Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки шпанскиот The devil's backbone страшен е? На имдб пишува дека е хорор ама на имдб за многу филмови пишува дека се хорори а уствари немаат некои страшни моменти туку едноставно се creepy.

Чим викаш.... :)
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 18:09 ---
Дечки шпанскиот The devil's backbone страшен е? На имдб пишува дека е хорор ама на имдб за многу филмови пишува дека се хорори а уствари немаат некои страшни моменти туку едноставно се creepy.
The Skin I Live In го изгледа?
Хичкок-стајл филм, ама ме извади од памет, бетер од хорор.

Има неколку моменти што ќе те сецнат нормално. Ама повеќе е трогателен неголи страшен. Мене по амбиент многу ме потсети на Големата вода.

Во билокој случај, глеај го. :)

Иначе го глеав Dredd, џабе на големината Io :D филмот е наменет пред се за 3д и доста голем процент од акцијата беше во слоумо (највеќе ради дрогата) највеќе ради 3д-то.
За обичните смртници на моменти изгледа смешно, иако знаеше да биде онака хардкор, без цензура со убивањето.
Како фан, 5-ка добива, али ќе ми штрчи у совест.

Чим викаш.... :)
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 18:09 ---

The Skin I Live In го изгледа?
Хичкок-стајл филм, ама ме извади од памет, бетер од хорор.

Па не ама дечко ми го гледаше и ми го раскажа целиот, па ми нема поента да го гледам.

Ги изгледав Taken 1, Taken 2, Hobbit, Memento.

Сите се одлични филмови. Нареден е Usual Suspects, после тоа КОНЕЧНО иде Fight Club :)

Сакаш да те банираме додека да го изгледаш? Помотивиран ќе бидеш така. :sneaky:

The Perks of Being a Wallflower

Интересен филм. Иако целната публика на филмот можеби се тинејџерите, мене најискрено ми се допадна. Децава изглумија на ниво а Emma Watson не е само прити фејс туку има и потенцијал, до душа не е ни Meryl Streep но ме разбирате.

7/10

Го даваат Before The Rain, колку само подценет филм е....ни самите не сме свесни.

За музиката нема ни да зборам....:cuc:

П.С. Sleep tight > преценет филм, there i said it.

Го даваат Before The Rain, колку само подценет филм е....ни самите не сме свесни.
Потценет, кај нас мислиш или во светски рамки? Јас баш мислам дека не е потценет, си ја има добиено заслужената слава... мислам дека секој втор Македонец го има гледано барем еднаш.

Сум објаснувал еднаш за тоа од кај аспект ги сметам "познатите" филмови за потценети, истото и за актерите важи.

Еве пример, му кажуваш на некој рандом просечно упатен тип кој нема кузнае какво искуство со филмовите (но гледа доста) за Before The Rain, и ќе ти каже дека не го гледал......значи ценет е филмот, но не е доволно зборен - препорачуван со оглед на тоа за каков квалитет се работи, и не не е само заради маркетингот, или затоа што е постар филм.

Пошто више не ми се чека да ми се досимне филмот што сакав да го гледам, решив да си го репризирам Singles, па ако можам да заразам уште некој. :)
Филмов има една посебна и убава атмосфера, го следи животот на група млади луѓе од Сиетл, плус тука е и grunge, grunge and some more grunge, и можеме да ги видиме младите Крис Корнел, Еди Ведер, Лејн :)
За оние што не знаат серијата Friends настанала од овој филм. :)

Пошто више не ми се чека да ми се досимне филмот што сакав да го гледам, решив да си го репризирам Singles, па ако можам да заразам уште некој. :)
Филмов има една посебна и убава атмосфера, го следи животот на група млади луѓе од Сиетл, плус тука е и grunge, grunge and some more grunge, и можеме да ги видиме младите Крис Корнел, Еди Ведер, Лејн :)
За оние што не знаат серијата Friends настанала од овој филм. :)
Носи го на факс ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom