Не ми се допаѓа што сум лупнат во насловот на темава, само затоа што имам спротивно мислење од некого. Посочив патерна на однесување на одредени машки форумџии, и како некои совети и не се баш така сјајни како што звучат, тоа беше тоа. Одма бев нападнат дека некого деградирам.
Потоа, тоа не беше доволно, сега сум ставен за соодветен пример на тип на дечко (ала папучар, лузер, потрчко ...), заради истото тоа спротивно мислење. Од една екстрема, во друга. За вас нема златна средина, а? Или е едното или е другото.
Тоа што Сусаро предлага е сите да влезете сега во еден социјален калап на однесување, и абсолутно да го применувате во секоја пригода кога имате женска пред себе (да и покажете кој е кој, нели?), било да е таа некоја која е заинтересирана за вас, или некој која тек сте ја запознале, и не знаете дали ќе пројави интерес. Важно, сељак-yourself away за секој случај, да не добие не-дај-боже погрешен впечаток дека си некој културен, зрел, пристоен човек, па уште одма да те направи "муле".
Со други зборови, ви предлага да смените карактер. Абсолутно ниедна девојка нема да остане со вас, ако дознае дека се преправате нешто што не сте (или ќе остане додека и одговара, па после ќе фати штрафта и таа, дали ти бил суптилен сељак, отворено сељак, или папучар). За себе си правите само лошо, бидејќи тоа не е ваш карактер или природа, за така да се однесувате. Претпоставувам сакате некоја да се заинтересира за вас, како природна личност, не карактер кој го глумите за фиктивен поголем успех на приватно поле. Полош сељак од природниот е вештачки создаден сељак. Првиот таква му е природата и не знае за подобро, другиов станал таков од очај и гнев.
Не. Имало и други теми, немало потреба од претпазливост, па пак на крај со истово се завршиле. Сите младичи се согласуваат со Суси, момите(освен тебе и...толку, освен тебе) пишуваат колку бил назаден и колку пи*ка немал видено, Шкорпион изразува видно и интензивно гадење кон ликот и делото на Суси...и на крај останува тоа дека сите младичи кимаат со глава на неговите постови и со голема горчина се приморани да се согласат дека е во право.
Машко реагира на машки речник (или барем така му доаѓа, што знам). Значи, користење на пцовки, Тошо Малерот тон, шовинистички-мачо пристап до темата, индиректни навреди кон изворот на негативни емоции од темата (во случајов женските, и колку лоши девојки како партнер во врска биле). Секако дека постот на Сусаро ќе добие премиум анилингус третман од грото машка популација на форумов. Јас не го контрирам Сусаро ради Сусаро, туку контрирав заради тоа што дели најлош можен вид совети кои на засегнатата група ќе им ја влоши ситуацијата наместо да им помогне.
Од таа таргет група, кој од нив има девојка, добри се шансите ако ги примени советите, истата да го откачи. И после како што еден друг форумџија предвиде/претпостави, ќе дојдат овде, и ако не му дале лајк, ќе му опнат еден, и ќе му кажат "Леле брат, не знаеш колку во право беше, направив како што кажа, а она првокласна курва испадна, ми раскина, сега знам што понатаму". Во реалноста, он земал одеднаш да се однесува како првокласен сељак, и на девојката тоа и дошло као црвен аларм и редно време да фаќа магла.
И не сите се согласија со него, туку тие истите, кои добар дел од нас ги гледаат како зборат за жените во други теми. И молимте, со голема горчина се согласиле?
, те бива и за иронија гледам.
Ти пишаа погоре, ничие его не се задоволува од таков пост. Напротив. Никој не сака да се согласи со такво нешто, а камоли да го доживее. Никој не е глупав да влезе во врска ако се согласува со неговиот пост. Никој не е глупав да планира иднина со некоја од неговиот пост. Никој нејќе деца да има со прототипот за жена на Суси. Секој се надева бе мацол дека оваа сега не е како бештијата од постот. Ако му се посреќи, алал да му е, а ако не, ќе дојде на форумов и ќе му го лајкне постот. Еден таков пост кркна добри стотина лајкови.
Како тоа ничие его не се задоволува со тој пост? Па ако тој пост не им ги крена акциите на загрижениве мужи на форумов, јас не знам што би им го кренало. Сега имаат изговор да се однесуваат крајно недозреано, шовинистички, егоистично, себично, арогантно, и неблагодарно, и од друга страна имаат подршка дека негативниот резултат од таквото искуство, значи дека Сусаро бил во право, и дека треба да бараат некоја која на такво однесување ќе му јаде од раце, и дека секои наредни неуспеси дека се резултат на тоа дека тие девојки не биле таа "правата".
Значи зависи кој што гледа во неговиот пост. Сите ќе прават пу-пу-не-дај-боже да налетаат на некоја која е како од неговиот пост, ама колкумина од нив ќе ги применат советите кои ги даде во истиот? Скоро сите. Направил штета неговиот пост? Дефинитивно. Така да без замарање со други делови од постот, се гледа каде лежи проблемот.
И насловов е скроз промашен, треба да стои нешто како
Macho-style vs папучар style
Што има везе Шкорпион со муабетов, кога е геј - нит го интересираат жени во сексуална смисла, ни ништо. Баби и жаби мешате.
Без гајле, времето лечи се
Дури и тој наслов не би бил во ред, бидејќи тоа што контрирав, и предложив друг пристап, не ме прави мене (или еве, некој стрејт маж), папучар. Едноставно, разгледување на проблематиката на друг начин, без деградирање на било кој пол, и сведување на себе си на недолично ниво, кога треба да се бара партнер.
