Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Downtown не ми е гледана сеуште, ама The Killing прво да си ја изгледаш, две сезони со по 12-13 епизоди, одма ќе ја завршиш.

Глеам NCIS најнова епизода, и дури и овие го хејтаат бре ЏБ.

Abbie: Yeah, we can bust this guy if we want to. Based on the contents of his ashtray, he smokes Cuban cigars.
Jethro: Abbs, it's not our problem.
Abbie: He wears $3,000 Italian sunglasses and has Justin Bieber on his hard drive. Can't we arrest him for that? :pos:

Абе луѓе, после колоквиуми планирам да почнам нова серија, ми треба нешто ново, ама се мислам меѓу две серии што изгледа се ептен спротивни колку што сфаќам, ама ако морам да бирам меѓу The Killing и Downton Abbey, која да ја почнам прва? Гледам и двеве доста се фалени низ форум.
Според мене Downton Abbey е далеку подобра серија. The Killing е добра и има свои предности (дождот, глумата, приказната), ама мене ме понекогаш фрустираше бидејќи гледав една епизода неделно. Да не зборам за тоа што чекав цела година помеѓу глупото финале на прва сезона и втора. Вака одеднаш ако се гледа е дефинитивно подобро.

Downton ме фасцинираше. Не знам дали е тоа бидејќи одамна немав гледано англиска периодична драмска серија, или пак поради ликовите, глумата, пејзажите, Меги Смит, совршената Лејди Мери, тоа што подеднакво се обрнува внимание на слугите, а не само на аристократијата. Во секој случај мислам дека нема да згрешиш ако ја почнеш. Барем јас не знам на некој да не му се допаднала серијата. Напротив, сите ја кажуваат реченицата „не очекував да ми се допадне толку“.

Абе луѓе, после колоквиуми планирам да почнам нова серија, ми треба нешто ново, ама се мислам меѓу две серии што изгледа се ептен спротивни колку што сфаќам, ама ако морам да бирам меѓу The Killing и Downton Abbey, која да ја почнам прва? Гледам и двеве доста се фалени низ форум.

Downtown jа пуштив у период каде бев затепал драма филмови, и искрено ме премрзе, ако сакаш драма пукај ја слободно, инаку Killing боље време ќе ти мине, ко продолжен трилер, башка секоја епизода по нешто се дешава онака. Моја препорака Killing, а Downton зимските празници. :) Сепак зависи и што ти се гледа повеќе.

Killing е серија за тебе! :)
Само пази се од спојлери, ко Usual Suspect e. Затоа треба да ја мавнеш што побрзо, две сезони за неколку дена и ајт :)

Конечно ја изгледав првата сезона од The Wire. :cuc:
Не знам како издржав досега да не ја гледам, толку не сум бил опседнат со серија од кога почнав Breaking Bad да ја гледам. Ама, морав досега да одолеам, оти после не ќе можев да ја спуштам втората.

Еве го сега 1ви, нови 100GB интернет и првото нешо шо го напрајв сабајлето беше втората сезона да ја ставам да се спушта. :D

Сега ја гледам прва сезона, квалитетен рип од по 8 гига по епизода и изгледа фантастично. Ми текнува пред неколку години ја гледав од почеток ама на рипови од по 350 мега, и првата сезона особено беше визуелно инфериорна.
Голем фан сум на Стар Трек, и ептен ми е драго што ги избацуваат во HD.

Си ги гледам(в) CSI сите и се ок. Не ми е јасно како може креаторите или режисерот на серииве да се до толку утепани. Серииве се споија неколку пати, и си имаа пилот епизода пред да почнат во другата серија, Мајами у ЛВ, ЊЈ у Мајами. Гледам еден од актериве што се ПОЈАВУВА у ЛВ веќе подолг период како reccuring(вака беше мислам), го ставиле у ЊЈ(најнова епизода) како сосем друг лик. До толку ли се нема актери да им се даде една епизодна улога ли во Холивуд бре?

Ја имај некој гледано The Shield? Моментално ја гледам втората сезона на The Wire и барам уште една серија слична на неа, паралелно и неа да ја гледам.

Има некој коментар за неа?

Ја имај некој гледано The Shield? Моментално ја гледам втората сезона на The Wire и барам уште една серија слична на неа, паралелно и неа да ја гледам.

Има некој коментар за неа?

Да, добра е, гледај ја и Oz.

Гледај ја Oz, ама не ги гледај напоредно. Заврши ја првин The Wire па после почни си ја Oz. Зашто двете ако ги гледаш напоредно имаш многу ликови, ќе ти се испомешат и сцени и се и нема да биде тоа, тоа. А штета е да си го расипеш задоволството, бидејќи премногу се добри серииве и вреди натанане да им се обрне внимание. ;)

Гледа некој Community? Ептен добра, неисфорсирана и неискомерцијализирана серија.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom