Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Одбивам тебе да ти цртам и да ти објаснувам контекст и метафора. Тебе не.
Ај речи на друг да ме цитира да му објаснам. :)
Може сеа :D :D :D

Туку, ај, иам работа. после ќе ве читам ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Одбивам тебе да ти цртам и да ти објаснувам контекст и метафора. Тебе не.
Ај речи на друг да ме цитира да му објаснам. :)
Нема потреба, јасно е како бел ден. Бранејќи го како му ја залепи по уста :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Многу се генерализира. Секогаш ќе има жени/девоjки што ќе сакаат да го искористат дечкото односно со него ќе бидат поради ситуираноста и/или физикусот и постот на Сусаро требало да се задржи на тие жени а не на СИТЕ како целина. Има и такви фини, кротки ко jагненца што се под целосна контрола на мажот (такви сакаме ние нели?) а има и такви што се наjдобри другари со мажот односно наjдобрата вариjанта, има и љубов, и секс, и пари и делат заеднички интереси, женската гледа фудбал и пие пиво, мажот и купува пудра и парфем .. значи треба само да си jа наjдете компатибилната личност.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Секако дека треба да им се забрани на девојките да ја читаат темава и да коментираат. Само вие форумските алфа мажјаци ќе си пишувате ловечки приказни и ќе си кликате лајкови и ќе си билдате его.
Проблемот е во тоа што кога ти ќе излезеш во град нема да бркаш мажи туку жени и при тоа ќе користиш машки теории за женската психа, што е во старт тактички многу погрешно. Ниеден маж не може да ја знае женската, или поточно мојата психа подобро од мене. Ниеден маж не може да ме убеди дека јас уствари се палам на некој што цел ден дрви како јас сум глупача и нижо биче. Ниеден маж не може да ме убеди дека јас уствари потајно сакам да бидам доминирана и третирана како лајно. Али да бидам искрена, постојат и такви девојки. Не сум психолог, и не би сакала да продавам некои евтини психологии али чисто лаички, мислам воспитувањето е клучно во тој поглед. Ако некоја пораснала со татко што по цел ден мрчи како жените се површни глупачи и нивната цел во животот е да им слугуваат на мажите, тогаш е многу веројатно дека и самата ќе има таков став и свесно или несвесно ќе бара партнер сличен на татко и`. Али јас не сум пораснала со таков татко. Многу други девојки не пораснале со таков татко. Ако на таква девојка и пристапиш со Сусаро стајл, неуспехот е неминовен, тоа е факт. За волја на вистината, таков пристап најверојатно би запалил кај претходната група на девојки. Ама да кажеш дека таков пристап е универзална формула за успех - тоа е само залажување, ништо повеќе.

И многу ми се свиѓа што сте го ставиле Шкорпион како втора варијанта. Тоа би требало да сугерира дека ако не мислиш како Сусаро, тогаш сигурно си хомо. Да, сигурно, сите што не мислат дека жените се глупачи се уствари хомосексуалци.
Kitty не се пали,збориме за општа машка психологија кон жените.Ако тебе индивидуално некој ти се понаша така,а не ти одговара,одјеби го. Немора да го трпиш,немора ни темава.Ја се пронајдов во дел од постот на Сусаро и сметам дека е така,не да сметам ма главка сечам... така е. Мој став,моја политика.Се друго е небитно.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Феминизмот и шовинизмот се измислени за глупите луѓе да имаат што да зборат. Паметните не се замараат со тоа и гледаат каков е човекот, без разлика што е.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
А какво однесување ги привлекува мажите?

Одговор: Однесување не ги привлекува мажите. Само длабоко деколте, пократка сукња, and you' re good to go.
Девојка ми ни има длабоко деколте, ни кога ја запознав носеше сукња, а сепак ненормално ме привлече тогаш, а денеска ја сакам премногу. Глуп сум според тебе, немам вкус, не сум алфа-мажјак???

Трескаш зелени како типична новокомпонирана селска феминистка од пред селската кооперација која е желна некој жестоко да ја врти у кревет, а од друга страна продаваш муда за бубрези како тоа ние ги бараме женските, а уствари појма си немаш

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Девојка ми ни има длабоко деколте, ни кога ја запознав носеше сукња, а сепак ненормално ме привлече тогаш, а денеска ја сакам премногу. Глуп сум според тебе, немам вкус, не сум алфа-мажјак???

Трескаш зелени како типична новокомпонирана селска феминистка од пред селската кооперација која е желна некој жестоко да ја врти у кревет, а од друга страна продаваш муда за бубрези како тоа ние ги бараме женските, а уствари појма си немаш
Прекрасна констатација.
Забавно... ти пречи кога се генерализира за мажите, ама немаш проблем со идејата дека спрема жената треба како со домашно милениче...