Инаку причината што сум ставен во насловот изгледа е затоа што јас спомнав дека имам искуство со девојки, и дека и сега, ако сакам, можам да фатам девојка баш од калибарот по кој се кука на темава дека не постои (под услов некоја која не знае за мојата сексуална ориентација). Поентата што воопшто спомнав ми беше, дека ако јас можам да фатам таква девојка, можат и тие, само негде грешат (дали во пристап, третман, избор, што и да е).
Ја се пронајдов во дел од постот на Сусаро и сметам дека е така,не да сметам ма главка сечам... така е. Мој став,моја политика.Се друго е небитно.
Дечко, ако си се пронашол во неговиот пост, или си имал лоши искуства со лош вид девојки, или си се пронашол во друга форма, ала сељач-мен (можеби карактерно нешто што не си го ставил в пракса, но ветуваш дека ќе го ставиш, во блиска иднина. Не ти бега едното или другото. Болдот потврдува дека ќе наебеш, патем.
А болдот покажува и дека сепак постот на Сусаро буди егоизам (ако претходно го немало), или го величи уште повеќе, ако претходно постоел. Така да коментарот на Разиел сега е неважечки.
Феминизмот и шовинизмот се измислени за глупите луѓе да имаат што да зборат. Паметните не се замараат со тоа и гледаат каков е човекот, без разлика што е.
Така е, во право си.
Сега, уште твоето мислење да го применеше во пракса (да не се замараш и да не збориш за ниедното ни другото, особено не на темава), немаше да си дадеш автогол и да се навредиш сам себе си
.
Ние незнаеме да се изнаплачеме,незнаеме да одиме кај другарите и да му утепуваме цел ден во кукање па да ја споделиме таа болка.Најчесто се очукуваме и тераме све у мајчина,затоа што се што сме замислувале во една личност,се крши за еден миг.
Тука е проблемот. Има разлика меѓу "не знам" и "не сакам".
А тоа "не сакам" најчесто се должи заради зачувување на таканаречено мушко достоинство и себепочит, па да не зашантраш настрана од тоа што ти е припишано како родова улога (да трпиш, траеш, да не се жалиш, да стискаш заби, нервозата на друго место да ја блуеш, или удави ја со алкохол, итн.).
Ќе го видиш пак со некоја швалерка,затоа што офцата што му оди дома по гз,не му представува никаков предизвик. А мажот е ловец по природа и секогаш сака предизвик.
Тоа е коренот на проблемот со доста голем дел од машката популација. Голем број девојки не им се доволно јак предизвик. Затоа трчаат по такви девојки кои се слични на тие опишаните во постот на Сусаро, кои машките не ги ебат ни два посто, и ако се погоди некоја да е дигната апла, и да не попушти, да продолжи да не го рецка, дечкото се откажува и дига раце, а тоа е пропратено со заклучокот дека сите женски се курви, сељанки, кучки (па и тие што не се олош како типот девојки за кои збореше Сусаро, само имаат повисоки критериуми).
До женскиот пол на форумов - најголемиот дел од тие муабети дека некоја била курва, била ваква, била онаква, се шират токму од машките. Имам доволен број примери од моето друштво за да заклучам дека ова е факт. Дека поголема озборувачка 'теткица' нема од машките, и дека тие ви ги вадат тие муабети. А вие слушате за нив најчесто кога ќе дојде до женско уво (и кога е веќе доцна). Истите започнати од дечко на кој сте му удриле корпа или сте раскинале и он го поднел бајаги лошо тоа.
Sussaro-style против Шкорпион-style
Шкори е педер како што знам..што има врска он со жени. А Сусаро е ебано во право.Ова тема не е за женски биќа, треба да им се забрани и да читаат..mans only bitch
Како и 99% од хомосексуалците, и јас терав хетеро филм доста долго време, и излегував со девојки. И сега, post-coming out како геј пред друштвото, се уште бараат совет или мислење од мене, обично дека подолго задржував девојка од нив (оhh, the irony here ...)
Ете од каде сум во врска со темата, на кратко.
А иначе не сум доволен јас во темава да удрам геј-нота, мораше да предложиш (ти од сите ...) да се направи men-only постирањето и читањето?
Ако ставиме 1000 евра на средина, и околу нив застанат ваква девојка каква што ја наведе на крајот од постот, Супермен, Командант Марк и Антоние, што мислиш, кој ќе ги земе парите?
Девојката ќе ги ќари парите, а Антоние ќе ја ќари девојката
. Барем од тоа малку што го познавам, доста веројано ми е
. Има начин он со женските.
Шкорпион привлекува жени?
U jello? Y jello?
Многу е подобро да ја прифатиш реалноста, а со тоа и сопствената природа, онаква како што е, отколку да живееш во илузии. Има кај сите мажи, паметни или глупави, добри или лоши, еден презир спрема женскиот род. Што мислиш, на што се должи тој презир?
Тоа важи за двата пола.
Инаку подршката и ваков начин на размислување се темели само после низа негативни искуства со жени (кои веројатно и не се таков тип каков што се извреѓани во небројан пар случаи). Се забележува препознатлива патерна.
--- надополнето: 7 декември 2012 во 01:45 ---
Затоа што машкото е машко,а жената е жена.Каква еднаквост барате јас незнам,на нас да ни порасне дунде,а на вас стапче па исти да бидеме
Еве како да препознаете вештачки (со сила) и природен сељак. Да видиме што научивте од темава дами, во кој тип спаѓа дечково?