- Член од
- 28 мај 2005
- Мислења
- 6.373
- Поени од реакции
- 177
ima, isto kako ima promena na zvuk koga spustas ili digas magnetiСо спуштање жици има некој искуство???Дали има некоја разлика потоа у звук?
ima, isto kako ima promena na zvuk koga spustas ili digas magnetiСо спуштање жици има некој искуство???Дали има некоја разлика потоа у звук?
Си зедов гитара,се е во ред спуштив жици...копија на страт,али копчето волумен,се клати малце не е стегнато како другите две..:Дали може да се корегира или да одам да ги колам во Јамаха???
Или само го притисни пластичниот капак кон телото, да „легне“ подобро.Си зедов гитара,се е во ред спуштив жици...копија на страт,али копчето волумен,се клати малце не е стегнато како другите две..:Дали може да се корегира или да одам да ги колам во Јамаха???
не е до капачето,треба да се стегне ) Не е од Скопје,од Струмица е ) Човеко шо работе тама свире клавјатури ) Тка да за гитара скоро блага веза нема само жици знаа да смене..За Тфа Питам дали некој има искуствоИли само го притисни пластичниот капак кон телото, да „легне“ подобро.
Пошто капакот на потенциометарот е многу лесен да се извади, буквално е капачка, нема наврти или што знам.
Ако пак продолжува да се клати, однеси ја во јамаха, ќе ти ја отворат и ќе го стегнат потенциометарот.
Ами за тва ќе си одеш у Скопје,ами ткаа.не е до капачето,треба да се стегне ) Не е од Скопје,од Струмица е ) Човеко шо работе тама свире клавјатури ) Тка да за гитара скоро блага веза нема само жици знаа да смене..За Тфа Питам дали некој има искуство
So sreka neka se koristiKolku pari e?Наредната недела нарачувам ова.
Читав тон критики и интервуја и стварно задовољава гитарава.
Све е топ,ама само natural боја има и малце не ми е погодено тоа
(шо бе малце шмирглата ќе и ја опнам(киддин:pos2)
Фала фала и те како ќе се користи:wink:So sreka neka se koristiKolku pari e?
Super cena sprema kolku so e dobra gitarata epten eftinoKe te prasvav da ne ima Bc Rich IronBird vo Guitar House?Инаку од Guitar House од прилика ќе ја нарачам за некаде 280 евра.
Ако не ти е страв, отвори, стегај... Тоа е тоа.не е до капачето,треба да се стегне ) Не е од Скопје,од Струмица е ) Човеко шо работе тама свире клавјатури ) Тка да за гитара скоро блага веза нема само жици знаа да смене..За Тфа Питам дали некој има искуство
Можеш да порачаш, со сите компании соработуваат.Super cena sprema kolku so e dobra gitarata epten eftinoKe te prasvav da ne ima Bc Rich IronBird vo Guitar House?
Можеш да порачаш, со сите компании соработуваат.
Fala za informacija sega za sega mojot ljuben warlock ke si go sviram koga ke go menam sigurno ke bide ironbird novataАко си од Скопје најдобро ќе ти биде да појдеш и да прашаш за нарачка ако не веројатно може преку некој од форум,да се информираш.
Инаку ги зимаат претежно од германската musicstore и прават нарачки на големо ако не се лажам така да за цена ова она ќе ти биде истата ко таму или 10-20 евра погоре подоле,ама најчесто погоре:wink:
Финтата е ) нема Потреба да ја отварам гитарава внатершно....Дали Копчето се вади на кој принцип се вади тоа ме занима???Да го извадам го гледам внатре штрафчето што клапа се стега тоа.....Ако не ти е страв, отвори, стегај... Тоа е тоа.
Јас Јамахата сум ја разглобувал до најмал шраф, освен вратот, све друго сум и` извадил и вратил. Ако не ти се ризикува, прати ја за Скопје. =)