Assassin's Creed III

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Хмм ја симнав денес.Настегав све на макс у сетинзи и играва иде топ.Фркава е коа ќе влезам во Бостон се приметува голем пад на фрејмови.Дали е до оптимизацијата на играва или? Пробав намалив све на нормал тотално ништо не менува.
Конфигурација? По име и презиме, не по RAM и GHz.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Од блекбокс верзија.Има нешто тоа врска?
Да, би можело да има. Јас имам друга верзија. Исто и драјверите за графичката може да зезаат, пиши конфигурација да видиме..

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Ок средив :D Побарав на нет и го најдов ова и мене ми среди работа.Го пастам на англиски бидејќи ме мрзи да преведувам :D Чудно зошто не ставиле опција во самата игра за V-sync.

I had this fps drop in Boston too but I found a way to fix this. Go to C:\Users\Your username\Documents and locate a file called Assassin3.ini. Find V-sync from the file and change its value from 1 to 0 an then save it. This disables V-sync in the game and gives a major fps boost. At least for me it did. After I disabled V-sync the gameplay is smooth, even in Boston. I highly recommend that you make a backup copy of the file before making any edits to it.

И btw фала што се понудивте да помогнете Корун и Неонинџа :D

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Herpes ne pomaga toa isti kurac e i so Vsync i bez.
Ako sakas da imas uste pogolemi performansi kaj sto pisue MonitorDesc izbrisi toa brojki i bukvi i pisi Generic PnP Monitor....Uste pogolem boost ke dobies.........NOT!

Podobri performansi se dobivaat so Nvidia 310.61 drajverite...
Za AMD neznam.....skapete.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Може некој да ми го даде цд генераторот, немам key во торентот што го симнав а ми бара за да се пушти играта... на нет треба некои чуда да правам за да добијам... или секако ќеш... :)

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
ај едно питање... значи вака, сабајлево ја пуштив играв добри 2 саата се еше ок се беше на место и ко шо треба. Е сеа, сеа пред 15 минути ја уклучив играта преку uplay нели идам кај сејвовите, нема ни еден сејв. Ми се дешаваше и дека фајлот е расипан не знам ти ја шо ама тоа се опраи а ова не . некоја идеја ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Има ли некој "good guy" колекционер кој ги има досега сите продолженија на играва (I, II, Revelations, Brotherhood, III), да се трејдаме на хард диск? :D

Член од
30 јануари 2009
Мислења
490
Поени од реакции
439
Може некој да ми го даде цд генераторот, немам key во торентот што го симнав а ми бара за да се пушти играта... на нет треба некои чуда да правам за да добијам... или секако ќеш... :)
симни си крак од Skidrow или Theta

ај едно питање... значи вака, сабајлево ја пуштив играв добри 2 саата се еше ок се беше на место и ко шо треба. Е сеа, сеа пред 15 минути ја уклучив играта преку uplay нели идам кај сејвовите, нема ни еден сејв. Ми се дешаваше и дека фајлот е расипан не знам ти ја шо ама тоа се опраи а ова не . некоја идеја ?
нема чаре и мене истото ми се случи одново ќе треба да играш

Има ли некој "good guy" колекционер кој ги има досега сите продолженија на играва (I, II, Revelations, Brotherhood, III), да се трејдаме на хард диск? :D
ги имам јас сите :)

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
симни си крак од Skidrow или Theta

нема чаре и мене истото ми се случи одново ќе треба да играш

ги имам јас сите :)
Јес да завршив се шо имаше, останаа само мали ситници не ми се почиња пак одпочеток ама ако само тоа останува ондак ок.. И фала за одговорот :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Изиграв три секвенци и што да кажам. ДОСАДНО. Или јас сум веќе стар за гејмер или нешто дргуо е во прашање.

Ама сепак, колку години поминаа од првиот Асасин. Многу нели? Е па да нема ни грам променето во гемјплејот тоа е стваро безвеза. Серијалот одамна требаше да заврши. Шест игри по ред се прават истите работи, одиш по некој град, се пентариш по некои покриви, наоѓаш кули за откривање на мапата и тоа па тоа. Ај првиот дел беше револуционерен, таков гејмплеј сеуште немаше во игрите. Вториот дел беше перфекција награден на првиот со преубава атмосфера во ренесансна италија. Продолжетоците (на двојката) беа непотребни и напорни. А овој новиот дел, исто, тоа е кога една убава идеја ќе стане глобална медуимска франшиза, како и COD, така и оваа.

Дај да видам Farcry 3 нешто да не ќе ми го поправи впечаткот ама не верувам

Со години јас немам дочекано игра која ќе ме врзе за ПЦ и ќе ја изиграм во еден здив, се е веќе повторливо, се е веќе видено, паметните и посложени игри не добиваат големи буџети и завршуваат како проекти со добра идеја а слаба реализација, се форсираат боза безвезни наслови за широката народна маса, како и се друго од медиумската сфера.

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Изиграв три секвенци и што да кажам. ДОСАДНО. Или јас сум веќе стар за гејмер или нешто дргуо е во прашање.

Ама сепак, колку години поминаа од првиот Асасин. Многу нели? Е па да нема ни грам променето во гемјплејот тоа е стваро безвеза. Серијалот одамна требаше да заврши. Шест игри по ред се прават истите работи, одиш по некој град, се пентариш по некои покриви, наоѓаш кули за откривање на мапата и тоа па тоа. Ај првиот дел беше револуционерен, таков гејмплеј сеуште немаше во игрите. Вториот дел беше перфекција награден на првиот со преубава атмосфера во ренесансна италија. Продолжетоците (на двојката) беа непотребни и напорни. А овој новиот дел, исто, тоа е кога една убава идеја ќе стане глобална медуимска франшиза, како и COD, така и оваа.

Дај да видам Farcry 3 нешто да не ќе ми го поправи впечаткот ама не верувам

Со години јас немам дочекано игра која ќе ме врзе за ПЦ и ќе ја изиграм во еден здив, се е веќе повторливо, се е веќе видено, паметните и посложени игри не добиваат големи буџети и завршуваат како проекти со добра идеја а слаба реализација, се форсираат боза безвезни наслови за широката народна маса, како и се друго од медиумската сфера.
За тројкава неможе да зборувам бидејќи имам многу малце изиграно :D Како прво што ми падна впечатливо и иритантно е гласот на Конор.Добро бе до толку неможеле да најдат некој по жив, со поведар глас? Премногу флегматично звучи.Друго некако тапа музика има во тројкава,многу е неприметна и само на моменти ја има.За мене убедливо најдобар дел сега за сега ми е Revelations.Профи музика,атмосфера,гејмплеј и приказната беше феноменална.

Kajgana Shop

На врв Bottom