Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
И плус, Суси е во право, а ти не. :)
Ај сега јас да се избацам и да напишам еден убав феминистички пост, од типот "се што вие ни мислите вие ви мислиме тројно", па сите жени ќе ме поддржат.
И? Тоа никаде не води, само кон омраза.
Крајностите не се добри, на овој или оној начин.

Што ви е вам, па сите сме имале лоши иксуства во животот, но да се оцрнува и етикетира целосно спротивниот пол, не е нормално. (n)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Од сопственото искуство, третирањето на девојките како принцези можеби е добро на краток, но не и на долг рок....Да ја фатиш на почеток, ок ќе ја третираш така, но потоа најубаво е да си бидеш кретен и идиот....Бар тоа јас го доживеав, едноставно некои од женските дали свесно или несвесно, го преферираат тој сељачизам кај машките, и чим почнеш да се однесуваш како `принцот на белиот коњ`, автоматски добиваш аут. Зошто е така, еве можат девојките на форумот на објаснат, иако досега не видов конкретно објаснување од нив туку во повеќето случаи беше `не можам да објаснам, не сме сите исти`, од тој тип на објаснувања...Да бидам поконкретен и со личен пример за ситуацијата што ја опишав, еднаш така запознав девојка, на прв поглед ми беше ептен мила и навистина ми се допаѓаше....Се однесував `како што треба`, и повеќе од фин со нејзе, буквално се и угодував, за на крајот ( не премногу туку неколку месеци беше врската ), да бидам блатантно изваран, да не ми го ни каже тоа во лице дур е време ( дека смета оти треба да прекинеме, едноставно нормално разделување ), и да дознавам од сосема трети особи. Сега ок некој ќе каже не се сите жени такви, си налетал на курва ваква онаква, стварно ги немам пробано сите па да правам генерализација тука што како, но како искуство ова ме поучило во иднина да не бидам such a nice guy. ВизКалифа се надевам дека се ќе ти се среди во врската, сега ако е најдобрата опција раскинувањето, направи го тоа, единствено за да не се мачиш самиот себеси.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Ај сега јас да се избацам и да напишам еден убав феминистички пост, од типот "се што вие ни мислите вие ви мислиме тројно", па сите жени ќе ме поддржат.
И? Тоа никаде не води, само кон омраза.
Крајностите не се добри, на овој или оној начин.

Што ви е вам, па сите сме имале лоши иксуства во животот, но да се оцрнува и етикетира целосно спротивниот пол, не е нормално. (n)
Не е тоа никакво оцрнување, јас многу ги сакам жените, не можам да живеам без нив :) . Но тоа не значи дека треба и глупав да бидам. И не скокајте за џабе, она што Сусаро сака да ви каже е дека жените не поседуваат автономен морален систем, и дека секогаш се водат од личниот интерес. Мажите и жените не делат заеднички морален свет. Колку побрзо машкото го разбере тоа, толку подобро. Ова не значи дека треба потоа како говедо да се однесува со жените, туку дека моќта секогаш треба да ја држи во сопствените раце, инаку ќе го згазат...

;)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Има кај сите мажи, паметни или глупави, добри или лоши, еден презир спрема женскиот род. Што мислиш, на што се должи тој презир? :)
Ах, дизертација можам на оваа тема да пишам:D

Мажот е во соствојба да ги погази сите свои принципи и уверувања кога ќе се вљуби. А тоа е прилично застрашувачки, нели? Не за џабе и Шекспир рекол: Слабост, името ти е жена!

Тоа е омраза или страв замаскирана во презир, и не никаква тајна. Луѓето се плашат од сите нешта кои не ги разбираат, а жените се нешто најмистично за мажите, оттаму и потсвесната омраза (од христијанството е целосно избришан женскиот принцип, жени се палени како вештерки итн).

Така се однесуваат само несигурни, искомплексирани мажи или латентни гејови. Во таа смисла повеќе ги ценам искрените припдници на геј заедницата, барем си расчистиле со самите себеси и пред светот кои се и што се.

Само вистински МАЖ ја прифаќа жената како рамноправна партнерка и не го гледа тоа како хендикеп, туку напротив, како предност. Истото важи и во обратна насока. Не може да постои машки без женски принцип и обратно.

Секоја друга перцепција е исклучително нереална и крајно незрела.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Колку повеќе им го лижете газот толку повеќе ве плукаат.
Ако ви е, читајте добро чавки, само вие аплаудирајте на шовинистички бљувотини далеку ќе стигнете осеќам.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Кај жени не постои морал, одговорност, почит, ценење на вредности и слично. Единственото нешто што постои кај нив е интересот во својата најсурова форма. Значи кога ќе ги соголиме сите нивни улизувања, предења, глумење нежност и слично, во нивната гола суштина останува интересот. Никогаш немој да третираш женско како краљица освен во ретки исклучоци. Со жени досега најфункционален метод од се што сум видел (а сум видел од тешки идиоти до тешки папучари) е сељачкото понашање.
Зошто мора да се применуваат тактики на т.н. суптилен сељачизам, зошто сметаш дека воопшто мора да се играат некакви игри на наметната доминација и покорност?

