Fringe

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.854
Поени од реакции
36.921
Дефинитивно серијава како да ја загуби насоката. Ужасната глума на Ана Торв нема да ја коментирам, тоа може било кој да го забележи, а и мене искрено ме изненадува Џошуа Џексон во петтава сезона. И не ми е многу забегано се со Опсерверите (Набљудувачите - по македонски ;)) само некако како да ја изгубија насоката во целата приказна. Нели „не учеа“ дека тие можат да бидат во секое време и на секое место секогаш, поради нивната поразлична перцепција на просторно-временскиот континуум од нашата? Па ако е така, уште одма можат да ги скинат и Оливија, и Питер, и Волтер, и Астерикс ( :icon_lol: ), а не како што е прикажано, дури и да не можат да ги лоцираат каде се. Друго - ако они веќе го доживеале откровението (апокалипсата, doomsday-от), тогаш по некоја логика, пак се движат кон тоа, зошто нели не смееја да интервенираат во текот на нештата (или сега им е дозволено???). Трето - и јас сум уверен дека Питер е Септември, затоа и интервенираше за да го спаси по пукањето на ледот кога тој беше дете, со образложение дека бил важен. Но се сеќавате ли на Опсерверот во... не знам која сезона беше... што интервенираше за да ја спаси таа девојката во која беше заљубен? И зошто интервенираше? Затоа што имаше некаква емоционална врска со неа. Епа еве ја уште еднаш емоционалната врска - Септември кон Питер, т.е. кон самиот себеси.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Ова за обсерверите дека порано беа семоќни и секаде и гледаја се. Можда можеа тоа дека не се плеткаја во текот на настаните, туку само набљудуваја, а сега со вмешувањето им се губи таа моќ. Нешто како мерка на безбедност ако се злоупотреби технологијата.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.854
Поени од реакции
36.921
Ова за обсерверите дека порано беа семоќни и секаде и гледаја се. Можда можеа тоа дека не се плеткаја во текот на настаните, туку само набљудуваја, а сега со вмешувањето им се губи таа моќ. Нешто како мерка на безбедност ако се злоупотреби технологијата.
ПАЗИ! СПОЈЛЕРИ!!!

Добро размислување, иако не верувам дека е баш така - па и Септември и тој другиот Опсервер претходно интервенираа во текот на настаните па не ја изгубија моќта. Јас не би го нарекол тоа „моќ“, подобро би било „знаење“, а не верувам дека знаењето некој ќе им го одземе лесно, дури и ако им ја одземат технологијата...
Или можеби ако им го одземат тоа што личеше на голем отпорник што Питер го извади од главата на Опсерверот и си го стави во својата. Уствари, само му влезе де :icon_lol:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не мораа баш да ја премотаат пола песна, не ми идеше некако со сцените. Сцената со Питер и Оливија најдобра, ми се допадна што трансформацијата
на Питер ја направија полека, од говорот кој почна да му се менува полека, до гестикулациите и на крајот паѓањето на косата.
Инаку не беше којзнае што епизодата во целина, просек.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Не мораа баш да ја премотаат пола песна, не ми идеше некако со сцените. Сцената со Питер и Оливија најдобра, ми се допадна што трансформацијата
на Питер ја направија полека, од говорот кој почна да му се менува полека, до гестикулациите и на крајот паѓањето на косата.
Инаку не беше којзнае што епизодата во целина, просек.
се поубеден сум дека
Питер е Септември

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Да прашам дали вреди да се симнуват од 3та епизода натаму 1ва и 2ра ги изгледав некако не ми се по кејф па да прашам можда сте гледале нешто од трета натаму?

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Да прашам дали вреди да се симнуват од 3та епизода натаму 1ва и 2ра ги изгледав некако не ми се по кејф па да прашам можда сте гледале нешто од трета натаму?
Претпоставувам мислиш за сеозни :D 4та сезона е така така.5тава што иде за мене е под просекот-досадна :D

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Претпоставувам мислиш за сеозни :D 4та сезона е така така.5тава што иде за мене е под просекот-досадна :D
Не не грешка си ме сфатил гледам погоре постирале за 5тата сезона па прашав дали вреди да симињам и да гледам од 2ра епизода натаму ги изгледав четирите сезони веќе јас па да прашам за новата пошо не ми е некако интересна како минатите.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Зашто правите спојлер таг за ваши претпоставки? Толку се самоуверени дека така ќе биде? :icon_lol:
Серијава ја гледам само заради Питер. Да не му се десеше ова, ќе ја прекинев.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Само замислете ако Оливиа стануваше Обзрвр и требаше да го глуми гласов и гестикулациите....одма ми текна на епизодата кога го глумеше гласот на Вилијам Бел:pos:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Зашто правите спојлер таг за ваши претпоставки? Толку се самоуверени дека така ќе биде? :icon_lol:
Серијава ја гледам само заради Питер. Да не му се десеше ова, ќе ја прекинев.
Лол, Претпоставки!
Инаку Питер е Виндмарк;)

Kajgana Shop

На врв Bottom