Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
како најде баш со 90 коња, тоа е ептен слабо нешто. . . . најмалку 110 гледам :DD
На тебе ти е смешно, јас сам мртов сериозен.
Не си одржувал бмв, не знаеш каков еж си тураш у гаќите, плус се залетуваш за бош вп44 пумпа, или тдс дизајниран 88/90та.... А да не говореме за другите работи... мрзе ме..

Голф 4 90 којна ти е обична бош пумпа, обична турбина без променлива геометрија и регулационен вентил.. Нема шо да се расипе у него..

На тебе ти е смешно, јас сам мртов сериозен.
Не си одржувал бмв, не знаеш каков еж си тураш у гаќите, плус се залетуваш за бош вп44 пумпа, или тдс дизајниран 88/90та.... А да не говореме за другите работи... мрзе ме..

Голф 4 90 којна ти е обична бош пумпа, обична турбина без променлива геометрија и регулационен вентил.. Нема шо да се расипе у него..

имаме голф 2 од 91 дома, зарем уште едно такво нешто да зимам ? нејќам пак голф, цел живот сум на голф :D

имаме голф 2 од 91 дома, зарем уште едно такво нешто да зимам ? нејќам пак голф, цел живот сум на голф :D
Епа земи а3, бора, а4, пасат, леонот од тоа годиште ... се тоа го носи истиот мотор

еми размислуваш како голфаџија, однесуваш се како голфаџија, само ти фале понов голф. :icon_mrgr::icon_mrgr:

еми размислуваш како голфаџија, однесуваш се како голфаџија, само ти фале понов голф. :icon_mrgr::icon_mrgr:
bmw ми е по луксузно, сакам малку на луксузност да одам.... нели клуч од бмв , го отклучува срцето на секоја женска :D :D

нели клуч од бмв , го отклучува срцето на секоја женска :D :D

Ова важи за ново или скоро ново БМВ, со 15 години старо можеш да отклучуваш срца само позади МТВ.

bmw ми е по луксузно, сакам малку на луксузност да одам.... нели клуч од бмв , го отклучува срцето на секоја женска :D :D
Не си одржувал кола, не знаеш колко да си пуштеш нозите... па се филмаш со луксузни бмвиња, шлајфове, дрифтове, и други слични тинејџерски глупости... Него јас не знам зашо ти одговарам.
А за кључо, излажале те.. Отклучува нешто друго, а срце на права женска сигурно не.. Млад си, ќе разбереш некојпат. :)

Не си одржувал кола, не знаеш колко да си пуштеш нозите... па се филмаш со луксузни бмвиња, шлајфове, дрифтове, и други слични тинејџерски глупости... Него јас не знам зашо ти одговарам.
А за кључо, излажале те.. Отклучува нешто друго, а срце на права женска сигурно не.. Млад си, ќе разбереш некојпат. :)
хаха, малку и се шалам... нема врска тоа, шлајф со кола неам правено, не ми прави ќејф, и не планирам да правам, тоа е премногу селјачко, или да возам со гласна музика и отворени прозорци. . . . едноставно си сакам бмв, многу ми се допаѓа изгледот, затоа распрашав што повеќе би ми посоветувале 320 или 525. . . инаку за женски, влегуваат и во голфот 2ка, битен е петелот знам. . . Татко ми е секогаш тука да ми помага, знае да одржава возила, ми дава совети, ама сакав сепак и од вас да слушнам мислење... како и да е, бмв може има поскапи делови, ама е бмв и не се расипува, се е тоа потрошен материјал, баш ми е гајле ако платам за дефектот 200 или 400 евра, сепак ќејфот се плаќа, еднаш се живее...

хаха, малку и се шалам... нема врска тоа, шлајф со кола неам правено, не ми прави ќејф, и не планирам да правам, тоа е премногу селјачко, или да возам со гласна музика и отворени прозорци. . . . едноставно си сакам бмв, многу ми се допаѓа изгледот, затоа распрашав што повеќе би ми посоветувале 320 или 525. . . инаку за женски, влегуваат и во голфот 2ка, битен е петелот знам. . . Татко ми е секогаш тука да ми помага, знае да одржава возила, ми дава совети, ама сакав сепак и од вас да слушнам мислење... како и да е, бмв може има поскапи делови, ама е бмв и не се расипува, се е тоа потрошен материјал, баш ми е гајле ако платам за дефектот 200 или 400 евра, сепак ќејфот се плаќа, еднаш се живее...

330i M54B30 MTech 2 Coupe.

Zavisi kakov kvar,ako e nesto polesno ke projdeš eftino,ako rikne nesto okolu motorot,menjačot ili sistemot za nafta si nabebal. Majstori sto gi razbiraat bmvinjata skoro i da nema,za poseriozen kvar ke treba u grčka ili u srbija da go nosiš. Edno prijatelče imaše 330d,šestak,toj ti e najdobar motor na bmw (so 4 cilindra bmw ne znaat da napravat mašina jbg :D ) mu rikna turbinata,ja repariraše i mu zemaa 600 evra so rabotna raka,posle 9 meseci sega pak mu rikna i ne znae sto da pravi. Polovna nema nikade,nova e 3000 evra.Cenite na delovite za BMW se ogin,megu najskapite,polovno nema skoro ništo na izbor.
Ako sakas limuzinka zemi si pasat,a4 ili a6 od 98-2000 god so 90 konja gospod da go vidiš. Veruj deka i 90 konja se više nego dosta, jas imam a6 od 96g so istata 90 konjska mašina,toa brat nema smrt. Može i da go čipuvaš na 110 konja pomalce da troši i poarno da vleče na start.

Каде да најдам нов ретровизор за Пежо 206?

Каде да најдам нов ретровизор за Пежо 206?

Ако си од Скопје оди кај Битпазар има еден Турчин продавница само за ретровизори.Ги носи од Турција.Јас за мене зимав за Пунто 1 ретровизор нов,1000денари ама без зглоб.Провери таму.А кај дилерите наши ни под разно,ке те одерат.Освен од некое слупано да најдеш....

Ќе ги кажам симптомите па давајте совети:
1. Замаглуват стаклата од внатре, повеќе мрзни внатре одколку надвор на овие студови.
2. Бери бела тегава материја на шипката од маслото и на системот за турање на масло, исто така при работење на колата чади од кај шипката за масло.
3. Антифризот клокоти во блокот, работи колата и кога ќе ја отворам капачката врие ко за кафе варење, истотака троши антифриз, немам приметено колкава количина ама одвреме на време му дотурам по 300-500 мл.
4. Масло троши 500-750 мл на 1000 км.
5. Денес ја запалив, не ја имав запалено на студов 2-3 дена и го фрли маслото од кај шипката, замрзнат беше системот за воздухот имаше изгледа антифриз истечено и беше кристализиран, па го затвори протокот на воздух.

Пежо 405 1990 год. 1600 кубици, бензин/плин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom