Fringe

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Мене ми се свиѓа Олето, баш ми беше емотивна (највише ради кортексифанот) али у секој ебен случај сочуствуваше. Оverkill е да кажеме дека незнае да глуми, туку едноставно ова го има поминато, ја изгуби ќерката и порано и тоа кога живееле заедно, сега веќе е потрошена, да не претерам навикната, а реално уште сите тројца се понашаа ко странци, не беа нешто ептен поврзани, а ни ние со Ета, намерно или не, одлично испадна ова за режисерите.

Бришењето на Питер мене ми беше исто одличен твист, а туча меѓу 2та универзуми од трета сезона ич нејќев. И да напоменам, Питер едноставно.. БЛЕСНА! епизодиве.

Трето, ептен очигледно е да заврши со бришење, досега не се ме разочарувале, секоја сезона има спротивен правец од што и да имав замислено, мислам дека ќе завршан јако, со bang!

И последно, обзерверите ми станаа језиви, прво ми беа бричени у костими, сега некако сериозно ги сфатив. Ме интересира, ако се од иднината, како нивните акции немаат ефект, промена на иднината, она.. згазнувањето на пеперутка муабетите, и дали во паралелниот универзум на нашиве, има паралелни обзервери?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
И последно, обзерверите ми станаа језиви, прво ми беа бричени у костими, сега некако сериозно ги сфатив. Ме интересира, ако се од иднината, како нивните акции немаат ефект, промена на иднината, она.. згазнувањето на пеперутка муабетите, и дали во паралелниот универзум на нашиве, има паралелни обзервери?
Имаат ефект сигурно, нели, поради компликациите околу смртта на Питер. Исто и кога се засеќираа дека Питер направил дете со погрешната Оливија, поради што нивното постоење не би било можно. Очигледно постапките на Обсерверите се одразуваат врз иднината на некој начин, ама претпоставувам дека не им е гајле бидејќи секако планираат да останат во сегашноста.

Паралелни Обсервери не верувам дека има во паралелниот универзум, бидејќи во тој случај овие нашиве сигурно немаа да поминат незабележано. Појма немам зошто, можеби човештвото се развило во поинаков правец.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Питер а.к.а. Нео и Орвеловското 2+2=5 :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
I znacie gi vmetnaa!
Deteto da ne e September?
Motherfuckin Peter!!
Odlicna epizoda.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Peter = September :)

На крај кога ќе треба да истребат некако сите обсервери, најверојатно и него и ќе биде некој ебан крај :)

• Ми се допаѓа

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
И јас помислив дека е Септембер ама што знам колку има смисла тоа...
Моментот беше Питер кога го турна Волтер во процепот :pos: Овој чекор-напред-два-назад-налево-круг, тоа везе да ти немало...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Има смисла детето да е Септември, ако земеме во предвид дека Фринџ екипата се погрижи за него во прва сезона, а Оливија му најде нови родители. Можеби поради тоа возрасниот Семптеври ги манијачеше постојано, а плус и го спаси Питер од давење.

Само финтата е што тоа се случи во првичниот Питер тајмлајн. Не знам од каде му е на Волтер детето во новиот тајмлајн, кога според Оливија воопшто немале таков случај. Можеби детето не е истото од прва сезона, а можеби и е, бидејќи знаеме дека Обсерверите функционираат независно од тајмлајнот.

Во секој случај, епизодата беше супер. Не мрднаа којзнае колку напред со дејството, ама барем вметнаа елементи од претходните сезони.

• Ми се допаѓа

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Pocket уиверзумот ми се свиѓаше како го изведоа, многу јако!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Mene mi smetase toa, ama nejkev da hejtam.

Vo paralelnite univerzumi kako im rabotea I pistol I sve? Sega ne rabotea. I lentata isto malce glupo mi bese, ali si ja smotav ideava okolu mozokot I uzivav. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Ај да речеме дека во паралелните универзуми владееја исти физички закони како во нашиот (ако не сум заборавил нешто) а во покет универзумот очигледно важеа други.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Po taa logika, vo toj pocket universe ne treba da raboti nikakva tehnologija koja raboti vo svojot originalen univerzum, analogno tehnologijata na observerite a isto I istata vo Piter, neli?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Е па ти сега одма со логика :pos:
Не бараме логика, рачка бараме :)

• Ми се допаѓа

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
wot не мрчи, дочекавме одлична епизода сезонава, не го расипувај задоволството :)
И морам да ја ставам сликава, многу ми беше јака сценава....

• Ми се допаѓа
S

Sheldon Cooper

Гостин
Интересен заплет во сценариото од последнава епизода. Питер станува Обсервер, не ми е jасно зошто не им каже на Олив и Волтер, многу е некако таинствен а моментот во тепачката со Обсерверот, тоj му рече дека направил огромна грешка, вероjатно се повеќе и повеќе ќе почне да наликува на нив и вероjатно Волтер ќе му го извади тоа апаратчето и се ќе се врати у нормала. Забележува некоj колку касети изгледаа и уште колку им остануваат?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имаше само еден баг епизодава. Ако во тој Pocket Universe за 5 дена поминуваат 20 години, тогаш овие за 30-40 минути требаше да се таму неколку денови, а Астрикс :) ги чекаше исто 30-40 минути.... Требаше нешто ко Inception да биде времето, али, ете... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom