Фан Клуб: Јувентус

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.304
Kваљарела не е повреден ... Конте не го става во игра .. Чим ни во купот немаше место за него, значи не сметаме веќе на неговите услуги ..
Vo kupot ne igrashe poradi toj crven karton protiv Napoli finaleto so Aronica , pamtis? :)

A vecerva Quagliarella HAT-TRICK , najmnogu mi se dopaga od drugite vo napadot ...

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Tuttojuve.com: Dogovor sa Anelkom ne isključuje eventualni dolazak Lisandra Lopeza.
Што ке правиме со напаѓачите хахаха 8 ми ли ке биде Лисандро Лопез Џовинко,Кваљарела,Матри,Вучинич,Бентнер,Јакинта,Анњелка па сега и Лисандро Лопез,ке може цел тим од напаѓачи да направиме .

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.159
Поени од реакции
18.172
И јас го сакам Фалкао или Кавани, ама нема. Тоа може едноставно да се објасни. Јуве нема намера да фрла огромни суми за само еден играч, оти тоа е преголем ризик. А, јас не познавам достапен светска класа напаѓач, по не толку солена цена. Кавани и Фалкао никој не ги пушта за помалку од 50 милиони. Значи тоа веќе за Јуве е забрането овошје. Ич не се секирајте за бројот на напаѓачи. Не знам зошто воопшто го споменувате Јакинта, кога тој очигледно не е дел од тимот. Само е на платниот список и буквално ништо друго. Бендтнер е позајмен и на лето ќе се враќа кај Арсенал. Матри најочигледно ќе лета. Истото важи и за Квалјарела иако за него имам многу позитивно мислење. Анелка е решение за 6 месеци. Значи на лето ќе ги имаме само Џовинко, Вучинич и Лоренте. Во тој случај затоа Конте бара уште еден напаѓач да се донесе.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Ако го шитнат Матри тешки педери се,првен Диего,онда Красич,сеа он,сите омилени играчи ми ги шитнаа:cautious:

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
И јас го сакам Фалкао или Кавани, ама нема. Тоа може едноставно да се објасни. Јуве нема намера да фрла огромни суми за само еден играч, оти тоа е преголем ризик. А, јас не познавам достапен светска класа напаѓач, по не толку солена цена. Кавани и Фалкао никој не ги пушта за помалку од 50 милиони. Значи тоа веќе за Јуве е забрането овошје. Ич не се секирајте за бројот на напаѓачи. Не знам зошто воопшто го споменувате Јакинта, кога тој очигледно не е дел од тимот. Само е на платниот список и буквално ништо друго. Бендтнер е позајмен и на лето ќе се враќа кај Арсенал. Матри најочигледно ќе лета. Истото важи и за Квалјарела иако за него имам многу позитивно мислење. Анелка е решение за 6 месеци. Значи на лето ќе ги имаме само Џовинко, Вучинич и Лоренте. Во тој случај затоа Конте бара уште еден напаѓач да се донесе.
Јувентус ке има пари на лето да фрли на едно име од 40-45 милиони евра и така имаме конкретен состав кој не бара како минатите години по 7-8 нови играчи .Главната цел е зошто клубот го стра да фрли големи пари по напаѓач е
Диего 25 милиони евра =не ги оправда
Мело 25 милиони евра =не ги оправда
Амаури 22 милиони евра =не ги оправда
и како сакаш клубот да одвои големи пари кога едноставно нема срека !

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ако го шитнат Матри тешки педери се,првен Диего,онда Красич,сеа он,сите омилени играчи ми ги шитнаа:cautious:

Па нека ти станат тогаш омилени играчи како Јакинта, ПДЧ, Падоин и остала багра вакви.:D

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Па нека ти станат тогаш омилени играчи како Јакинта, ПДЧ, Падоин и остала багра вакви.:D
Ештон ако го избркаат,е тек тогаш јас и Јуве дефинитивно ќе ги раскрстиме патиштата

