Евтини авионски карти

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
а дали точно недела дена или може и веднаш да се пријавам откако ке ги добија броевите на маил и да ги испечатам , и уште една работа за пријавувањето за назад , по шо ке вадам повратна дали е заедно со оваа кога ке одам на таму или , отпосле ?

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
а дали точно недела дена или може и веднаш да се пријавам откако ке ги добија броевите на маил и да ги испечатам , и уште една работа за пријавувањето за назад , по шо ке вадам повратна дали е заедно со оваа кога ке одам на таму или , отпосле ?
Можеш да се чекираш до две недели пред полетување - двата лета се печатат на посебен лист.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Како што ти кажа Tranquilis boarding ticket-от можеш да ги испечатиш две недели пред полетување. Значи картите кога ќе ги купиш добиваш број на резервација тоа е како код со бројки и карактери комбинација. Тој код на резервација ти стигнува и на маил кога ќе ги купиш картите и на профилот на Визер страната. Кога сакаш да ги чекираш картите ја отвараш страницата на Визер и одиш во делот Пријавување. Внесуваш број на резервација и презиме. Тоа кога ќе го направиш системот ти ги покажува летовите и имаш опција за да си извадиш карта. Пред тоа, ти отвара како полиња да внесеш Име,презиме,број на пасош,година на раѓање,година на истек на пасош и можда уште нешто не ми текнува. Тоа кога ќе го направиш кликаш Пријави те прашува дали податоците се точни и тоа е тоа. Ти дава опција да си ја симнеш карата во ПДФ да ја печатиш итн. За втората карта е уште полесно податоците ти ги памти, само да провериш дали се точни и кликаш Пријави. Ништо сложено, многу едноставно нема потреба да паничиш или да мислиш дали ќе згрешиш само читај што ти пишува. Ова е идентично како self check in машините на аеродромот во Скопје кои важат за летовите од другите компании. Истото го правиш таму и ти принта тикет така да а на интернет а таму скоро исто е. Ако некаде запнеш пак пиши тука сме.

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Како што ти кажа Tranquilis boarding ticket-от можеш да ги испечатиш две недели пред полетување. Значи картите кога ќе ги купиш добиваш број на резервација тоа е како код со бројки и карактери комбинација. Тој код на резервација ти стигнува и на маил кога ќе ги купиш картите и на профилот на Визер страната. Кога сакаш да ги чекираш картите ја отвараш страницата на Визер и одиш во делот Пријавување. Внесуваш број на резервација и презиме. Тоа кога ќе го направиш системот ти ги покажува летовите и имаш опција за да си извадиш карта. Пред тоа, ти отвара како полиња да внесеш Име,презиме,број на пасош,година на раѓање,година на истек на пасош и можда уште нешто не ми текнува. Тоа кога ќе го направиш кликаш Пријави те прашува дали податоците се точни и тоа е тоа. Ти дава опција да си ја симнеш карата во ПДФ да ја печатиш итн. За втората карта е уште полесно податоците ти ги памти, само да провериш дали се точни и кликаш Пријави. Ништо сложено, многу едноставно нема потреба да паничиш или да мислиш дали ќе згрешиш само читај што ти пишува. Ова е идентично како self check in машините на аеродромот во Скопје кои важат за летовите од другите компании. Истото го правиш таму и ти принта тикет така да а на интернет а таму скоро исто е. Ако некаде запнеш пак пиши тука сме.
Фала ти многу

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Можеш да се чекираш до две недели пред полетување - двата лета се печатат на посебен лист.
na Wizz e najrano 1 nedela pred prviot let (ako e povratna karta) inaku taka e procedurata kako sto ja opisaa pogore.

Tranquilis

Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657

Tranquilis

Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Кампања да не водите против нив? Конкуренција е сурова а :D
Толку фирми закопаа, а овие што преживеаа едвај чекаат нешто вакво - веднаш осамнуваат наслови од типот „Дали и колку се безбедни ефтините компании„. :icon_mrgr:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Кампања да не водите против нив? Конкуренција е сурова а :D
Totaly Hate Ryanair :D Неформална кампања е ова хехе. Шала на страна, не ги мразам Ryanair ама вакви испади се недопусливи.Зошто вака не киксаат Easyjet,Monarch,Germania,Wizzair и сличните?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Totaly Hate Ryanair :D Неформална кампања е ова хехе. Шала на страна, не ги мразам Ryanair ама вакви испади се недопусливи.Зошто вака не киксаат Easyjet,Monarch,Germania,Wizzair и сличните?
Јас со Ryanair имам летано неколку пати и не сум имала никаков проблем, исти ми се со Wizzair. Мислиш другиве немаат проблеми, нема грешка не стигнало до нечие уво, ова ми личи на прљаво тргање конкуренција.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Пријавувањето на аеродром е достапно од 14 дена до 3 часа пред закажаното време на поаѓање на летот.

