nema mn pederi/lezbejki ko sto vikaat deka ima bash naprotiv :) Bi sakal Mykonos da idam pak ali bolje nesto novo da se proba. Fala ti uste ednas za postov.
Ако си бил на Миконос тоа веќе е друго. Тешко што друго е над Миконос освен нормално Ибица. Чим веќе си бил на Миконос тешко што друго ќе те задоволи па дури ни Кавос. Се освен Ибица ќе ти биде паѓање од магаре на коњ. Зависи за што одиш на одмор. Ама ако одиш ради ноќен живот најбоља опција ти е пак да одиш на Миконос. Како и да е, кај и да одиш лепо се проведи.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Анталија никако у компарација со останативе.
Него како бе не е скапо на Миконос? :D
У Cavo Paradiso колку беше влез?

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.244
Анталија никако у компарација со останативе.
Него како бе не е скапо на Миконос? :D
У Cavo Paradiso колку беше влез?
Okolu 35 eur beshe karta i vo Cavo i vo Paradise Club koga imashe DJ.
Ja tocno se sekjavam... Paradise Club bevme na Bob SInclair - 35 eur karta i gratis pijacka po tvoj izbor. Diskotekata.. perverzii.
Pijackite vnatre... se po 10 eur od prilika. Znam Gin Tonic 10 beshe..

Cenite kao u Ohrid od prilika ::D:D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Ги намалиле, 2008ма коа бев по околу 50 евра беа у Каво Парадизо

Друже Ибица следно чим си бил Миконос :)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Okolu 35 eur beshe karta i vo Cavo i vo Paradise Club koga imashe DJ.
Ja tocno se sekjavam... Paradise Club bevme na Bob SInclair - 35 eur karta i gratis pijacka po tvoj izbor. Diskotekata.. perverzii.
Pijackite vnatre... se po 10 eur od prilika. Znam Gin Tonic 10 beshe..

Cenite kao u Ohrid od prilika ::D:D
Ајде ако не ти е тешко пиши еден исцрпен извештај налик на оној од Сусаро што како си поминал на Миконос. Почни од превоз и смештај (како отиде до таму, таму бараше смештај, колку чинеше вечер???) и заврши со ноќен живот и плажи :D

M

macgowan

Гостин
Ајде ако не ти е тешко пиши еден исцрпен извештај налик на оној од Сусаро што како си поминал на Миконос. Почни од превоз и смештај (како отиде до таму, таму бараше смештај, колку чинеше вечер???) и заврши со ноќен живот и плажи :D
Согласен сум со тебе - Скорп да кажи по некоја дума поширока!
Една од варијантите за летово ми е Наксос, а ферито од Рафина прво застанува Миконос, така да можи прво 2-3 дена да останам таму па 7-8 Наксос. Цените за сместувањето се нормално поголемки од тие на Наксо каде за 8ноќи апартман за 4 на сама плажа во Агиа Ана кошта 320ојра- средина на јули зборувам) ама ќе се најде нешто.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Ова лето како и секое лето, Сани Бич не ми бега :))) а може и Грција нешто евентуално :)

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.244
Aj pokasno ke pisam eden review. Pa posle toa ako imate uste nekoe prasanje pishete.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.244
Macgowan, NAXOS ti e familijaren ostrov. Zurki ima ali pretezno vikend i ne e toa toa kako sto e na primer na drugive 'ostrovi za zurki'.

Za Mykonos. Eve ti hoteli (http://www.booking.com/searchresults.en-gb.html?sid=966e6a0fc1f54c4aff70974792c0c9d9;dcid=1;ac_pageview_id=1194032d4cb800fd;checkin_monthday=12;checkin_year_month=2013-7;checkout_monthday=20;checkout_year_month=2013-7;class_interval=1;csflt={};dest_id=-823958;dest_type=city;inac=0;ppt=none;redirected_from_city=0;redirected_from_landmark=0;review_score_group=empty;score_min=0;si=ai,co,ci,re,di;ss=Mýkonos City, Greece;ss_all=0;ssb=empty;radius=0;order=price_for_group). Nemoj preku agencija da zakazuvash... po ubavo preku internet fino lepo.
Znaci hotel te fakja negde od prilika 150 eur po covek - NAJEFTINIOT, sto ne znaci deka e i najloshiot. Sto porano zakazesh i poeftino ke ti bide. Jas zakazav vo April hotel. Imash opcii da idesh od Skopje do Solun so avtobus pa vo Solun da fatish voz do Atina. Prespivash edna nokj vo Atina i so feri brod ides od Atina do Mykonos. Istoto go praish i za nazad. 70 eur ti e karta za feri brod (povratna) najeftina. (http://www.ferriesingreece.com/).Voz ti e mnogu eftina kartata nekoj 20 eur ama da sedite site oddelno (u stilot ako idete drustvo).Ja posle odmorot na Mykonos sedev i vo Atina 3/4 dena - bez pari mi beshe smestajot vo Atina. Ako bi odel sega pak bi odel od Solun direktno so avion do Mykonos... i toa bi te koshtalo nekoj si 200 eur od prilika. Ne me drzi za zbor. Inace od hotelot ke si se dogovorish ke te zemat ili od pristaniste ili od aerodrom za ne go barash tamu.

