Каква гитара сакате да имате + општо за гитарите

• Креатор на темата Креатор на темата Steve Vai
  • Време на започнување Време на започнување

која марка ви е омилена?

• ESP

Гласови: 10 3,8%
  • Gibson

Гласови: 74 28,0%
  • Fender

Гласови: 59 22,3%
  • Ibanez

Гласови: 34 12,9%
  • Jackson

Гласови: 25 9,5%
  • Kramer

Гласови: 2 0,8%
  • BC Rich

Гласови: 11 4,2%
  • Dean

Гласови: 3 1,1%
  • Yamaha

Гласови: 33 12,5%
  • Друго

Гласови: 13 4,9%

• Вкупно гласачи
    264
да си прашам јас, отприлика колку коштаат штимови (или како и да се викаат тие пластичните за штимање) отприлика за акустична ако знае некој? Барав по ова продавнициве (гитар хаус, цики, мими) немаа така да може и информации кај да си набавам :)

па спремај си 1000че :)) оди у Артист,ДоРеМи...

marshall_jcm2000_dsl100.jpg

DS-1.jpg

fender_stratocaster_olympic_white_003.jpg

Комбото од соништата :)

Не се залетувај многу по Беринџер,не сум слушнал ниеден добар збор за нив.
Инаку зависи од буџетот кој го поседуваш можеш да направиш добра комбинација можеби малку поскапа во Guitar House-от.
Имаат појачала Ибанези 15 ватни за околу 7-8 илјади а ако не се лажам истите ги имаш и во ГТЦ на трети за поефтино.
Башка има ибанези по 12-14 илјади на интернет се задоволни купувачи.
:nenene:
Побоље да си земе ибанез за 13000 ден неко беринџер. Па понатаму ке си купиш и појачало. Јас би ти препорачал да си земеш маршал појачало за 10000 ден :wink:

:nenene:
Побоље да си земе ибанез за 13000 ден неко беринџер. Па понатаму ке си купиш и појачало. Јас би ти препорачал да си земеш маршал појачало за 10000 ден :wink:

Ефтин маршал ти е чкарт маршал,особено тие под 50 вати а нема да најдеш за 10000 над 50 ватно маршал.
Сите маршали под 50 вати се катастрофални лампаши и вадат многу неприроден пластичен звук.
Ако му е за почеток 35 вати Laney или Ibanez e топ.
Во Guitar House имаш асални Ибанез гитари.

Ефтин маршал ти е чкарт маршал,особено тие под 50 вати а нема да најдеш за 10000 над 50 ватно маршал.
Сите маршали под 50 вати се катастрофални лампаши и вадат многу неприроден пластичен звук.
Ако му е за почеток 35 вати Laney или Ibanez e топ.
Во Guitar House имаш асални Ибанез гитари.

Тие што вадат катастрофален звук не се лампаши. А муабетот дека лампашите под 50 вати се катастрофални, не ти држи вода ИЧ. Marshall Bluesbreaker, 30W, прекрасно звучи. Исто и JTM45, 30W има па растура...

Прејаки појачала има и со мала ватажа. Ватите не се мерка колку добро може да звучи појачало!

DS-1.jpg

Комбото од соништата :)

BOSS DS-1 е срање. Освен ако ја модуваш таа педала може некој звук подобар да извадиш, иначе стандард звучи ко пила :)

Тие што вадат катастрофален звук не се лампаши. А муабетот дека лампашите под 50 вати се катастрофални, не ти држи вода ИЧ. Marshall Bluesbreaker, 30W, прекрасно звучи. Исто и JTM45, 30W има па растура...

Прејаки појачала има и со мала ватажа. Ватите не се мерка колку добро може да звучи појачало!

Лошо се изразив,сакам да кажам неам слушнато добро ефтино Маршал а неам видено Маршал над 50 вати да е помалце од 10000 денари.
И башка од други што ми имаат кажувано не се којзнае колку задоволни од ефтини Маршали.
Фак,ги неам слушнато сите појачала али од тоа што сум слушнал не ми се свиѓало многу пластичен звук ми вадат а дали се лампаши па не сум сигурен.
И да ватажата нема везе со квалитетот на звукот.

Се што е добро се плаќа... Marshall 1974X 18W Reissue кошта 2000 евра :)))

Жиците ми ‘рѓосаа да го ебам...Прв пат тоа ми се дешава YAMAHA жици....Како да ги исчистам или да ги сменам нема 2 недели од кога ги ставив

Жиците ми ‘рѓосаа да го ебам...Прв пат тоа ми се дешава YAMAHA жици....Како да ги исчистам или да ги сменам нема 2 недели од кога ги ставив

Викаат дека се вареле со сода бикарбона или нешто слично али неам пробувано и не препорачувам експериментирање.
Ако зимаш нови земи Elixir со Gore Tex додуша не знам дали се продаваат такви у земјава.
Тоа било некој тенок слој ко гума и спречувало рѓосување.
И претпоставувам дека се поскапи али штом не рѓосуваат ваљда долго нема да ги мењаш.

Викаат дека се вареле со сода бикарбона или нешто слично али неам пробувано и не препорачувам експериментирање.
Ако зимаш нови земи Elixir со Gore Tex додуша не знам дали се продаваат такви у земјава.
Тоа било некој тенок слој ко гума и спречувало рѓосување.
И претпоставувам дека се поскапи али штом не рѓосуваат ваљда долго нема да ги мењаш.

Слабо лее најтапа жици до сеа 2 недели рѓосаа...Еликсир ќе почека :) не одам скоро за Скопје :) а во тука се 1200 денари :)

Земи си GHS или D'Addario... моментално јас на D'Addario сум ама некако GHS подолго ми треа и поефтини беа, сега неможам да ги најдам :(

Ја и на акустичната и на електричната имам D'Addario и засеа ми се топ на електричнава ми се скоро месец на акустичнава може од октомври.

Јас користам Dean Markley жици, најмеки до сеа.

Како по конци да свирам, мерак.

BOSS DS-1 е срање. Освен ако ја модуваш таа педала може некој звук подобар да извадиш, иначе стандард звучи ко пила :)

ne bi rekol, odlicna pedala e, jas ja koristam kako booster t.e. drive-ot mu e celosen zatvoren i sibam samo level a tone po vkus...

kako alternativa ja baram SD-1

ne bi rekol, odlicna pedala e, jas ja koristam kako booster t.e. drive-ot mu e celosen zatvoren i sibam samo level a tone po vkus...

kako alternativa ja baram SD-1

Ко бустер е супер, ама на клин канал да ја користиш звучи катастрофа.

Него, ја користам Boss SD-1 ко бустер :)

Еве ја

5fpwtv.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom