Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе ги кажам симптомите па давајте совети:
1. Замаглуват стаклата од внатре, повеќе мрзни внатре одколку надвор на овие студови.
2. Бери бела тегава материја на шипката од маслото и на системот за турање на масло, исто така при работење на колата чади од кај шипката за масло.
3. Антифризот клокоти во блокот, работи колата и кога ќе ја отворам капачката врие ко за кафе варење, истотака троши антифриз, немам приметено колкава количина ама одвреме на време му дотурам по 300-500 мл.
4. Масло троши 500-750 мл на 1000 км.
5. Денес ја запалив, не ја имав запалено на студов 2-3 дена и го фрли маслото од кај шипката, замрзнат беше системот за воздухот имаше изгледа антифриз истечено и беше кристализиран, па го затвори протокот на воздух.
Пежо 405 1990 год. 1600 кубици, бензин/плин.
Мора да отвораш мотор може е поевтино друг да земеш, а за тоа што замаглуваат внатре да не е водено да не ти влегува вода? И убаво со средство исчисти ги стаклата со надеж дека ќе се намали маглењето
Од тоа што пиша погоре ќе треба да отвориш мотор да се види цел во каква стостојба е јас на пежо 1.8 сменив хилзни клипови и карики тие коштаа 150евра, додај на тоа лагери. Што клокоти може и главата да е пукната ама немора да значи ќе мора да ја носиш на тестирање. Па сега напрај си математика. А да и тоа што има бело како мајонез во маслото тоа значи дека антифриз ти влегува во маслото
се добро, ама јас сум од Гевгелија и нонстоп сум во Грција, сепак по стручњаци се грците за сервиси, повеќе делови се наоѓаат, дури може и поефтино да се најде.... Тука во малото имам чичко што е доктор за мењачи. . .Zavisi kakov kvar,ako e nesto polesno ke projdeš eftino,ako rikne nesto okolu motorot,menjačot ili sistemot za nafta si nabebal. Majstori sto gi razbiraat bmvinjata skoro i da nema,za poseriozen kvar ke treba u grčka ili u srbija da go nosiš. Edno prijatelče imaše 330d,šestak,toj ti e najdobar motor na bmw (so 4 cilindra bmw ne znaat da napravat mašina jbg) mu rikna turbinata,ja repariraše i mu zemaa 600 evra so rabotna raka,posle 9 meseci sega pak mu rikna i ne znae sto da pravi. Polovna nema nikade,nova e 3000 evra.Cenite na delovite za BMW se ogin,megu najskapite,polovno nema skoro ništo na izbor.
Ako sakas limuzinka zemi si pasat,a4 ili a6 od 98-2000 god so 90 konja gospod da go vidiš. Veruj deka i 90 konja se više nego dosta, jas imam a6 od 96g so istata 90 konjska mašina,toa brat nema smrt. Može i da go čipuvaš na 110 konja pomalce da troši i poarno da vleče na start.
drugar pred edna godina edno drugarce imase takva maka so staklata so mrznenjeto vo vozenje mu mrznese sofersajbnata problemot go najde vo ladnjaceto za parnoto pustalo voda i na rabotna temperatura koga ke pustese vo stakloto od isparuvanja u mrznese sofersajbnata na kraj najde care gi iscisti staklata ubo i gi mackase so sjaj za mienje vagani i ne se zamagluvaja ne ni mrznea a za drugiot problem so motorot ti mesa antifriz i maslo vo motorot deklata e napuknata spored moe mislenje care drug motor a kolku kilometri ima pominato kolata jas vozam benzin plin na dvete koli i za nisto zivo ne se delam od nego carska rabota sum nemal nikakva maka so kolite ednata e kaj mene od 2001 godina navamu nikakva maka a drugata e od 2007 godina kaj mene se raboti za hyundai accent i daewoo lanos i dvete na plin sum slusnal deka nekoj modeli na peugeot ne poddrzuva plin pa pisi so ke naprajs pozdravЌе ги кажам симптомите па давајте совети:
1. Замаглуват стаклата од внатре, повеќе мрзни внатре одколку надвор на овие студови.
2. Бери бела тегава материја на шипката од маслото и на системот за турање на масло, исто така при работење на колата чади од кај шипката за масло.
