Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Moже ли да се јаде овес,ама необработен природен од нива..као жито што е..да се свари така како ориз...
 
Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
знае ли некој какво месо е туната во конзерва? печено ли, пржено ли, живо ли?
 
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Moже ли да се јаде овес,ама необработен природен од нива..као жито што е..да се свари така како ориз...
Зашто да не? Јас таков овес го мешав со маџун и на тоа додавав бадеми или ореви. Ако не маџун тоа беше лажичка две мед.
 
Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
белки во прав - нешто повеке за нив, како и кога би се консумирале , дали во шејк после тренинг со декстроза,
ми нудат за 900 денари 1 кг. со 78% протеин...вака на хартиа изгледа примамливо
дали некој има искуство, секое мислење е добредојдено

...каков е вкусот, дали смрди на јајца :)
 
Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
знае ли некој какво месо е туната во конзерва? печено ли, пржено ли, живо ли?
Зависи за која туна збориш, има различни , јас зимам само Италијански Туни како Рио Маре , таа е жива затоа што е чисто месо, не треба ниту да се вари ниту да се пржи , само се сече и се конзервира.
 

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Зависи за која туна збориш, има различни , јас зимам само Италијански Туни како Рио Маре , таа е жива затоа што е чисто месо, не треба ниту да се вари ниту да се пржи , само се сече и се конзервира.
Неможе да не е термички обработена, освен ако е замрзната.
Рио маре е најскапа и иста е како и сите други. Таа од даути да не се лажете да ја купите како најевтина пошо внатре риба има упола од другите. Најдобра досега беше Century (52-54 ден), до горе со месо ама никако да ја начекам по маркетиве.
 

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.292
Зависи за која туна збориш, има различни , јас зимам само Италијански Туни како Рио Маре , таа е жива затоа што е чисто месо, не треба ниту да се вари ниту да се пржи , само се сече и се конзервира.
Moра да е термички обработена зашто на тој начин се убиваат бактериите, прочитај го линкот погоре што по пуштив, во поголемите фабрики дури и два пати се готви туната пред да ја испорачаат.

Неможе да не е термички обработена, освен ако е замрзната.
Рио маре е најскапа и иста е како и сите други. Таа од даути да не се лажете да ја купите како најевтина пошо внатре риба има упола од другите. Најдобра досега беше Century (52-54 ден), до горе со месо ама никако да ја начекам по маркетиве.
Даути еднаш купив и имаше коски у неа, никад више, таа од КАМ што е е добра ја неа ја зимам.
 
Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Јас Бадуко и Адриана. Повеќе втората зашто пишува колку грама протеин има, Бадукото слабо состави :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom