World War Z
аууу fucking предобар филм! Одличен блокбастер, после Транс оди на листата на филмови на кои најмногу сум уживал без да трепнам! 3Д ефектите ОК, но филмот во глобала мене одличен.
World War Z ќе беше многу бољи филм доколку не го едитираа цел ебан крај, првичната замисла беше одлична, прво, зашто Џек од Лост повеќе ќе глумеше

и второ, многу повеќе ќе се навлезеше во карактерот на Бред а и публиката ќе се поврзеше со него ( нешто што и те како фалеше ), и ќе имаше една епик битка во Москва, град кој целосно беше изигнориран во филмот, како и еден D-day на американско копно.
Се чудев како е можно Џек да прифати таква улога, али ете замислата била друга, да видиш да не веруваш Линделоф ( затоа и Џек е тука ) напишал многу бољи крај, според мене, крај кој токму фалеше у филмов али тоа е ...
Се надевам ќе искочи издание на филмов и со тој крај, зашто сцените се снимени, али потоа се преснимувал целосно крајот.
п.с. И филмот е замислен ко триологија, и искрено, незнам како после крајов сега ќе продолжат, секако има основа кога е во прашање Холивуд но со оној првично замислен крај продолженијата и те како добро ќе легнат, читнете да видите за што станува збор, дури и ептен криво ќе ви падне што не заврши така филмот. Сега според мене тука треба да застанат, финито.