Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека Струмичаниве ја имаат цела програма на Фјуџитсу.

Tamu kaj sto rabotam ima sistem plafonski Fujitsu koi gi montiraa gorenavedenive. Za 3-4 godini poveke bea vo defekt nego li ispravni (samo gi koristevme za ladenjei mnogu retko za greenje bidejki ima centralno greenje), tecese, curese, ne duvase, pa ne duvase ladno, a vo megusezona ke duva 20min i posle edo 40min se sprema za narednite 20min. So eden zbor katastrofa.
Mnogu cesto doagaa serviseri i na kraj se otkazaa, pa sega ja raskinaa sorabotkata, druga firma od skopje gi odrzuva, a rabotata so prvive mislam deka e otidena i mnogu podaleku poradi nepocituvanje garanten rok ili nesto sl.

Fintata kaj japonskite invertori e mnogu jakoto iskoristuvanje,za najmalku struja najveke toplina,zatoa i se skapi,ama i razlikata va cenata sto ke ja platiš brgu ke se vrati so pomalite smetki za struja.

за економично-сигурно не е , ама ко алтернатива за греење -е интересна идеја- канадскиве печки
мали се- не зафаќаат простор, мобилни се- така да летото може да го преседи во подрум .....
Te молам постави линк за печкава,.... изгледа дека е интересна конструкцијата

Te молам постави линк за печкава,.... изгледа дека е интересна конструкцијата
poveli
http://konstryktorov.net/izobreteniya/breneranbreneran/

http://dokamir.com.ua/ustanovka-i-ekspluatatsiya-kanadskoj-pechi/n11
s747104.jpg

Благодарам,
Инаку јас сум заговорник на идејата дека Граѓаните на Македонија треба да се затоплуваат со домашни горива. Летно време има доволно сонце и се продуцира огромна количина био маса.
За печкава најдов на YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=dMEQ4WwKNJM
Me интересира мислењето за оваа печка на учесниците од Форумов @мкд владе @ Dr Zmigo @Sass

Благодарам,
Инаку јас сум заговорник на идејата дека Граѓаните на Македонија треба да се затоплуваат со домашни горива. Летно време има доволно сонце и се продуцира огромна количина био маса.
За печкава најдов на YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=dMEQ4WwKNJM
Me интересира мислењето за оваа печка на учесниците од Форумов @мкд владе @ Dr Zmigo @Sass
Ништо посебно од печка на дрва освем ајде да речам изгледот кој е малце несекојдневен и тие цевките кои служат како разменувач на воздух( додуша и без нив и со нив исто се фаќа).
Во глобала стара технологија, нечисто согорување, мала искористливост на горивото, непрактична за чистење.
Едно големо НЕ.
Тоа е моето мислење.
П.с И американците го имаат овој тип на печки само под друго име.

Ете малце да се дополнам.
Ако веќе сакате да видите квалитетен камин на дрва со исклучително голема искористливост, модерна технологија и интересен дизајн повелете.
Со намера бев и се уште сум да изработам вакво нешто пошто секако позната ми е технологијата и поприлично сум упатен во работите но од економски причини се одкажав од намерата за оваа година, но ако некој пројави желба за соработка тука сум да ги здружиме силите.

мкд владе
Не разбрав долниот дел од ложиштето каква функција има?
Тоа е секундарно согорување ама изведено на многу револуционерен начин. Таму соговрува гасот кој се ослободува при некомплетно согорување на дрвата( по наши чадот) и доаѓа до потполно согорување и голема искористливост на енергенсот. Да не споменувам дека изгледот на каминот е скроз несекојдневен и покрај тоа што има голема енергетска ефикасност и визуелниот ефект е голем плус.
Е тоа се вика кога ке направат германци направено е(y)

Ништо посебно од печка на дрва освем ајде да речам изгледот кој е малце несекојдневен и тие цевките кои служат како разменувач на воздух( додуша и без нив и со нив исто се фаќа).
Во глобала стара технологија, нечисто согорување, мала искористливост на горивото, непрактична за чистење.
Едно големо НЕ.
Тоа е моето мислење.
П.с И американците го имаат овој тип на печки само под друго име.
Легнато буре

Utre cekam info od clenovite koi koristat invertori, kako se pokazale vo ovie ladni denovi :)
Јас немам клима со инвертор, туку три обични клими и овие ладни денови работат нон стоп без никаков застој или проблем.
Истото беше и во изминатите 4 зими, колку што се греам на овој начин. А колку што знам и кај сите други кои се греат на овој начин нема никакви проблеми.
Подобро е да го преформулираш прашањето: Дали некој кој се грее со клима во овие ладни денови има проблеми или застои?

Легнато буре
со џамче на капакот...
--- надополнето: 13 декември 2012 во 00:02 ---
во моментов надвор е -12 степени...така ми покажува тајмерот во дневна... оној што ми е од северна страна вели -14... ајде да речеме дека е -12... ја испрочитав темава, поготов на владе постот и си викам ајде чисто од куртоазија, иако имам сопствено парно, да ги запалам климите да видам што ке се деси...

ја палам првата, панасоник е, 2,5 киловатна... нема чорав сензор на нејзе, значи она трга и работи цело време.. 4-5 минути и почна да дува млако, па се потопло и потопло.

втората е вивакс од 5,5 киловати.. ја палам нејзе, за 10 секунди се запали сијаличето за дефрост и почиња да прави брз-звррр--зссссс-кррр баммм и пуф се изгасна по 3 минути... по 30 секунди се упали и почна полека полека да дува топло.

и сега... добив дека климите кои не се упалени неколку месеци си тргнаа да си греат без проблем, А НЕ СЕ ИНВЕРТОРИ... меѓутоа ги оставив да поработат 10-тина минути и ги изгасив... зашто? затоа што од 5 простории во станот, они греат 2.. тоа е прво и основно...а второ, повеке ми трошат од мојот систем за греење што го имам монтирано (знам дека 2,5 не е толку туку е 1 киловат електричен и 5,5 е 2,4 киловати електрични) ама сепак повеке ми трошат, поготово за во тоалет кога треба дополнително да упалам и греалка т.е. конвектор.. моето парно помалку троши...

и последната работа.. што ке биде утре вечер кога најавија -19? ке тргнат ли? ај тоа ке ви кажам утре.. ке тестирам и ке пишам... до тогаш, ке си се греам на сопствено парно кое ми грее 100% од мојот стан, со еднаква температура низ него.. во моментов имам 25 степени...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom