Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
- Локација
- Wolfpack Reproducing Area
- Веб-сајт
- dangerousminds.net
LG е реномиран и одличен бренд за климатизери и не се во класата на НЕО, Вивакс и слични брендови кои испливаа на површина последниве неколку години кои вградуваат застарена технологија на пореномирани брендови со поефтини материјали.Ako stavis vo hodnikot inverter za da ti gi gree spalnite ke napravis golema greska (pogore ti kazale drugite i zosto), odnosno ke vidis deka ne biva, ke postignuva brzo temp. vo hodnikot i ke gasi a spalnite uste ke ti se ladni, pa po nekoe vreme ke go premontiras inverterot vo nekoja od spalnite. Za da ne gi bogatis monterite samo i da pravis stavi izvadi, a i za da si stoplen pred se, zemi si 2 posebni pomali za spalnite i edna 5kW za dnevnata i toa glej da se Toshiba, Carrier, Fujitsu.... Toa LG, NEO,Vivax... i ostanati takvi brendovi ne mi se sigurni posto site ovie pojakive brendovi se so evropski sertifikati deka parametrite dadeni za klimite se tie vistinskite a ne izmisleni od proziveduvacot (izvadeni od rakav). Moja preporaka e da si zemes Toshiba ili Carrier, vidi vo Energija prasaj si znam deka imaa odlicni ceni na akcija za nekoi inverteri, a i sigurno taka ozbilna firma bi imala ovlasteni dileri vo Strumica ili nekade poblisku za da moze i podobro da te usluzat. pozz
Работев во неколку земји каде што без климатизерот не можеш да живееш и таму LG е користен на големо барем за ладење.
Види исто и рецензија за клима уреди ќе видиш дека воопшто не се бренд за потценување.
Проблем е што можеби во турската фабрика каде што се произведува и Беко, моделите што пристигнуваат кај нас конкретно во Нептун контролата на квалитет е послаба и компонентите кои се вградуваат се послаби за разлика од корејскиот производ.
Лично го инсталирав инвертер моделот на Ел Џи што се продава во Нептун произведен во Турција и засега за просторија од 40 квадрати која е одлично излолирана си функционира одлично и ја одржува температурата на 22 Ц барем додека времето е вакво.
Ќе пишам понатаму колкава ќе биде сметката и дали навистина SOP факторот е 3.7 како што пишува во декларацијата.