Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Менаџерот не бил крив. Добро ако не е крив за неуспесите тогаш ако има успех пак нема да биди негова заслуга тоа. Не можи ако има успех тој да е заслужен а ако нема успех да не биди крив. Или си и двете или не си ниедно. Чим викате дека не бил крив и било до играчите тогаш ако потака има успех Ливерпул тоа ќе биди заради играчите а не заради менаџерот. Па од тоа следува дека немаме ни потреба од менаџер

Млад е Роџерс, тоа е разликата ;).

Брат моабетов ми го праиш како Бранко за Макрадули што рече ''Добар е Јани ,баскет има играно у Скопје ''
А сега ти истото за Роџерс ми го викаш ''Добар е он,млад е..ќе го биде ''
На дело да видам, не моабети.
:):icon_lol:

Брат моабетов ми го праиш како Бранко за Макрадули што рече ''Добар е Јани ,баскет има играно у Скопје ''
А сега ти истото за Роџерс ми го викаш ''Добар е он,млад е..ќе го биде ''
На дело да видам, не моабети.
:):icon_lol:
Бранко не го мешај a Rosemberg :D?

Нема никаква полза ако ги менуваме менаџерите секоја сезона. Така да уште верувам во Роџерс. Ќе видиме шо ќе биде.

да видиме како ќе реагира јануарски трансфер период. ќе има шанси да купи уште некои ''свој'' играч. ако биде се утка... ( а немам баш големи очекувања ) ова е најмизерната сезона упмм

да видиме како ќе реагира јануарски трансфер период. ќе има шанси да купи уште некои ''свој'' играч. ако биде се утка... ( а немам баш големи очекувања ) ова е најмизерната сезона упмм
Инс ќе не упрај не се секирајте.
А за класична 10ка :pos::pos: Ако Роџерс воопшто знај шо значи тоа јас еве ..............:ROFLMAO: Ќе донеси некој идиот ни виден ни чуен па после пак играчот ќе биди крив пошто сам дошол во клубот.
Само како Хоџсон со кретени како Поулсен, Кончески, Јованович, Кол итн беше крив а не беа криви играчите, а сега Роџерс не е крив а криви се играчите. Објаснувањето тогаш беше дека сам си ги донел играчите Рој.
А Борини, Асаиди, Шахин, Ален кој ги донесе? Јас?? Кој од кој попромашен трансфер. Средина 100 играчи имавме ама мораше 20 милиони евра на Ален да се фрлат пошто нели Роџерс со него соработувал во Свонси. 13 милиони евра за Борини пошто нели и со него соработувал и во Свонси и во Челзи. Асаиди од пичке си материне го донесе нити го видовме нити го чувме. Ел Жар втор дел! Шахин го зеде пошто биле пријатели со Мурињо. И тој флоп. Го даде Керол. Дозволи да си заминат Белами, Кајт, Макси. Катастрофа. Тотално фијаско! Досега молчев ама не можам поќе. Очигледно врска нема. Поќе пари од Хоџсон потроши а резултатите исти. На шо личи ова бе?? Сите си носат менаџери за инстант резултати и да си се подобрат а ние носиме за по 5 сезони резултати да имало. Изгледа најпаметни сме ние.
--- надополнето: 27 декември 2012 во 02:47 ---
А да...........тики така сме играле :pos:
Подавај ја пред свој 16ник па кога ќе те притиснат врати ја до голманот да ја испуца. Можам уште сега да појдам на улица да најдам 11мина и да ги натерам истото да го работат. Тоа би значело дека јас=Роџерс. Со таа разлика што тој е платен за тоа и важи за професионалец плус не знам колку години ја проучувал таа тактика односно филозофија
--- надополнето: 27 декември 2012 во 02:51 ---
И уште нешто.........полагам за некој саат. Пак без спиење и без учење останав благодарејќи на Роџерс и компанија. За шо? За ништо. Браво само така нека продолжат (y)
Ебаве морони ебаве

Заслужено со нова сликичка!:свиркам:

Лоши работи се случуваат... лоши!

Стоук можеби одигра утакмица на сезоната..... но сепак Роџерс не смееше ова да го дозволи.

Тактички загубена утакмица.
Роџерс тотално се изгуби на оваа утакмица дозволувајќи Шелви да му ја уништи утакмицата.
Оставањето на Шелви да ги прави глупостите кои ги правеше синоќа скапо ќе го кошта..... и тоа тој самиот го виде или барем се надевам дека го виде.
Сусо не смееше да биде замената.... тоа требаше да биде Шелви, а Сусо да оди централно.

Во сите 90 минути Шелви ниту еднаш не се врати на своја половина за да отвори опција.....
Сепак Роџерс ја увиде грешката на Сусо кога на два-трипати не го испрати својот човек како што треба.

Ах Брендане Брендане... ова скапо ќе не кошта!

