- Член од
- 30 мај 2011
- Мислења
- 554
- Поени од реакции
- 130
Од ТНБ сум крајно разочаран 60% сум во загуба со таа акција од КМБ исто така имам акции кој ги имам земено по доста прифатлива цена и ако ја прерачунам дивидендата сум во +10%-15% во момеентов.Јас го мислам спротивното,во време на криза не се баш и профитабилни банките кризата мава највеќе на банките.Како и да е да се надеваме на подобри времиња...ќе видиме ТНБ што ќе нарави после 2015 дали ќе дели дивиденда и колкава ќе биде зошто ТНБ беше една од компаниите која делеше доста солидна дивиденда до 2009 год ми се чини..Сепак ти имаш на располагање поголеми суми за инвестиции, моите се доста ограничени.
Лично имам тргувано само со акции на банки, поточно со ТНБ и КМБ и со двете сум во загуба.
Сепак големите банки остануваат профитабилни и во ова кризно време, па се надевам на подобри денови после 3-4 години.
--- надополнето: 20 декември 2012 во 00:14 ---
Хммм ТНБ добра компанија,секој со свое размислување.Да и ГРНТ дели дивиденда но не е толкава колку што е на МТУР.И КМБ и ГРНТ даваат дивиденда...Генерално јас преферирам дивидендари ама сепак има и добро компании кој недаваат дивиденди како например ТНБ или БЕСК.