Vekje koga ke stignes :) ako sakash da ustedish nekoj denar nemoj da sedish mn vo restoranite sto se pored plaza direktno zaso tie se najskapi. Drugite restorani ne deka se mn po eftini ali prifatlivi ceni. Najvekje giro i pizza jadev jas licno. Giro te fakja nekoj 2-4 eur a pizza od 10 nagore.

Pa sto da ti kazam za nokjen zivot... morash da go doziveesh toa :)). Lugjeto u globala site se pozitivno nastroeni... nema tepacki i takvi gluposti. Cenite se dvizat od 9 eur negde nagore za pijacki. Nema ko kaj nas ako diskotekata sobira 1000 lugje... vnatre 10.000 da ima. Nadvor nema guzvi i guranje. Nema kreteni na vrata. Obezbeduvanjeto e na vrvno nivo. Jas bash koga bev vo diskoteka.. devojce nogata si ja isece i dojdoa od obezbeduvanje so 'medkit' i ja vrzaa nogata... za glava se drzev :eek: Imash 'night clubs' ja kolku sto znam 'Cavo Paradiso', 'Paradice Club' i 'Space'. 'Space' se naogja direktno vo gradot a drugite se po 10-15 min so avtobus. Sekoja vecer ima avtobusi organizirano sto idat i kartata za avtobus ne mi teknuva kolku beshe (ali eftino). Sezonata e od Juni ali pocinja da se vzheshtue od sredina na Juli pa do kraj na avgust. Sekoj den imash poznati DJ. Karta e od 35 eur pa nagore so gratis pijacka. Na zabavite site stanati igraat ... separinjata se prazni nikoj ne ni sedi. Posle vo Skopje koga ke dojdesh ke ti se sere bukvalno :) Vo gradot MORASH da otidesh vo Scandinavian Bar... LUDNICA prava :)) Ova ne se racuna kao night club. Ima dosta drugi barovi ne se ni sekjavam na iminja... ovoj mi ostai najvekje vpecatok.

Eve ti za plazi (http://www.greeka.com/cyclades/mykonos/mykonos-beaches.htm).
Povekjeto se nadvor od 'Mykonos City'... ne se mn daleku moze so bus/taxi ili da si rentnete Buggy (4 wheeler). Ne mi teknuva kolku beshe cena od den ali mislam 35 eur .. moze i te lazam neznam.
Ja ti ja preporacuvam 'Super Paradice' .24/7 zabava... Najblisku do kako na film da si e... od vreme na vreme shampanji prskaat ulraat... muzika celo vreme....
Planiraj si nekoj 800-1000 eur se na seda si platish za 8 dena na gladno srce za nezaboravno iskustvo :)
Drugo neznam sto da ti kazam... ne me biva za vakvi raboti pisuvanje :)

Ako sakas druga informacija prasaj :)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Во принцип сакам да има мешавина од двете, но приоритет ми се плажите. Нормално сеа да има каде да се прошета, да се седне на кафенце, продавнички, да не биде ептен пензионерски.
Ако одиш на Палма де Мајорка,барај хотел што е во областа Ел аренал.Најдобро место за ова што бараш ти,плажата е Платја де Палма и е долга 5.5км од страна само кафичи,барови и доста брендирани продавници.На 10мин со Автобус од центарот на Палма,и на 10 мин пешки од еден од најголемите аквариуми у Европа.
Гледај да резервираш хотел поблиску до плажа зашто местото е на брдо па ке мора да одиш нагоре надоле нонстоп.Најдобар хотел таму е со 4 ѕвезди така да слободно оди у хотел од 3 ѕв.
Мој предлог да не зимаш алл ин зашто многу се шета и треба да се врзеш за хотелот или да пропушташ оброци што не се баш ефтини. И нормално ако одиш преку наша агенција,немој да прифаќаш понуди од нив за тури или прошетки зашто се 50% поскапи отколку што можеш да ги најдеш у некоја агенција у градот.Нас ни нудеа 35 евра карта за аквариумот,а од агенција е 22-24
Има премногу места што можат да се видат така да Палма за мене е надобар избор у Шпанија.
--- надополнето: 10 март 2013 во 02:31 ---
Зависи што бараш како препорака, луда забава или мирен одмор на прекрасни плажи? Си има места и за тоа и за тоа.
Каде беше сместена у Мајорка?

Kajgana Shop

На врв Bottom