fearless
in Arsenal we trust!
- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 1.193
- Поени од реакции
- 185
Moze moze od provereni izvori...Не може да имаш двоен не-имиграционен статус. Значи не може две визи.
Moze moze od provereni izvori...Не може да имаш двоен не-имиграционен статус. Значи не може две визи.
Добро. Нека проба детето е најарно тука само ќе нагаѓаме. Оти на крај краева се зависе од конзуло шо те интервјуира. Легална рамка има да мимаш двоен не емигрантски статус, а фактичката рамка се одлучува на интервјуто.Moze moze od provereni izvori...
А тоа на црно останувањето,има некој искуство,информации околу тоа пошто јас сум студент и полесно ваљда ми е да дојдам до работна виза,ама ако отидам враќање амин...
А има ли шанси брзо да ме откријат после 3тиот месец,сега за сега сам сум имам со некои другар онака планови некои ама не се премногу сериозни еве ти Албанец си вие сте махери во снаоѓање во странство пренеси искуство некое ако си бил.Сите викаат така. После плачаат да се вратат. Отиди и види си, ако си направиш место остани си, ако си башка сам, тешко, али предизвик е, ти симнувам капа на храброста.
Ееееј, која фора ми ја пушти сеа, дека сум бил Албанец.А има ли шанси брзо да ме откријат после 3тиот месец,сега за сега сам сум имам со некои другар онака планови некои ама не се премногу сериозни еве ти Албанец си вие сте махери во снаоѓање во странство пренеси искуство некое ако си бил.
Ете ти после зашто јака дијасопра имате,вие сте најкомпетенти кога е во прашање емиграција,се во кратки црти јасно и гласно.Инаку како оди тоа со визите бидејќи студент сум колку ќе ми излезе што се е потребно?Ти како пројде со визите?Ееееј, која фора ми ја пушти сеа, дека сум бил Албанец.
Баце, ако идеш со другарчиња, ќе ти биде полесно. Сеа таму, да те најдат не можат, не би требало освен ако не направиш некој проблем со законот and that shit. Јас би ти препорачал ти да си заминеш за Америка, и после таму да си најдеш адвокат и таа j-1 виза коа ќе ти помине да ја смениш т.е да го продолжиш легалниот престој на уште 6 месеци со туристичка виза. Бар нема да ти биде илегален престојот, а и се надевам ќе најдеш работа на црно. Па после ќе си тераш.
2100 евра .. за виза, од сега се плашамЕте ти после зашто јака дијасопра имате,вие сте најкомпетенти кога е во прашање емиграција,се во кратки црти јасно и гласно.Инаку како оди тоа со визите бидејќи студент сум колку ќе ми излезе што се е потребно?Ти како пројде со визите?
А авионската карта колку чини?Ти кога отиде лесно ли најде работа,во кои градови највеќе има работа,отиде како студент или...(и дали како студент при вадењето виза и други ствари има олеснувања)?2100 евра .. за виза, од сега се плашам
"Tvoive" od zip izbacile ponudi za istocna obala.Ziptravel ti ja preporacuvam ovaa godina jas bev preku niv i mnogu ubavvo si pominav imavme dobra organizacija i gledaj nekoja pozicija za vo park ili vo nekoj restorant kade sto ima tips pozdrav
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 20:31 ---