Искрено ме навредува моментот, само поради полот да бидам категоризирана како емотивен манипулатор кој безрезервно злоупотребува... И овојпат ќе употребам еден типичен женски аргумент, за кој ти лично ме обвини дека го одбегнував, ама сега е неопходен. Верувам дека секое машко, кое ти даде поддршка налетало на слепата кучка во неговиот живот, која ништо не ценела и се‘ злоупотребила... Како што и секоја жена налетала на одреден гад од таков калибар. Тоа е негативен трансфер од минатото кој само ќе предизвика да бидете тактички настроени, со цели воени планови и стратегии кон новите партнерки, но пред да преминете на тешка артилерија запрашајте се - дали тие тоа најискрено го заслужуваат?! Зошто некоја идна да биде жртва поради некоја мината калаштура?! Најдобро ќе беше според мене сите да го наоѓавме идеалниот партнер на рана возраст и да останувавме со него трајно. Навистина го мислам ова... Ама, кога веќе има и други луѓе во нечие портфолио, нека не плаќаат туѓи рати и камати ;)...

Кога љубовта ќе се претвори во бојно поле и профункционираат стратегиите, веројатно и ќе остане на крај само интересот од двете страни и опустошеноста и празнината после секоја битка ќе е поголема... :(

Јас те уверувам дека никогаш не би злоуптребила искрен пристап и секаков чин на внимание, грижа, блискост, взаемност... Одговори ми, премногу ли е да барам да не ми се пристапува априори како на злоупотребувач, со повеќе или помалку скриени мотиви, притоа?!

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Зошто е така, еве можат девојките на форумот на објаснат, иако досега не видов конкретно објаснување од нив туку во повеќето случаи беше `не можам да објаснам, не сме сите исти`, од тој тип на објаснувања....
Јас ќе ти објаснам, бидејќи жените се во суштина мазохисти, не знаат што сакаат, посакуваат некој кој ќе ги води и командува, не некој што ќе им го тера кејфот.
Што мислиш, зошто паѓаат на филмови како 9 и 1/2 недели, или 50 Нијанси сиво? Оти не се способни да ја преземат контролата врз својот живот, полесно им е тоа да го стори некој друг.

Сепак, секое правило си има исклучок, па така, не сите мажи имаат садистичка жичка, а не сите жени се мазохисти. Секому своето, според преференците. Зависи што те надополнува и што си бараш.

На крајот на краиштата, обликувај си го пристапот според девојката, не е толку тешко да ја процениш.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Така се однесуваат само несигурни, искомплексирани мажи или латентни гејови. Во таа смисла повеќе ги ценам искрените припдници на геј заедницата, барем си расчистиле со самите себеси и пред светот кои се и што се.

Само вистински МАЖ ја прифаќа жената како рамноправна партнерка и не го гледа тоа како хендикеп, туку напротив, како предност. Истото важи и во обратна насока. Не може да постои машки без женски принцип и обратно.

Секоја друга перцепција е исклучително нереална и крајно незрела.
:icon_lol::icon_lol:

И јас можам да магистрирам на ова. Ако некој ти ја каже вистината во лице, вистина која тебе не ти се допаѓа, тогаш мора да е искомплексиран, латентен геј, несигурен со себе.

Знаеш зошто жените ги иритираат вакви постови како на Сусаро?

Затоа што чувствуваат дека директно им одземаат од моќта. Колку повеќе мажи сфатат дека Суси суштински е во право, толку жените повеќе губат од моќта...

:)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Ова не значи дека треба потоа како говедо да се однесува со жените, туку дека моќта секогаш треба да ја држи во сопствените раце, инаку ќе го згазат...;)
Де бе Ставро, што си толкав контрол фрик...нема ништо поубаво од тоа да и се препуштиш на жена;)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Кога веќе му отворивте тема на Сусаро, нека ви пише и некои 132-3 реда и за провинцијалките :icon_lol:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Итекако можете да живете без нас, ете станете си гејови:)
а ВИЕ можете ли без нас??? Јас убаво пишав погоре на АНГЛИСКИ, а ти ако не разбираш - тоа веќе е друг проблем

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
:icon_lol::icon_lol:

Ако некој ти ја каже вистината во лице, вистина која тебе не ти се допаѓа, тогаш мора да е искомплексиран, латентен геј, несигурен со себе.

Знаеш зошто жените ги иритираат вакви постови како на Сусаро?

Затоа што чувствуваат дека директно им одземаат од моќта. Колку повеќе мажи сфатат дека Суси суштински е во право, толку жените повеќе губат од моќта...

Нема везе, ценам вистина повеќе од се, каква и да е.

Вистината е дека мажите без жените не можат и обратно. Мора да постои баланс и надополнување и тоа е факт.
Етикетирање на цел пол, без разлика машки/женски е крајно незрело и некоректно.

Кај бре Суси да им ја одземе моќта на жените....па и него жена го родила:pos:
--- надополнето: 6 декември 2012 во 13:01 ---
а ВИЕ можете ли без нас??? Јас убаво пишав погоре на АНГЛИСКИ, а ти ако не разбираш - тоа веќе е друг проблем
Без некои од вас, итекако можеме.
На крајот на краиштата, без секого се може.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Нема везе, ценам вистина повеќе од се, каква и да е.

Вистината е дека мажите без жените не можат и обратно. Мора да постои баланс и надополнување и тоа е факт.
Етикетирање на цел пол, без разлика машки/женски е крајно незрело и некоректно.

Кај бре Суси да им ја одземе моќта на жените....па и него жена го родила:pos:
Не ни разбираш на кој терен е топката, или се правиш дека не разбираш. Но да не се повторувам, и да не вергламе напразно.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Не ми тргај примери сеа, БЕЗ НЕКОИ ОД ВАС бла бла. Прашав генерално!

Kajgana Shop

На врв Bottom