Fringe

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Не знам зошто никаде ја нема Нина Шарп. Како да заборавија на неа. А и како да заборавија дека треба да објаснат што Бел и' сторил на Оливија пред да го пратат во амберот.

Некако чудна ми е сезоната. Иако интересно би било ако го поврзат Питер со настанокот на сета оваа збрка.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Не знам зошто никаде ја нема Нина Шарп. Како да заборавија на неа. А и како да заборавија дека треба да објаснат што Бел и' сторил на Оливија пред да го пратат во амберот.

Некако чудна ми е сезоната. Иако интересно би било ако го поврзат Питер со настанокот на сета оваа збрка.
проверив на Википедиjа, не се има поjавено во 5 сезона :/

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Во серија кога ќе снема лик обично е затоа што не го обновил договорот :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Нина Шарп се поjави во првата или втората епизода од сезоната, им помагаше да влезат во таа установата за да земат антиматериjа или така нешто. Со бела коса беше и во инвалидска количка, вероjатно од безбедносни причини не соработува многу активно со Фринџ тимот. Можеби ќе се поjави понатаму, но сега засега Питер ќе им биде главниот адут :)
Тоа беше претходната сезона, во деветнаесеттата епизода. Оттогаш никаде ја нема. Знам дека не сака да ризикува да ја видат со Отпорот, ама пак екипата до сега немаше никакви проблеми постојано да се шета каде сака. А и имаат лабораторија во штабот на Обсерверите и никој не ги приметува.

И да, Питер е главниот адут моментално. Оливија е доведена на ниво на love interest sidekick.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Серијава ми е депресивно досадна. Ја уништија со сезонава. Посебно кога толку испливува на површина немањето поима од глумење на Ана Торв. Типката секоја ужасна вест ја прима со насмевка во неверување па потоа ококорува очи и ја спушта главата. Толку не ја бива за тажни моменти тоа не ми се верува. Море, никакви емоции не може, немаше никаква хемија меѓу неа и Ета, тоа не е нормално.

Иначе да, веќе сум сигурен а гледам и други истото го мислат - ќе заврши со враќање во минатото и бришење на тајмлајнот. Едноставно, премногу не се во нивно време за да останат така. Иначе, не би ме чудело да заврши со момент, дека Оливија и Питер никад не се запознале, демек за нивно добро, тоа ќе го среди Волтер. Али ќе видиме, уште 8 епизоди има.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Серијава е предолга за Ана Торв. Ужасно глуми. Уствари не глуми ништо, фаќа место во кадарот.
Во врска со дејствието, тотално ми е сеедно, добро е што има Фринџ, нешто се врти. Ништо не може ни да ми го поправи ни да ми го расипе впечатокот за серијата, ќе ми остане како една од најдобрите од овој жанр. Да отидеше во правец „велика туча“ помеѓу световите на Волтер и Волтернет, ќе беше брилијантна за мене.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Иначе, не знам дали памтите, ама пред некоја година на еден comic-con Питер се појави како обсервер, али ич не им текнува кога беше, дали пред почеток на трета сезона, не знам.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Иначе, не знам дали памтите, ама пред некоја година на еден comic-con Питер се појави како обсервер, али ич не им текнува кога беше, дали пред почеток на трета сезона, не знам.
Пред почетокот на четврта сезона беше тоа, кога фановите шпекулираа дека Питер ќе се врати како обсервер, откако го избришаа од тајмјајнот. Мала шала. Или не?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Серијава е предолга за Ана Торв. Ужасно глуми. Уствари не глуми ништо, фаќа место во кадарот.
Во врска со дејствието, тотално ми е сеедно, добро е што има Фринџ, нешто се врти. Ништо не може ни да ми го поправи ни да ми го расипе впечатокот за серијата, ќе ми остане како една од најдобрите од овој жанр. Да отидеше во правец „велика туча“ помеѓу световите на Волтер и Волтернет, ќе беше брилијантна за мене.
Накај тој правец и одеше, дали од кратење средства или лош трип на некој од продуцентите или сценаристите, серијава стана нешто кој никој не би помислил. До трета сезона беше многу добра. За последниве две сум разочаран и увреѓен. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
За последнава океј и ја се приклучува на хејтањево, оти стварно е досадна за гледање, ама зошто на 4тата толку сте и запнеле?
Мене ми беше баш интересна и добра, не беше толку слаба.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
За последнава океј и ја се приклучува на хејтањево, оти стварно е досадна за гледање, ама зошто на 4тата толку сте и запнеле?
Мене ми беше баш интересна и добра, не беше толку слаба.
Ам некако ептен филм ми се скрши... таман влезе во машината на крајот на трета. И си викам: shit's going down!!!
И во рок од 30 секунди буквално усеаја да ја усерет до макс. Го избришаја Питер од тајмлајнот, сите си станаја добри другарчиња, ни борба меѓу универзумите, ниту ништо.

И цела 4та беше: ЈА СУМ ТВОЈ СИН. И Волтер: Не бре будалче, јас немам син.
Оливија стана секундарен карактер, почна да се понашат ко тинејџерка... и случаите беа тек тук.

Ме разбираш сега од каде фрустрацијава? :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Иначе, 2 прашања што не ги сфаќам.
Дали Волтер и другите се сетија на Питер од пред тоа или онака го прифатија фактот е тој е тој?
Каде се Обзерверките? :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
И актерот со наочарите го изгубија (заборавив како се викаше ликот, тој што беше зацапан во Оливија). Дечкото беше одличен за серијава. На Волтер му снема имиња за Астерикс. Ги испуштија конците некако...

Кога го избришаа Питер усраа се. 5-та сезона уствари повеќе ми се свиѓа од 4-та пошто барем знаеме дека ова е тоа и некако мора да заврши. Самото тоа што серијава оди кон бришење на сите срања и враќање назад значи дека потсвесно и авторите не се среќни со правецот кој го одбраа. Да влезеа храбро во тепачката ќе имаше 7-8 јаки сезони како ништо.

Може во некој паралелен универзум така продолжила серијава. Тоа е тоа, се е супер само ние се наоѓаме во погрешен универзум :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Иначе, 2 прашања што не ги сфаќам.
Дали Волтер и другите се сетија на Питер од пред тоа или онака го прифатија фактот е тој е тој?
Каде се Обзерверките? :D
Се сетија од претходно....
Иначе Болиглава океј, ама ако ја однесеа на тепање и кршење помеѓу светови работава тогаш им требале многу повеќе средства, а гледаноста баш тогаш почнала да им паѓа. Барем мислам дека овакво нешто прочитав по интернетов.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Мислам дека само Оливија се сети на Питер, и тоа поради кортексифанот. Другите се помирија дека Питер не си оди туку-така, преку ноќ.

Обзерверките ги нема бидејќи станале премногу напорни во иднината, па затоа мажите биле принудени да бегаат. Така настанала инвазијата.

Вчера гледав Fringe на МТВ и сфатив дека за мене првата и втората сезона се најдобри. Третата не е лоша. Четвртата не ми се допаѓа од причина што како да избришаа се` што се случи претходните три сезони. А таман Волтер стана газда на Massive Dynamic.

Kajgana Shop

На врв Bottom