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/web_check-in
Toa mi zvuci kako nesto drugo inaku kodot za rezervacija ti go isprakjaat a so toa i moznosta za pecatenje na borading kartata predu net ne e mozno porano od 7 dena od letot. Sto e toa na aerodrom neznam.
Kako i da e ne bitno...treba nekoj den pred letot da si ispecatis boarding karti.

Tranquilis

Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Јас со Ryanair имам летано неколку пати и не сум имала никаков проблем, исти ми се со Wizzair. Мислиш другиве немаат проблеми, нема грешка не стигнало до нечие уво, ова ми личи на прљаво тргање конкуренција.

Е тука веќе не се согласуваме ;) Далеку од тоа дека се исти со Wizz Air, барем од аспект на услуга на патникот. Ќе ти посочам неколку работи, но не би сакал да се надоврзувам на муабетот на Apple, бидејќи целта не ми е да ги оцрнувам, туку да ти претставам објективни факти.

Бизнис планот и цените им се слични, но изведувањето на летовите и нивото на услуга се различни, поради неколку причини - една од нив, можеби главна, е посадата, која е по правило од Источна Европа и доаѓа од земјата каде е базиран авионот. Стјуардите и стјуардесите се каде-каде подобро образувани - во Wizz Air повеќе од 70% имаат универзитетско образование, додека кај другиве тоа е малку над 20%. Со самото тоа што таа работа е попрестижна, се пријавуваат и примаат поубави стјуарди и стјуардеси и повеќе внимание се обрнува на односот кон патникот, што лесно може да се забележи ако си летала со двет компании. Уште нешто - културата на патниците е поинаква. Кон Источна Европа со Wizz Air патуваат скоро сите, додека РајанЕр во најголем број го користат патници кои не можат да си дозволат нешто поскапо. Кој не бил истуркан во редица за РајанЕр не знае. Последно, за сега, би била разликата во дозволениот багаж - 32 кг за чекиран багаж, без дополнителна доплата, а од другата страна е 15 кг и висока цена по секој дополнителен килограм.

Лично, ако (кога) патувам низ Западна Европа, и би имал избор помеѓу Рајан и Изи, скоро по правило би ги избрал вториве.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Гарант ова е прљање на очи ама сепак овие ги тресат скандали не им е прв.Како и да е како што ти кажа ова е локален инцидент така да неможе по тоа да им се суди. Мене само една работа ме нервира со РајанЕр.Тоа што имаа чудна политика во фирмата.Скоро од никаде не летаат од или кон Балканот.Ниту Македонија,Србија,Босна,Словенија,Хрватска едино со исклучок има летови со РајанЕр. Незнам што е тоа толку фамозно што немаат експанзија навака.Ај можеби Македонија не е голем пазар, ама Белград има огромен потенцјал и сега сите трчаат да отворат конекции од нив. Секако Рајанер уште го нема. Дури и од Бугарија летаат само од Пловдив, ги нема од Софија. Е ради тоа никогаш не ми се свиѓале. Визер од друга страна, ај добро малце превише ги фалам тука ама стварно ако ја гледаш нивната политика е каде по агресивна и со похрабри чекори настапуваат на нови пазари. Ете отворија база со Скопје, направија експанзија со нови дестинации од Белград, воведоа лет од Будимпешта до Тел Авив и според Exyuaviation најверојатно ќе започнат со летови од Бања Лука,Бих од 2013 година. Е со такви крупни чекори се прави нешто а не како Рајанер. Ја очекував Рајанер да ги бутне Визер бидејќи имаат и поголема флота на авиони ама тешко нешто.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Летајте со Визер најдобра нискобуџетна авиокомпанија:D
Ете и јас да ви се придружам у кампањата:)

Kajgana Shop

На врв Bottom