Друг проблем.... Шкртел е надвор од форма а како плус на сето тоа е и неговата премореност!

Сега Брендане... доколку се држиш на своето правило (ако играш добро ќе бидеш на теренот)... Шкртел оддамна ја заслужи клупата.
Шкртел ја заслужи клупата уште со Вила... Среќа Фулам не ни нападна па не се видоа неговите проблеми.
Сега му е мајката да му се даде шанса на Коатес... впорчем со тоа и можеби би ја вратиле неговата самодоверба а одвратиле неговата желба за заминување.

Сега Брендане ако си Маж... истрај до крај... почитувај си ги своите правила за кои се залагаш!
Само за подцетување..играчи кои беа казнети заради лоша игра досега се...
Шелви
Енрике
Кол
Асаиди
Ален
Борини
Даунинг
Сусо

Останатите кои не се казнети а имале лош период се Џерард и Суарез, кој можеби поради оправдани причини не беа ни чепнати.
За Шкртел нема оправдана причина... за Шелви сигурен сум дека ќе седе на клупа наредната со КПР.

Имам уште многу за дискутирање за синоќашната игра....

Но не смее да се заборави едно нешто...
Како што потенцирав веќе неколку пати..... играчкиот фонд не дозволува повеќе!

А тоа е тој притисок под кој подпаѓа Роџерс... и се губи на моменти....на повеќе моменти!;)

A be, одамна не пишувам по МК фан клуови.

Ама напоизден сум. Од фанови и од играчите и од Роџерс и од газдите и од јебената смрдлива магла у скопје и сеопшто од јебен дожд у Англија и нервозите вчеравечер и на куп други утакмици.

Со овие играчи, максимум на пролет, ама МАКСИМУМ 6 место. И тоа затоа што ќе почнат калакурницава да ја сфаќаат. А бе, се е неписмено, а комплетно нови тактики се пробуваат. Кои и не би биле лоши, да не се квазиобид за игра како Барселона. Ама јебена Барселона има играчи кои иако се неписмени во образовна смисла на зборот, се искалени со години на една иста игра. Пимплаат и чоек топка да не може да им одземе. па со миљарда пасови на крај на противниците ќе им скурчи да бркаат наоколу у празно и ќе примат гол. А ваму, се пимпла и се губи топка како ја и уште петорица да играме, за беспари или топка сладолед во Магала со надеж дека нема да се отруеме. Плус и како да имаме пролив. А бе, не бива.
Ама ќе ја опраат сезонава во смисол што ќе бидат погоре од лани.
Дефинитивно.
И Роџерс ќе ја оправи сезонава, со овој фонд на играчи.Неможе да мењаме менаџери секоја полусезона или сезона.
Веројатно, со купување на некој бесполезен напаѓач кој допрва ќе треба да се знаоѓа во тактичките замисли. Ха.
Ама барем ако знае да дава голови од шашмарски ситуации, пеки. За Џерард и Суарез да чујам ништо. Се ебаа. Обајцата. И ќе клапнат, кај и да е. Од замор. Цела игра на нив.КО Пандев за репрезентација. Не знаеш што и како, дај му ја на Суарез тој нека му ја мисли. Или на Стиви Џи. Па пичка му материна. Барме со Кајт некако се знаеја и имаше барем голови од сите оние чудни пробиви на Суарез кој никој не ги мисли за опасни додека малион не се протне скоро до гол од страна. И ќе нафрли. И? И ко мене да ми нафрлил. Ако не погоди некој у нога или глава, ама така да како од стебло да се одбие у гол, кур гол. Керол, некој го спомна Керол. Па Керол е пизда бе. И тој за кур не го биваше. Пре би сакал у понизок ранг да ги бапнат и да се свестат отколку кероловци да ми играат за тимот. У последниве години едино асално и кец на десетка засилување беше Суарез. Све друго е на мама им пичката, вунеста и смрдлива.
Фалат играчи. Памтам кога Ливерпул знаеше да прима смешни голови. Како овие вчера. Ама знаеше бре и да дава. прима три, дава пет. Па и на куров, пет - три е пак победа. ме боли за гол разлика. Да се има игра. Да се има тек. Да си тече како река, напред, брзо, убоито.
12 шута ни еден гол. Еден гол и тоа од пенал врз Суарез. Кој мораше да биде пенал дека ташаци од таа позиција ќе го запреа да не го вотне. Не беше поред корнер линија како што прави.
Али одбранааааа. Боже ни помогни, одбраната како оние зад МТВ.
Ме потсети ја на да приказна од еден џандар, кога ги апселе, на факултет у грмушките, пред да го оградат:

ебе некој бесполез некојастоечки, ја натртил, налетуа полиција и оваа го тапша по гз зборејќи му - ајде мали пожури, ќе не поапси мурија. И ги уапсиле, со спушетни гаќи.

Така и овие. Ко тамам да го стајле, го примаат. Ги начекуваат со спуштени гаќи.

