Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
Член од
12 март 2011
Мислења
376
Поени од реакции
1.234
Види синко, по мене правиш една фундаментална грешка, што многу машки ја прават со женските а тоа е тргаш од логика на реципроцитет. Односно очекуваш дека ова функционира како со другарите или со фамилијата-Правиш жртва, не се штедиш, гледаш да им удоволиш затоа што знаеш дека истото ќе го добиеш за возврат. Кај жени тоа не функционира така. Кај жени не постои морал, одговорност, почит, ценење на вредности и слично. Единственото нешто што постои кај нив е интересот во својата најсурова форма. Значи кога ќе ги соголиме сите нивни улизувања, предења, глумење нежност и слично, во нивната гола суштина останува интересот. Никогаш немој да третираш женско како краљица освен во ретки исклучоци. Со жени досега најфункционален метод од се што сум видел (а сум видел од тешки идиоти до тешки папучари) е сељачкото понашање. Тука многумина се во заблуда за што е тоа сељак. Повеќето ја земаат класичната дефиниција за сељак-Слуша турбо фолк, има пивски мев, се тепа по кафани и јетрата му е уништена од алкохол. Меѓутоа како што нели времињата се осуптилија така и сељаците. Тука еднаш ги имам опишано како изгледаат модерните сељаци и која е разликата со класичните
http://forum.kajgana.com/threads/Симптоми-of-being-a-сељак.11154/page-21#post-1672842
Неспоредливо поголеми шанси имаш ако знаеш како да бидеш суптилен сељак. А од двете екстреми тешко сељачиште и тежок папучар, екстремата на тешко сељачиште е далеку далеку помалото од двете зла. Правењето на суптилен сељак е секогаш добитна комбинација. Женското на крај во машкото бара маж. Оној што е добар со неа ќе и стане најдобро геј другарче, а ако догура до дечко ќе биде понижуван на секаков можен начин, затоа што ти си и го дозволил тоа. Со жена треба како со домашно милениче или како со воспитување на дете затоа што реално нивните капацитети и нарав не се далеку од тоа. Систем на награда и казана, ако се измочаш на ќилимот не добиваш вечера, ако напишеш домашно добиваш лижавче. Немој со убаво, секое твое убаво е твоја слабост, ахилова пета. Жени генетски се програмирани одма да ти ја регистрираат слабоста и во тој момент да ја превземат палката и да те прават ремпере. Ама ти си бил со најдобри намери. Нема тука таква работа, не е ова мајка ти, брат ти, пријателот. Прашањето тука е поколението и опстанокот. Карактеристики на добар кандидат преносител на добра сперма се-ароганција, бестрашност, независност пред се од неа, доминација на простор и територија. Остај тука чавкиве што зборат-културен, книга да имал прочитано, да немал балкански манири, да ја ценел, да ја почитувал, чеши ми куро шо би рекле Струмичани. Не ми верувај мене, излези надвор и погледни кои фаци ебат а кои дркаат. Убаво разгледај ги профилите и што се бара на пазарот. Во Шведска Арапи им ги ебат жените. Џабе што Швеѓаните се и културни, и начитани, и софистицирани и либерални, кога на крај се трансформирани во педерчиња. Арапите пак и покрај целата своја некултура, гнаса, агресија, нецивилизираност и колку тоа и да делува одбивно за жени ама вака на форум пишано, на крај сепак тоа се карактеристики на машко и на крај тоа пали. Почни да ја третираш како последна дупка во кавалот. Не со навреди, не со закани, не со уцени, тоа ем е простачки, ем покажуваш уште поголема слабост а она тоа го чека. Едноставно почни да не ја ебеш 2%.И да се смени на фино ќе продолжиш така. Се додека има уште нешто во тебе што не и се покорило, се додека имаш останато тронка независност која она не ја исцицала, се додека пружаш отпор на нејзините каприци, се додека она не ги извлекла од тебе сите тајни, мистерии, навики, се додека можеш да и влееш страв дека сево ова не ти е толку битно и дека можеш едноставно да исчезнеш, се до тогаш нејзе и е интересно а ти имаш моќ и колку-толку доминација. Тргни си ја апликацијата од глава дека имаш пред себе возрасна и свесна единка која има свест, одговорност и морал за почит, ценење, доверба а програмирај се дека пред тебе имаш разгалено и невоспитано детиште кое треба да го насочиш иначе ќе ти се посере на глава без никакво чувство на кривица. Ако ја перцепираш на тој начин мислам дека резултатите ќе бидат повеќе од очигледни. Истото важи и за други женски во иднина. Сфати за нив ова е се игра и интерес а ти како Трајче си само средство кое утре може да биде експресно заменето и фрлено во ќош. Тие така перцепираат затоа и се поуспешни од нас на љубовно поле они дечкото го гледаат економски-како капитал. Има ќар од инвестицијата, цицај ја. Нема ќар, ослободи се од неа без пристрасности и фокусирај се да ти е убаво тебе на ду(ши)/(нди)чката. Го имам и претходно поубаво објаснето ова да не влечам и понатаму.
Со многу голем интерес ги читам твоите постови, ти се восхитувам на прекрасното изразување, описи и сл. Ги имам прочитано скоро сите твои постови на оваа тема ама од како што велиш ти културен да станиш сељак е жешче зајебано. Донекаде си во право со ова со сељациве, колку си посељачки настроен толку си поинтересен, позабавен, колку повеќе си добар со женска толку повеќе си малтретиран, има и исклучоци од девојки морам да напоменам, не се сите такви. Знам дека колку повеќе покажувам слабост толку повеќе губам, ама како да сменам сега од некој што бил добар и фин во некој што нема да се интересира ни 2%. А иначе воопшто не мислам дека се однесува како возрасна, далеку е од то. Пред да се запознаам со неа никоја не ја ебев ни 2%, ако не ми одговараше чао, пријатно и многу не му се нервирав, знаев дека следи некоја нова, само сега што ми се случува вака и самиот незнам, од колосек излегов. А ќе заборавев до сега ми нема речено дека е поразлична од другите, не се споредува со никоја и мислам дека то е во ред. А иначе фала на советот, поздрав.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 00:58 ---
Девојката ОЧИГЛЕДНО е дека не те сака. Колку време одиш со нејзе? Ако повеќе, тогаш сигурно и има здосадено, а и те нема засакано. Да те сакаше, немаше да и смета се`. Вакви врски се за жал 90%. Сака да те откачи, но не знае како, а ќе го направи тоа кај и да е. Очекувај го тоа. Ти што треба да направиш е да ја седнеш и да направите асален муабет и да ти каже се` што мисли. Ако идете долго време, единствената причина која одела со тебе била сексот или успешно ја задоволуваш
Скоро 9 месеци и таа вели дека ме сака ама со ова нејзино "прекрасно" однесување ми го докажува спротивното, а ако имав здосадено ќе кажеше до сега, разговаравме за некој работи и сега ќе ти речам ќе видиме како ќе се одвива работите, а по некој ден пак истото ќе биди, само еден ден ќе има крај.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Скоро 9 месеци и таа вели дека ме сака ама со ова нејзино "прекрасно" однесување ми го докажува спротивното, а ако имав здосадено ќе кажеше до сега, разговаравме за некој работи и сега ќе ти речам ќе видиме како ќе се одвива работите, а по некој ден пак истото ќе биди, само еден ден ќе има крај.
Сега само биди нормален со нејзе како ништо да не се случило, ако сакаш да ја зачуваш, иако мислам дека не ти е потребна. Се гледа дека си добар и знаеш да почитуваш некого (дури и премногу), и она тебе не те заслужува. И ќе се кае она за тоа за некоја година. Види како се однесува и останативе денови, па сам одлучи дали вреди да кинеш живци или не. Можно е и да ти е љубоморна во нешто, иако не верувам. Поздрав и пиши што си направил :) И постот на Sussaro да си го копираш на лист и да си го читаш кај и да одиш :icon_mrgr:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Sussaro