Девојка ти е баш среќлика.

L

Luki Junior

Гостин
Ного ми е интересно коа некој објаснува как се однесуват со него у врската, и другата страна му каже: Еми така си се поставил, затава така ти праат.

Как требе едно ергенче како мен да се поставува?
:)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Прекрасна констатација.
Забавно... ти пречи кога се генерализира за мажите, ама немаш проблем со идејата дека спрема жената треба како со домашно милениче...

Девојка ти е баш среќлика.
Sussaro

за ставот, изразувањето и начинот на кој размислуваш за некои теми. Не секогаш коа те читам во себе си викам "да, така е", ама затоа никогаш не сум ти прескокнал пост коа сум го начекал. Продолжи така, а јас лично надевам се некогаш коа ќе ми треба ќе извлечам и ќе применам поука од некој твој пост. Не сум шовинист, верувам дека ни ти не си, али јбг... жени - can't kill them, can't live without them
Каде тоа прочита дека се согласувам дека спрема жената треба како со домашно милениче???

Ти НИКОГАШ нема да бидеш како девојка ми, а ни НИКОГАШ нема да имаш дечко што ќе се однесувам спрема тебе како јас спрема неа, во секаква позитивна смисла. Баш е среќлика ;)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не е до толку презентираниот шовинизам на темава, колку што јас сум загрижена од размислувањето на нашите „волови за расплод“ од форумот.
Секое однесување (кон жена) се учи уште од дете, од дома... Идол на секое машко дете е татко му. Доколку татко му се однесува со неговата жена како стока, тогаш и самиот син ќе се однесува со неговата идна жена исто. Ако го делите погоре спомнатото, тоа значи дека исто мислите и за своите мајки, сестри, баби, братучетки.... Дали и тие во вашите очи се курви кои единствено го сакаат својот маж само заради интерес?
И незнам што толку „лижење“ удривте, мислиш колегата женски ќе ви бара од денес па натаму. Послушајте го неговиот совет и ќе си останете „дркачи“ цел живот.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Каде тоа прочита дека се согласувам дека спрема жената треба како со домашно милениче???

Ти НИКОГАШ нема да бидеш како девојка ми, а ни НИКОГАШ нема да имаш дечко што ќе се однесувам спрема тебе како јас спрема неа, во секаква позитивна смисла. Баш е среќлика ;)
Па читам фалби, не гледам ни дека не се согласуваш....

Мене прилично ми е гајле искрено лично за тебе и за девојка ти и како се однесуваш со неа,

само по фалбиве би рекла дека некој што е со таква личност не ќе да е среќлика... тоа е тоа.
Нема потреба од моронски навреди, не е културно. :)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Абе уствари ни едниот ни другиот, начин и двата ти се некој засебен имагинарен свет.
Па и не кај секоја пали исто однесување, ако одите по шаблон кај ќе ви биде крајот.
Шаблонско однесување и земање примери од “ ИДОЛИ “ е својствено само за емоционално неизградени и незрели личности, кој што се склони на копирање на нечие однесување кое што во моментот им изгледа за нај фраерско и нај кул, ако благе везе нема од тоа.
Е сега или сите ќе ги правиш сељаци и ќе пукаш вон твоја лига по пички кој реално немаш никаква шанса кај нив, па ќе ги правиш спонзоруши курви, вакви такви онакви а не се гледаш самиот каков си па цел живот ко куче ќе лаеш или ќе си ја согледаш реалноста па ќе си бараш според можностите или нај паметно под твоето ниво и ранг за да ти си ја имаш контролата.Како и да е изборот е секогаш твој.
Е сега некој бил сељак и немал две книги прочитано у живот арно ама што фати позлатува,џабе другиов мислиш алтани од уста му испаѓаат кога збори а реално а фати нешто а усере.
Е сега не секоја сака да и го рецитираш шекспир,или да и објаснуваш за конзистуално опстојување и постоење, да и детерминираш дека е глупа или паметна. Некоја таму која трчаш по неа со месеци и кога ќе ти ја шибне корпата да ја правиш од курва поголема курва,а у случај да му сврти у 4 сат после полноќ ќе и отрча како куче.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шо мислеш, зашо нема калници, и раката ми е на меначо? :)

Оште чекам на одговор на мојто прашање..
Да, на првото.

Зана второто, море Луки, зарем очекуваш на форум некој да ти даде мудар одговор?
А додуша и слепото коковче (јавриче) лапннуе по некое зрнце.

Биди фер, искрен и тј кој си. Ќе се најде мома.
секое однесување кое е туѓи на сопствнниот карактер, е...па, туѓо и затоа несаглам се че биде и потоа.

Ако во машината се влези наопаку, наопку и ќе заврши. Капираш?!

Kajgana Shop

На врв Bottom