И глуп мајмун конечно ќе сфати дека ако играш за Ливерпул, одамна по дифлот не ти се плаши никој како во осумдестите. Абре у осумдести ако нафрлиш топка у шеснаесет на Ливерпул, доволно беше да прдне одбрана и се посеруваа противнците. Знаеја дека ќе им се одземе. Вчера, оној на третион, си ја прими на груди, си се почеша за муда, па си ја клапна у гол.
НЕ ВИ СЕ ПЛАШАТ ВЕЌЕ ПЕТНАЕСЕТ ГОДИНИ БЕ, АЛООО!

Па, бре, вчера примија голови како да играат за македонска репрезентација. Пимплаат, по три додавања, спори се, ја губат. Се нафрла у шеснаесет, ја губат, не покриваат. Она мамлазон Реина, од 7 шута на гол, прими три. И не е крив за ниеден, што е најтрагично. Може за вториот евентуално.

А ние? Шутни, прдни, посери се. Шашмарска работа.

Барселона игра? Само на сон.
Не со овие. За тоа треба нови одморени у пуна снага бар тројца назад и у средина, бар уште двајца по страни како Суарез да знаат да се пробиваат и пак џабе. Ќе го нема Меси.
Ама ајде. Да има проџа, нели. Е нема.

И сеа Стариџ бе? Туку да не зборам пред рака. Може и ќе се снајде во вртлозиве нарелени игра на Ливерпул.

Ајде, да не јадам гомна, од сабајле, збеснат. Пола ноќ се расправам со крелци од Англија.
Или слепци или шо знам, од мака пијани ќутуци.

Важно едно знам.

Ќе ја оправат сезонава.

Дефинитвно.
Имам верба. Не ќе беше Ливерпул, Ливерпул ако не изненади пријатно.
Оти за непријатно се изнагледав и кога победуваше се живо и диво.

Најјаки сме кога сите ги разочаруваме. Како феникс, од пепелта одиме кон врвот.

O tempora, o mores! Ќе се вратат времињата кога се серкаа у гаќи сите од нас!

П.С. Срце и душа ме болат за Евертон. Што игра поарно.
А бе мака ми е и не е убаво, ама би ги Хејселишел само затоа што се дифтарски, смрден клуб, за разлика од црвените.

YNWA

superstarpizza Добар аватар, кој ли му кумувал? :X3:

За утакмицава немам што да кажам освен да ви појаснам за споредбата што ја правите Роџерс - Хоџсон...зошто на едниот му се дозволува а другиот со боксови беше избркан.

Целата “прича„ е во тоа што нашите апетити пред 3 години беа зголемени затоа што па сезона пред тоа се боревме за титула во ПЛ, еднаш во 20 години. После тоа ние константно си паѓаме и го добивме тоа што го добивме, можете да видите. Апетитите се на многу ниско ниво. Медикор клуб. Онака, знаеме да изненадиме ама претежно не ташлаат. Со топ 4 ретко зимаме бодови, евентуално против УТД зошто ги сметаме за конкуренти. Пред 2 години знам дека и Евертон ги ташлавме безразлика колку и да сме очајни ама сега и тоа не иде.

Ќе биде.....if you know what i mean:pos:

Тој шо ми го избришал постот (тој 10000от ) бел ден да не види. Никогаш

Ne mozi vaka.nemozi posle pobeda site vie eeee velemajstorot is the man a posle sekoj poraz ja barate glavata negova,svatete oti so ovaa ekipa zenitot e 6to mesto a preku kupovite da se nsdevame na titula i da go ostavime covekot vo narednive 2preodni roka da ja izgradi ekipata oti nema da ima fajde ako nastani ttenerska promena,se ke bidi isto...

Ne mozi vaka.nemozi posle pobeda site vie eeee velemajstorot is the man a posle sekoj poraz ja barate glavata negova,svatete oti so ovaa ekipa zenitot e 6to mesto a preku kupovite da se nsdevame na titula i da go ostavime covekot vo narednive 2preodni roka da ja izgradi ekipata oti nema da ima fajde ako nastani ttenerska promena,se ke bidi isto...
Нема грешка.........сите си менваат менаџери за да имаат успех шо е можно побрзо само кај нас можи менаџер да се постави за да имал успех по 10 години :facepalm::tapp: Јас па будала ќе се карам овде ќе ги убедувам Dekio7 Eric J. Biafranić Scouser88 и компанија како требало време да му се дај на менаџерот: Абе да му дајме време да не судиме одма, не е хумано предвреме да му се суди..................море марш у пичку материн ќе ви дам јас вас не било хумано. Отсега има секој потег на нож да го чекам. Секој ебан нов газда, менаџер, играч има на нож да го чекам. Прво нека покажи нешто па после поддршка. Давај ти поддршка а еве како ти враќаат. Е не можи поќе така. Море мамицата мамина.......:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom