A Song of Ice and Fire

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Мислиш дека госпоѓата Каменосрце ќе стигне до железнородениот предавник пред да ја дознае вистината за своите деца?
Којзнае. For the dead travel fast (не е од АSOAF реченицава, мислам дека е од Дракула на Стокер) :)
И мислам дека не `и многу до муабети сега, сака само малку забава и одмазда. Штета што се` уште не знам како ќе си помине Џејми

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
.... Штета што се` уште не знам како ќе си помине Џејми
Јас лично сметам дека он нема од нејзе, ни од било кој, да биде убиен, све док не ја задави кралицата Серсеи. IMO - oн е валонкарот.

• Ми се допаѓа
Reactions: n/a
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Јас лично сметам дека он нема од нејзе, ни од било кој, да биде убиен, све док не ја задави кралицата Серсеи. IMO - oн е валонкарот.
Ах Серсеи. Некаде прочитав дека Мартин е осомничен за презир и за потценување на понежниот пол(зависи ова нежноста, во серијалов жените се многу нешта, ама за нежни потешко). Демек сите се со некоја фалинка. Или не се баш бистри (Калиси, Серсеи...) или имаат оросписки навики, или се машкуданки, а сите нешто плеткаат и си го бараат. Не сум баш убеден, ми личи на феми-протест, ама да видиме.
:icon_lol:

Lady Stoneheart: Party Planner of Riverrun.
Lady Gaga from The North :)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Ах Серсеи. Некаде прочитав дека Мартин е осомничен за презир и за потценување на понежниот пол(зависи ова нежноста, во серијалов жените се многу нешта, ама за нежни потешко). Демек сите се со некоја фалинка. Или не се баш бистри (Калиси, Серсеи...) или имаат оросписки навики, или се машкуданки, а сите нешто плеткаат и си го бараат. Не сум баш убеден, ми личи на феми-протест, ама да видиме.

Lady Gaga from The North :)
Абе, тоа се само безвеза феми протести, како што рече и самиот. Тој што го има прочитано цел серијал до сега, знае дека Мартин нема ништо против жените. На исто ниво ги деградира и мажите и жените. :P

А, не е вистина дека сите имаат фалинки. Sophie Turner Sansa is perfect. :love:

PS: Потписот од кај ти е? Sound like something Arya would say. :P

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
^Е баш најде да кажеш кој е перфект...
...скоро буквално одговорна за судбината на татка си.

• Ми се допаѓа
Reactions: n/a

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Истово го имам и јас прочитано некаде, глупости живи. Па баш повеќе машки ликови има изопачени во серијалов и плус многу повеќе машки ликови не стигаат до наредната книга (if you know what I mean) - освен Catelyn не ми текнува кој друг женски главен лик скинал конци, па плус и камбек има во друга "форма". :D

И што треба сеа ние да правиме, да земеме косите и вилите од штала и на сред село ќе го палиме Мартин. Дебилни се овие американциве многу, само да се хејта од мода.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
^Е баш најде да кажеш кој е перфект...
...скоро буквално одговорна за судбината на татка си.
Кога се тоа се случи Sansa имаше само 11 години. Беше заљубена до уши во Joffrey, а татко и сакаше да ја однесе што е можно подалеку од нејзиниот принц. Мислеше дека може да и се довери на Cersei, дека таа не би му сторила ништо на татко и.

Како и да е...и да не и кажеше на Cersei за планот на Ned, ќе се случеше истото. Littlefinger ќе ја осигураше лојалноста на Janos Slynt и се би изиграло буквално исто.

Но, за време на нејзиниот престој во King's Landing по смртта на татка си таа почна да созрева и да дознава дека светот не е розов како што мислеше. Нејзините разговори со Olenna и Margaery ја трансформираа од наивна во зрела, паметна и амбициозна. А нејзиното " дружење " со Littlefinger ќе ја заврши таа трансформација. Sansa is a Queen of Thorns in the making.

Можеш да најдеш некој женски лик од серијалот кој е подобар од Sansa?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ова што досега го имам прочитано, некако старкс имам чувство дека че го извлечат најдебелиот крај, до прва книга сум иначе :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ovoj pece maloto prste pogolem scammer od dzaro ispadna :D

toj I lord varys mi se nekako najinteresni karakteri vo ASoIF

Kajgana Shop

На врв Bottom