Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako nekoj se razbira od klimi,što velite za midea inverteri? Kineski bile so tošiba kompresori.Ni nudat polovna za 10.000 iljadi od dukan ja izvadile,4.5kw e cop 3.8 kobajagi taman za 40ina kvadrati bila,5 godini e stara. Se isplaka li ova.

Ako nekoj se razbira od klimi,što velite za midea inverteri? Kineski bile so tošiba kompresori.Ni nudat polovna za 10.000 iljadi od dukan ja izvadile,4.5kw e cop 3.8 kobajagi taman za 40ina kvadrati bila,5 godini e stara. Se isplaka li ova.

Прво 4.5кw за 40 квадрати е малку барај нешто околу 5-6кw номинална снага. Второ Мидеа е добра и е навистина со Тошиба компресор али не се лажи да ја земаш втора рака не крепат којзнае колку тие клими ако Тошибата ја работиш 7 години без проблем Мидеата од старт рачунај пола од тоа време да те користи без проблем на коњ си!!! Е сега пресметај ти колку време е користена во дуќанот и уште колку ти останува тебе!!! Поарно за тие пари земи си ВИВАКС или БЕКО обична поќе ке те служи а плус то и гаранција ке имаш.

Поз,

Стар пост е, ама зошто толку топло? 26 степени? човече тоа е пекол, јас би умрел во зима на таа температура :D

Идеална зимна собна температура ми е околу 20-22 најмногу...
Оваа зима се договоривме да намалиме
Ние претходно со години мрзневме со Топлификација и беше неверјатно откритие дека можеме да се топлиме колку што сакаме и дење и ноќе и да не биде скапо.
Ми представуваше задоволство кога ќе дојдат комшшие што се на Топлификација и ќе ни речат „ намалете малку “

Прво 4.5кw за 40 квадрати е малку барај нешто околу 5-6кw номинална снага. Второ Мидеа е добра и е навистина со Тошиба компресор али не се лажи да ја земаш втора рака не крепат којзнае колку тие клими ако Тошибата ја работиш 7 години без проблем Мидеата од старт рачунај пола од тоа време да те користи без проблем на коњ си!!! Е сега пресметај ти колку време е користена во дуќанот и уште колку ти останува тебе!!! Поарно за тие пари земи си ВИВАКС или БЕКО обична поќе ке те служи а плус то и гаранција ке имаш.

Поз,

Потполно се слагам дека е малку 4.5 kW за 40м2, од искуство...
Јас имам инвертер LG S12AN стара 6 години, max. на греење дава 3.96 kW и греам 40м2. За ова време е добра, температурата во соба доаѓа до 21-22 степени, ама кога ќе падне надворешната температура на -10 потребно е догревање со нешто друго...

Моментално се мислам да ја мењам (со појака)... изборот ќе падне помеѓу LG E 24 SQ Libero, Toshiba Suzumi Plus 22-кa и Toshiba Super Daisekai 6 16-ка

п.с. Заборавив да ве прашам... Кој е просечниот животен век на една клима?

Се сметаат за негативци тие од usual suspects, clockwork, american psycho ?

Layer Cake ми доаѓа прв на памет од таквите....
--- надополнето: 5 декември 2012 во 18:41 ---

Clockwork дефинитивно негативци....а и Псајхото исто :)
Псајхото имаше каква таква причина за тоа што го прави за разлика од портокаловиве (иако и овие имаа причина али овие ми се понегатив-чести :D )

Нема ништо подобро од српски црн хумор.
Маратонците го трчаат почесниот круг е најверојатно најдобрата црна комедија некогаш направена.

Io Sono Interista Хуго Вивинг во ниеден сторлајн не е позитивец или неутрален :ROFLMAO: (ова како reply на постод за Клауд Атлас)

Шо ме спасува сега? Рецензија за нешто паметно, старо? Ако ништо не ме спасува барем јавно да почнам да им спојлувам :D

Шо ме спасува сега? Рецензија за нешто паметно, старо? Ако ништо не ме спасува барем јавно да почнам да им спојлувам :D
Пофали го Tree of life, и така освен ИОсоно никој друг не го сака :pos: (и уште 2-3ца под негово влијание, али небитни се тие :D )

Абе ти ли си тој шо иде тука секој месец и бара мајндфак предлози? :D Се ти имаме дадено веќе ако си тој

И секогаш ти викам на гугл да бараш similar movies to [movie]

mr brooks, wrecked, jacob's ladder, the conffesion (mini serija, saatipol vkupno)
da jas sum taj hahaha :D
iosono ponovi od 1990 mystery/thriller neso :D aj da gi izgleam ovie so gi neam so mi gi predlozvite i ke baram pak negde za mesec dena :p

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom