Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Абе ти ли си тој шо иде тука секој месец и бара мајндфак предлози? :D Се ти имаме дадено веќе ако си тој

И секогаш ти викам на гугл да бараш similar movies to [movie]

mr brooks, wrecked, jacob's ladder, the conffesion (mini serija, saatipol vkupno)
da jas sum taj hahaha :D
iosono ponovi od 1990 mystery/thriller neso :D aj da gi izgleam ovie so gi neam so mi gi predlozvite i ke baram pak negde za mesec dena :p

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Шо ме спасува сега? Рецензија за нешто паметно, старо? Ако ништо не ме спасува барем јавно да почнам да им спојлувам :D
Плукај по роботите, гледај пријатели и пишувај во темата и моли се. :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.569
Шо ме спасува сега? Рецензија за нешто паметно, старо? Ако ништо не ме спасува барем јавно да почнам да им спојлувам :D
Казната чедо Божје ти е секојдневна работа до Нова Година на темава, каде што имаш шанса да го направиш светот поубаво место и луѓето посреќни.
--- надополнето: 5 декември 2012 во 20:45 ---
da jas sum taj hahaha :D
iosono ponovi od 1990 mystery/thriller neso :D aj da gi izgleam ovie so gi neam so mi gi predlozvite i ke baram pak negde za mesec dena :p
The Jacket, Triangle, Sommersby...

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Не му ја давај темата за Ането, таму има убави работи. Дај му некоја крш и бош. *џаол_банус_смајли*

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.569
Дневна доза Ане до крај на годинава е во негова надлежност. dragonsky на заслужен одмор.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
+1 од мене за The Guard и Harry Brown. Британците прават одлични филмови. Штета што на некои мои другари не им се свиѓаше Harry Brown. Мора да се погледнат и двава.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.420
Поени од реакции
8.542
Немам одамна пишано на темите за филм ама сега има една мака па ако може или некој ако знае да ми каже наслов за еден филм ;)но проблемот е што филмот го немам гледано и ми беше даден како предлог да го гледам така да за сите предлози никогаш не голедам трејлер или само мал дел оти цел филм ти го откриваат така да за филмот што го барам многу малку знам :(освен дека на стартот се работи нешто како да одат на пат по се изгледа мајка и дете и му се распува возилото во некоја пустелија на некоја раскрсница и тука ги киднапира некој и цело време ги држи заклучени и врзани За жал само толку видов од трејлерот и насловот беше нешто во стилот заклучени врзани итн..Би требало да е трилер филмот уствари гарант е трилер и тоа не многу стар една до две години брав секаде не можам да го најдам односно не му текнува на името па ако некој нешто слично гледал би му бил благодарен да ми го каже насловот и се разбира дали вреди да го гледам оти баѓи време го барам ...:D

ps.не знам дали ова е дозволено на темата оти претходно коментирав само ан предлози и последен гледан филм а тука по слабо ако ги прекршив правилата извинете :P
--- надополнето: 6 декември 2012 во 03:04 ---
Немам одамна пишано на темите за филм ама сега има една мака па ако може или некој ако знае да ми каже наслов за еден филм ;)но проблемот е што филмот го немам гледано и ми беше даден како предлог да го гледам така да за сите предлози никогаш не голедам трејлер или само мал дел оти цел филм ти го откриваат така да за филмот што го барам многу малку знам :(освен дека на стартот се работи нешто како да одат на пат по се изгледа мајка и дете и му се распува возилото во некоја пустелија на некоја раскрсница и тука ги киднапира некој и цело време ги држи заклучени и врзани За жал само толку видов од трејлерот и насловот беше нешто во стилот заклучени врзани итн..Би требало да е трилер филмот уствари гарант е трилер и тоа не многу стар една до две години брав секаде не можам да го најдам односно не му текнува на името па ако некој нешто слично гледал би му бил благодарен да ми го каже насловот и се разбира дали вреди да го гледам оти баѓи време го барам ...:D

ps.не знам дали ова е дозволено на темата оти претходно коментирав само ан предлози и последен гледан филм а тука по слабо ако ги прекршив правилата извинете :P
Na volkot mu e debel vratot oti sam si ja brka rabotata :D si go najdov filmot ovaj e
http://www.imdb.com/title/tt1989475/

e sega uste da kazete dali vredi i kako ste go otcenile ke nema kako vas ...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Na volkot mu e debel vratot oti sam si ja brka rabotata :D si go najdov filmot ovaj e
http://www.imdb.com/title/tt1989475/

e sega uste da kazete dali vredi i kako ste go otcenile ke nema kako vas ...
Филмот е прилично морничав и бавен, нема нешто кое ќе те возбуди и слично, акцентот е ставен повеќе на психолошкиот терор. Има прејака глума во филмов и тоа е тоа. Мене ми се допадна, доби 6-ка.

Сношти го глеав Chained (2012). Moжеби не спаѓа под папка хорор, туку психолошки терор, но често влечам паралела помеѓу ваквите со класично дефинираните хорори, дека често знаат да имаат исти имапкт, чак што некад и више од пример рецимо некој си рандом слешер. Оваа Линч значително напреднува, малку позрел филм, доста груб и суров и со една surreal атмосфера која сакам да си ја задржи како трејдмарк за религиозно да ја следам. Малава го има наследено во гените. Малце не ми се допадна што се наврати на ефтин мајндфак, од типот на Surveillance aма уште е недефинирана како режисер, па слободно нека експериментира, можеби ќе пронајде вистинско комбо и некој ден ќе глеаме нејзино ремек дело.

Кастингот одличен, тој од Law and Order баш ме убеди, одлична глума, прибидејќи имаше драма примеси филмот, а во такви ситуации најдобро може да се забележи глума.
6 ипол, како имдб, му е доволно но со препорака.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.569
Уште еден филм кој хејтерите го чекаат да излезе, па ќе читаме коментари како филмот бил се само не бил „Стар Трек“.
А Бетмен Бигинс што беше тогаш, Kick Ass?
Хејтери бе... :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Уште еден филм кој хејтерите го чекаат да излезе, па ќе читаме коментари како филмот бил се само не бил „Стар Трек“.
А Бетмен Бигинс што беше тогаш, Kick Ass?
Хејтери бе... :)
Новиот Стар трек филм не беше лош, но реално Стар трек повеќе вреди како сериски филм отколку како игран.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.569
Тоа е затоа што сите 10 стари Стар Трек филмови беа тапа, како продолжени епизоди беа. Таа приказна заслужува големо платно и ефекти, така да јас сум многу задоволен што конечно почнаа. Инаку сериите си се серии, не би имал против и нова модерна Стар Трек серија со нова посада на бродот.

Kajgana Shop

На врв Bottom