Не знам кој си, што си, од каде си и колкав си...
Од мене имаш само едно

за ставот, изразувањето и начинот на кој размислуваш за некои теми. Не секогаш коа те читам во себе си викам "да, така е", ама затоа никогаш не сум ти прескокнал пост коа сум го начекал. Продолжи така, а јас лично надевам се некогаш коа ќе ми треба ќе извлечам и ќе применам поука од некој твој пост. Не сум шовинист, верувам дека ни ти не си, али јбг... жени - can't kill them, can't live without them

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Истото го прават и мажите. Кога го читав постот на Сусаро, препознав однесување на многу мажи што ги знам во постот, само место женски род, стави машки род и ете ти пост кој одговара на одреден дел од машкиот род.
Муабетот е дека имаш вакви и онакви луѓе, тоа нема врска со полот. Не ми е намерата да ги бранам жените, пошто има расипани жени, ама и мажите не се цвеќиња за мирисање. ЧОВЕКОТ (без разлика на пол) кога не е доволно заинтересиран/заљубен за/во другата страна, не обраќа внимание, не се замара и најчесто прави работи кои ја повредуваат другата страна. Кога човек е заинтересиран и заљубен - нема да се однесува така и ќе направи се само да не ја повреди личноста која му е драга. Зависи од степенот на чувствата, не од полот. Не знам како не сфативте дека и вие мажите подеднакво исто ги повредувате девојките. Мене ми е жал што на општо ниво нема почит меѓу мажите и жените, што и едните и другите заебуваат, повредуваат, ама тоа е составен дел од животот. И вас ве повредиле, ама не заборавајте дека и вие некогаш сигурно некого сте повредиле, макар и ненамерно.;)

R

Randy

Гостин
Иако не се согласувам во целост за некои други работи со Сусаро, но за биртии, клабинг и познавање на жените и нивните потези треба да му се даде медаља. Најсериозно.

Е сега едно прашање и до жените и до Sussaro.
На долниов линк има еден аудио снимак од радио емисија. Доста поучно е за некои мажиња да не живеат во илузија. Интересното почнува после втората минута.
http://www.youtube.com/watch?v=jD95klJBMhs
Дали женава е неверна? И како да се објасни нејзиното понашање?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Истото го прават и мажите. Кога го читав постот на Сусаро, препознав однесување на многу мажи што ги знам во постот, само место женски род, стави машки род и ете ти пост кој одговара на одреден дел од машкиот род.
Муабетот е дека имаш вакви и онакви луѓе, тоа нема врска со полот. Не ми е намерата да ги бранам жените, пошто има расипани жени, ама и мажите не се цвеќиња за мирисање. ЧОВЕКОТ (без разлика на пол) кога не е доволно заинтересиран/заљубен за/во другата страна, не обраќа внимание, не се замара и најчесто прави работи кои ја повредуваат другата страна. Кога човек е заинтересиран и заљубен - нема да се однесува така и ќе направи се само да не ја повреди личноста која му е драга. Зависи од степенот на чувствата, не од полот. Не знам како не сфативте дека и вие мажите подеднакво исто ги повредувате девојките. Мене ми е жал што на општо ниво нема почит меѓу мажите и жените, што и едните и другите заебуваат, повредуваат, ама тоа е составен дел од животот. И вас ве повредиле, ама не заборавајте дека и вие некогаш сигурно некого сте повредиле, макар и ненамерно.;)
Всушност, целата поента на постот на Суси е токму тоа, дека СИТЕ жени се такви како што ги опиша, инаку постот би немал смисол.

;)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Всушност, целата поента на постот на Суси е токму тоа, дека СИТЕ жени се такви како што ги опиша, инаку постот би немал смисол.

;)
Е па мојата поента е дека не треба да се генерализира, пошто не се СИТЕ жени и СИТЕ мажи исти.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Е па мојата поента е дека не треба да се генерализира, пошто не се СИТЕ жени и СИТЕ мажи исти.
Фино, но тогаш најдобро е да му кажеш на Суси дека зборува глупости. Вака пишуваш некој пост кој би требало да биде као афирмативен во однос на постот на Сусаро, а од друга страна ја негираш самата суштина на тој пост.