3. Антифризот клокоти во блокот, работи колата и кога ќе ја отворам капачката врие ко за кафе варење, истотака троши антифриз, немам приметено колкава количина ама одвреме на време му дотурам по 300-500 мл.
4. Масло троши 500-750 мл на 1000 км.
5. Денес ја запалив, не ја имав запалено на студов 2-3 дена и го фрли маслото од кај шипката, замрзнат беше системот за воздухот имаше изгледа антифриз истечено и беше кристализиран, па го затвори протокот на воздух.
Пежо 405 1990 год. 1600 кубици, бензин/плин.
drugar pred edna godina edno drugarce imase takva maka so staklata so mrznenjeto vo vozenje mu mrznese sofersajbnata problemot go najde vo ladnjaceto za parnoto pustalo voda i na rabotna temperatura koga ke pustese vo stakloto od isparuvanja u mrznese sofersajbnata na kraj najde care gi iscisti staklata ubo i gi mackase so sjaj za mienje vagani i ne se zamagluvaja ne ni mrznea a za drugiot problem so motorot ti mesa antifriz i maslo vo motorot deklata e napuknata spored moe mislenje care drug motor a kolku kilometri ima pominato kolata jas vozam benzin plin na dvete koli i za nisto zivo ne se delam od nego carska rabota sum nemal nikakva maka so kolite ednata e kaj mene od 2001 godina navamu nikakva maka a drugata e od 2007 godina kaj mene se raboti za hyundai accent i daewoo lanos i dvete na plin sum slusnal deka nekoj modeli na peugeot ne poddrzuva plin pa pisi so ke naprajs pozdrav
Дајхатсу териос бил теренец? повеќе би рекол тико со големи тркалаvidi batka sto pomala steta da imas pozz
--- надополнето: 15 декември 2012 во 20:39 ---
inaku sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo so nekoj terenec zainteresiran sum za dzipce landrover daihatsu terios benzin plin ili nesto drugo predlozete sakam da gi prodadam dvete i da si kupam dzip nekoj predlog?
hhahaha mozi i takaДајхатсу териос бил теренец? повеќе би рекол тико со големи тркала
лендровер се ужас за одржување делови итн, земи некоја сузуки витара или што ја знам
до колку пари?
Abe drugar koj koli ne gnijat se skapuva inaku vitarata se dobro ama drzat cena mame mu ebam a fronterava kolku trosat neznam mene sepak daihtasuto mi praj kefСузуки Витара са железни.. Само малко повеќе гнијат. Плус имат Блокажа на диференцијалите, плус спори..
Исто и Фронтерата бензин са добри спрема цената..
Добро не сам бил доволно прецизен. Витарата гние повеќе отколку една средностатистичка кола.Abe drugar koj koli ne gnijat se skapuva inaku vitarata se dobro ama drzat cena mame mu ebam a fronterava kolku trosat neznam mene sepak daihtasuto mi praj kefmalo malku trosi pogon na 4 trkala kutija
i plus od kaj kosite e
![]()
abe sum teral lada niva i sluzbena od kaj mene i od kaj tatko mi tie kaj tatko mi na rabota se 2012 godina lada niva ama sepak lada si e lada hahah pamtam 97 godina kupivme nova lada samara i 2001 godina ja prodadovme stvarno dobra beseДобро не сам бил доволно прецизен. Витарата гние повеќе отколку една средностатистичка кола.
Фронтерата ако не е ударана не гние, оти има поцинкувана каросерија. Ако е загниена, некаде, имало е физички удар.
А колку троше, зависи кој мотор е, ама под 10ка не е у никој случај (најпозитивнио случај со 2.0 мотор и 116 којна)...
Ако тераш евтино џипче, лада нива (Ама за надежност и издржливост не са најпознати џипченца).
Витара, Самурај, Хонда ЦРВ, Териос, убави џипченца са.abe sum teral lada niva i sluzbena od kaj mene i od kaj tatko mi tie kaj tatko mi na rabota se 2012 godina lada niva ama sepak lada si e lada hahah pamtam 97 godina kupivme nova lada samara i 2001 godina ja prodadovme stvarno dobra beseama mnogu slabi se karoseriski