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Лисандро Лопез беше далеку подобра опција од Анелка.Само Лион бараа да се откупи на крајот од сезоната,а Марота не сакаше да ризикува(иако можеби требаше).Анелка не може да се каже дека е некое засилување,повеќе е замена за Бентнер,типот нема играно европски фудбал цела година,во Кина си игра курот,на 22 меча има дадено само 3 гола.
Лопез е стандардно добар.Минатата сезона има дадено 25 гола,во сезоната 2010-2011 има дадено 19 гола,а во 2009-2010,24гола.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Која ти е оваа споредба бе, пред 15 години и сега? Знаеш ли колку работи се променети од тогаш до сега? Италијанските клубови моментално не можат да се натпреваруваат со богатите газди, тоа е факт.
Друго (у контекст на ова): Дали знаеш дека Милан не може ни да го позајми Кака од Реал, а не па да го купи? Проблем е разликата у данок во Шпанија и во Италија, т.е. не можат да му ја израмнат платата.
Трето: Атлетико го купи Фалкао со парите од продажбата на Агуеро во Сити. Значи имале пари.
Сакам да кажам дека при трансфер мора да се земат сите релевантни фактори во предвид, не е ова самопослуга па ај ако имам пари ќе си купам чоколатце. Башка, глеам Пирло истрошен играч беше кога почна да игра за Јуве.
Мене немаше да ме нервира политиката на Јуве да не троши многу пари на еден играч ако воопшто беше таква. Арно ама, тоа е далеку од вистината. Со парите од купени 4-5 просеци кои немаа/немаат никаков придонес кон тимот можеше да се купи играч од калибарот на ван Перси или Фалкао од кои тимот секако ќе имаше корист наредните 4-5 години. Ама не... управата се одлучи дека е подобро да има квантитет отколку квалитет во тимот. Тоа е она што ме нервира и затоа негативно коментирам при секој ваков смешен потег како овој со Ањелка. Па за така, подобро ќе беше да го остават Алекс да ја заврши кариерата во Јуве и никој да не им замери за тоа, отколку да носат друг фосил во Јуве кој веројатно не доаѓа во клубот од што го сака од мали нозе, од преголема љубов, па еве сега му се исполнил детскиот сон.

Член од
3 февруари 2012
Мислења
204
Поени од реакции
179
Се слозувам со тебе освен со ова што го викаш дека е преголем ризик.Нема ништо ризик ако се донесе Фалкоа и Кавани...сите знаеме какви играчи се....
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 17:25 ---
потполно се согласувам со ова ! потполно значи некои сакат да не купи шеик и да правиме таков тим но се знае дека јуве ретко купувал играчи над 30 мил едно буфон 51 мил во моментов др не ми текнува знам дека за мело беа даени 25 мил и диего 24.5 мил и за тиаго 13 или 14 мил тое то
Да ама тогаш беше Алесио Секо...сега е мадафака Марота :D

A

apidrone

Гостин
Мене немаше да ме нервира политиката на Јуве да не троши многу пари на еден играч ако воопшто беше таква. Арно ама, тоа е далеку од вистината. Со парите од купени 4-5 просеци кои немаа/немаат никаков придонес кон тимот можеше да се купи играч од калибарот на ван Перси или Фалкао од кои тимот секако ќе имаше корист наредните 4-5 години. Ама не... управата се одлучи дека е подобро да има квантитет отколку квалитет во тимот. Тоа е она што ме нервира и затоа негативно коментирам при секој ваков смешен потег како овој со Ањелка. Па за така, подобро ќе беше да го остават Алекс да ја заврши кариерата во Јуве и никој да не им замери за тоа, отколку да носат друг фосил во Јуве кој веројатно не доаѓа во клубот од што го сака од мали нозе, од преголема љубов, па еве сега му се исполнил детскиот сон.
Не знам како да ти објаснам. Еве види последниве 2-3 години. Кој е најголемиот трансфер направен во било која италијанска екипа? Ибра од Барса у Милан, ама тоа не беше класична купопродажба, туку со позајмици, па он бегал од тренерот, и слично.. Едноставно квалитетот на лигата е опаднат, светска класа играчи од било која позиција тешко се решаваат да дојдат во Италија, свашта се дешава у таа држава, а на нас останува да се надеваме на подобри времиња. Единствениот напаѓач во Италија кој реално може и те како да го засили нападот, е Кавани. Ама он летоска потпиша нов договор со Наполи така да од него ништо. Тоа е реалноста, еве ако сакате дискусијава пренесете ја во Серија А темата, нека кажат и другите навивачи што мислат за моменталната состојба со неатрактивноста на Калчо лигата.
П.С. за Алекс не би сакал да дискутирам, зашо ја лично сум убеден дека има нешто што ние обичните смртници не го знаеме, а е поврзано со непотпишувањето на нов договор.

Kajgana Shop

На врв Bottom