Хорор филмови

Член од
21 јануари 2013
Мислења
89
Поени од реакции
19
го барам 7500 никаде неможам да го најдам ,некои страни да предложите каде би можел да го најдам ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Еве некои добри MUST SEE хорор филмови што сум ги гледал и ми оставиле впечаток :)

- The Strangers(2008)
- Orphan(2009)
- The Stepfather(2009)
- The Ring 1,2 (двата дела)
- Hannibal (четирите продолженија)
- Solstice(2007)
- Rest Stop (2006)
- Premonition (2007)
- The Uninvited (2009)
- The Final Destination 1,2,3
- Carriers(2009)
- Paranormal Activity 1,2

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Sinister ме разочара.
Почна хардкор, ветувачко, имаше тензија и потенцијал.
Ама имаше и клишеа и елементи од ретардирани хорори.

Прво ме нервираат хорори на штреп што играат, можда ја сум малце slow, ама дур ми стигне наглата слика или звук.. нема ефект врз мене, најмалку страшен, касно реализирам некако, затоа и не мрднувам на такви ствари, што не беше ситуација со девојчето до мене. Друго нереално понашање на протагонистите, значи џвакам хорор со натприродни елементи ама тоа неможам да го соџвакам, у стил на 70 посто од филмот уште си дозволува да се качува по тавани и да проверува насекаде иако досега видел све и свашта или доживеал, nvm. А прилично језив беше и реален, а колку пореален теророт, толку поголем импактот.

Нејсе, ипак е добар и споредено со хорорите што излегуваа од пред 5/10 години.. не пак новиве, добар е.

Од мене добива 6-ка.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
http://www.imdb.com/title/tt0079641/

Вчера го изгледав. Имаше интересен амбиент онака, атмосфера ко шо сакам позамачкана на моменти, но јок, слабо хорор во истиот. Дури на моменти и малку досаден ми беше. Очекував нешто поинакво познавајќи ги другите филмови на режисерот. Добро избрани локации, имаше и добри моменти онака за проследување интересни, но слабо хорорски во истиот. Онака си го изгледав, како и да е, можи атер за глумата од Кински(иако послаба спрема во некои други филмови поради самата улога) и атер за погодената атмосфера и несекојдневните фаци едно 7че од мене, макар шо можи и високо да е истото.

Absu Lamja Shinbyeong

Priestess of Prometheus
Член од
5 јануари 2013
Мислења
35
Поени од реакции
30
Mnogu sakam horrori, iako retko me plašat, ama jas sepak prodolzuvam da gi gledam. aziskite horrori i psiholoski trileri mi se najomileni. Ne mozam da im odoleam na jezivite zeni i deca so crni kosi i sporo dvizenje :) Npr. Tale of two sisters, Bunshinsaba, Shadows in the palace, Reincarnation. Od amerikanskite, adaptacijata na Ring mi bese ok (prviot del, se razbira), a od relativno ponovite, Insidious, se raboti za astralna proekcija i taka, ne mi bese loso.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Mnogu sakam horrori, iako retko me plašat, ama jas sepak prodolzuvam da gi gledam. aziskite horrori i psiholoski trileri mi se najomileni. Ne mozam da im odoleam na jezivite zeni i deca so crni kosi i sporo dvizenje :) Npr. Tale of two sisters, Bunshinsaba, Shadows in the palace, Reincarnation. Od amerikanskite, adaptacijata na Ring mi bese ok (prviot del, se razbira), a od relativno ponovite, Insidious, se raboti za astralna proekcija i taka, ne mi bese loso.
Ако си веќе за азиски хорори:

http://www.imdb.com/title/tt1573473/

Не е страшен, ама гаден е и чуден. Нормално.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
^ па ако земеме во предвид дури и 2 000 000 луѓе ако го видат овој предлог на 12-мина и повеќе филмови, нормално е дека 1-2 нема да му се допаднат некому :). Како и да е нема везе, секој со свој вкус да не се фаќаме за сламка...:cool:

2

~2A

Гостин
^ па ако земеме во предвид дури и 2 000 000 луѓе ако го видат овој предлог на 12-мина и повеќе филмови, нормално е дека 1-2 нема да му се допаднат некому :). Како и да е нема везе, секој со свој вкус да не се фаќаме за сламка...:cool:
Ќе ти Врлам некој предлоК

1)Dead End
2)Dead silence
3)High tension
4)1408

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Вампирчиња и вештерчиња не ми текнува моментално, ама еве ти нешто од пред некоја страна што го правевме муабетот со Srcee за шпанските хорори/ трилери:

The Uninvited Guest
Fermat's Room
Timecrimes
The Hidden Face

Било кој од овие да го гледаш, нема да згрешиш.
јоооооо ме погоди имаш големо поштовање за the hidden face ......прејако филмче бравос(y)(y)(y):cuc::cuc::cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom