A be, одамна не пишувам по МК фан клуови.
Ама напоизден сум. Од фанови и од играчите и од Роџерс и од газдите и од јебената смрдлива магла у скопје и сеопшто од јебен дожд у Англија и нервозите вчеравечер и на куп други утакмици.
Со овие играчи, максимум на пролет, ама МАКСИМУМ 6 место. И тоа затоа што ќе почнат калакурницава да ја сфаќаат. А бе, се е неписмено, а комплетно нови тактики се пробуваат. Кои и не би биле лоши, да не се квазиобид за игра како Барселона. Ама јебена Барселона има играчи кои иако се неписмени во образовна смисла на зборот, се искалени со години на една иста игра. Пимплаат и чоек топка да не може да им одземе. па со миљарда пасови на крај на противниците ќе им скурчи да бркаат наоколу у празно и ќе примат гол. А ваму, се пимпла и се губи топка како ја и уште петорица да играме, за беспари или топка сладолед во Магала со надеж дека нема да се отруеме. Плус и како да имаме пролив. А бе, не бива.
Ама ќе ја опраат сезонава во смисол што ќе бидат погоре од лани.
Дефинитивно.
И Роџерс ќе ја оправи сезонава, со овој фонд на играчи.Неможе да мењаме менаџери секоја полусезона или сезона.
Веројатно, со купување на некој бесполезен напаѓач кој допрва ќе треба да се знаоѓа во тактичките замисли. Ха.
Ама барем ако знае да дава голови од шашмарски ситуации, пеки. За Џерард и Суарез да чујам ништо. Се ебаа. Обајцата. И ќе клапнат, кај и да е. Од замор. Цела игра на нив.КО Пандев за репрезентација. Не знаеш што и како, дај му ја на Суарез тој нека му ја мисли. Или на Стиви Џи. Па пичка му материна. Барме со Кајт некако се знаеја и имаше барем голови од сите оние чудни пробиви на Суарез кој никој не ги мисли за опасни додека малион не се протне скоро до гол од страна. И ќе нафрли. И? И ко мене да ми нафрлил. Ако не погоди некој у нога или глава, ама така да како од стебло да се одбие у гол, кур гол. Керол, некој го спомна Керол. Па Керол е пизда бе. И тој за кур не го биваше. Пре би сакал у понизок ранг да ги бапнат и да се свестат отколку кероловци да ми играат за тимот. У последниве години едино асално и кец на десетка засилување беше Суарез. Све друго е на мама им пичката, вунеста и смрдлива.
Фалат играчи. Памтам кога Ливерпул знаеше да прима смешни голови. Како овие вчера. Ама знаеше бре и да дава. прима три, дава пет. Па и на куров, пет - три е пак победа. ме боли за гол разлика. Да се има игра. Да се има тек. Да си тече како река, напред, брзо, убоито.
12 шута ни еден гол. Еден гол и тоа од пенал врз Суарез. Кој мораше да биде пенал дека ташаци од таа позиција ќе го запреа да не го вотне. Не беше поред корнер линија како што прави.
Али одбранааааа. Боже ни помогни, одбраната како оние зад МТВ.
Ме потсети ја на да приказна од еден џандар, кога ги апселе, на факултет у грмушките, пред да го оградат:
ебе некој бесполез некојастоечки, ја натртил, налетуа полиција и оваа го тапша по гз зборејќи му - ајде мали пожури, ќе не поапси мурија. И ги уапсиле, со спушетни гаќи.
Така и овие. Ко тамам да го стајле, го примаат. Ги начекуваат со спуштени гаќи.
И глуп мајмун конечно ќе сфати дека ако играш за Ливерпул, одамна по дифлот не ти се плаши никој како во осумдестите. Абре у осумдести ако нафрлиш топка у шеснаесет на Ливерпул, доволно беше да прдне одбрана и се посеруваа противнците. Знаеја дека ќе им се одземе. Вчера, оној на третион, си ја прими на груди, си се почеша за муда, па си ја клапна у гол.
НЕ ВИ СЕ ПЛАШАТ ВЕЌЕ ПЕТНАЕСЕТ ГОДИНИ БЕ, АЛООО!
Па, бре, вчера примија голови како да играат за македонска репрезентација. Пимплаат, по три додавања, спори се, ја губат. Се нафрла у шеснаесет, ја губат, не покриваат. Она мамлазон Реина, од 7 шута на гол, прими три. И не е крив за ниеден, што е најтрагично. Може за вториот евентуално.
А ние? Шутни, прдни, посери се. Шашмарска работа.
Барселона игра? Само на сон.
Не со овие. За тоа треба нови одморени у пуна снага бар тројца назад и у средина, бар уште двајца по страни како Суарез да знаат да се пробиваат и пак џабе. Ќе го нема Меси.
Ама ајде. Да има проџа, нели. Е нема.
И сеа Стариџ бе? Туку да не зборам пред рака. Може и ќе се снајде во вртлозиве нарелени игра на Ливерпул.
Ајде, да не јадам гомна, од сабајле, збеснат. Пола ноќ се расправам со крелци од Англија.
Или слепци или шо знам, од мака пијани ќутуци.
Важно едно знам.
Ќе ја оправат сезонава.
Дефинитвно.
Имам верба. Не ќе беше Ливерпул, Ливерпул ако не изненади пријатно.
Оти за непријатно се изнагледав и кога победуваше се живо и диво.
Најјаки сме кога сите ги разочаруваме. Како феникс, од пепелта одиме кон врвот.
O tempora, o mores! Ќе се вратат времињата кога се серкаа у гаќи сите од нас!
П.С. Срце и душа ме болат за Евертон. Што игра поарно.
А бе мака ми е и не е убаво, ама би ги Хејселишел само затоа што се дифтарски, смрден клуб, за разлика од црвените.