И плус, Суси е во право, а ти не.

:)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Кај жени не постои морал, одговорност, почит, ценење на вредности и слично. Единственото нешто што постои кај нив е интересот во својата најсурова форма.

Никогаш немој да третираш женско како краљица освен во ретки исклучоци. Со жени досега најфункционален метод од се што сум видел (а сум видел од тешки идиоти до тешки папучари) е сељачкото понашање.

Со жена треба како со домашно милениче или како со воспитување на дете затоа што реално нивните капацитети и нарав не се далеку од тоа.

Тргни си ја апликацијата од глава дека имаш пред себе возрасна и свесна единка која има свест, одговорност и морал за почит, ценење, доверба а програмирај се дека пред тебе имаш разгалено и невоспитано детиште кое треба да го насочиш иначе ќе ти се посере на глава без никакво чувство на кривица.

Тие така перцепираат затоа и се поуспешни од нас на љубовно поле они дечкото го гледаат економски-како капитал.
Може да ни кажеш која волку те има попиздено па сега сакаш мамата да ја расплачеш на целиот женски род?;)

Знам дека си приврзаник на етикетирањето, но навистина претеруваш, постов е крајно, крајно шовинистички.
И во твоето семејство имаш жени, и за нив ли важи истово што го наброја? Како би се чувствувал да имаш сестра која оди со дечко кој вака размислува за неа, дека не е ништо повредна од домашно милениче? Тогаш верувам не ќе ти е сеедно и на клоци ќе го кренеш.

И престанете со генерализации од типот - кој има/нема чувство за морал, одговорност, почит, вредности, а кој е интересџија и манипулатор. Тоа се особини кои зависат од самиот карактер на човека, а не од полот. Во тој аспект постојат голем број мажи на кои ниедна жена не им е рамна во смисла за манипулаторство.

Најлесно е да генерализираш и да лепиш етикети, многу е потешко да се обидеш навистина да ги запознаеш луѓето и да ги прифатиш такви какви што се, со ите свои маани и доблести.

Врската е израз на компатибилноста на партнерите и на тоа треба да се работи. Таму каде што нема почит, нема ни љубов. А почит нема токму поради вакви стереотипи и генерализации.

На крајот на краиштата, ако жените толку не ти чинат, можеш да играш за поинаков тим. Твој живот, твој избор.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Фино, но тогаш најдобро е да му кажеш на Суси дека зборува глупости. Вака пишуваш некој пост кој би требало да биде као афирмативен во однос на постот на Сусаро, а од друга страна ја негираш самата суштина на тој пост.

И плус, Суси е во право, а ти не.

Мојот пост не беше афирмативен, туку во однос на темата која се дискутирала, дадов до знаење дека има и жени и мажи кои се такви, но дека не се СИТЕ такви.

Ти го поддржуваш тој став и мислиш дека е исправен, јас тврдам дека не е, затоа што сум гледала и мажи како се однесуваат со фини девојчиња и жени како се однесуваат со фини машки. Но, тоа бил одреден дел, а не сите што сум ги запознала.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Мојот пост не беше афирмативен, туку во однос на темата која се дискутирала, дадов до знаење дека има и жени и мажи кои се такви, но дека не се СИТЕ такви.

Ти го поддржуваш тој став и мислиш дека е исправен, јас тврдам дека не е, затоа што сум гледала и мажи како се однесуваат со фини девојчиња и жени како се однесуваат со фини машки. Но, тоа бил одреден дел, а не сите што сум ги запознала.
Многу е подобро да ја прифатиш реалноста, а со тоа и сопствената природа, онаква како што е, отколку да живееш во илузии. Има кај сите мажи, паметни или глупави, добри или лоши, еден презир спрема женскиот род. Што мислиш, на што се должи тој презир?

Kajgana Shop

На врв Bottom