Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ova samo so ICS ili moze i na Gingerbread?
Дел од апликациите неможеш да ги избришеш затоа што се built-in во самиот ОС (така ги модификуваат провајдерите). Е сега, ако е рутиран телефонот тоа е веќе друга работа.. Инаку, во Gingerbread, во Settings > Application Settings > Manage Applications имаш опција да и направиш Force Stop на апликацијата, после тоа мислам дека нема да се стартува.
Исто имаш таск менаџер Advanced Task Killer, па можеш доста брзо и ефикасно да ги „килнеш“ процесите а исто има и опција за auto-kill на 30тина минути мислам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
За да активираш треба да се јавиш на контакт центарот или да одиш до некој вип салон да бобараш да ти пратат порака за активација
Решив, веќе ми ги кажаа сетинзите на форумов.
Ова што го кажуваш го знам, мене т.е. на мој другар му требаше накај 1 навечер да ги дознае сетинзите, а од VIP не се јавуваа на тој 1234 бројот. Инаку е на роденденската тарифа и има 1000 нет а не му беше активиран.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како да го поврзам Sony Xperia P со компјутер за да работам на мобилниот ама да ми црпи интернет од компјутер т.е. кабелскиот?
И јас би сакал да знам како е можно ова чудо..:D
Кога ќе поврзете телефонот преку УСБ со компјутер, ви дава ли некое мени, некоја порака? На ХТЦ на пример дава дали сакаш да го полниш само, дали сакаш да префрлаш фајлови, дали сакаш интернетот од телефонот да го делиш со компјутерот, дали сакаш интернетот на пцто да го делиш со телефонот (тоа што ви е потребно на вам)?

A

Avenger99

Гостин
Кога ќе поврзете телефонот преку УСБ со компјутер, ви дава ли некое мени, некоја порака? На ХТЦ на пример дава дали сакаш да го полниш само, дали сакаш да префрлаш фајлови, дали сакаш интернетот од телефонот да го делиш со компјутерот, дали сакаш интернетот на пцто да го делиш со телефонот (тоа што ви е потребно на вам)?
Јас за вакво нешто прв пат слушам,неколку пати сум го поврзал телефонот(Xperia P) и ми нема дадено вакво нешто,има нели Sony PC Companion,ама колку што имам приметено тоа е за да го апдејтоваш телефонот и за ставање слики на телефон и обратно..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас за вакво нешто прв пат слушам,неколку пати сум го поврзал телефонот(Xperia P) и ми нема дадено вакво нешто,има нели Sony PC Companion,ама колку што имам приметено тоа е за да го апдејтоваш телефонот и за ставање слики на телефон и обратно..
Уф не знам дали преку софтверот што го имате се прави тоа, кај ХТЦ се прави од телефонот веднаш штом го поврзеш на ПЦ. Најдобро некој што веќе го правел ова да ви одговори :)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Решив, веќе ми ги кажаа сетинзите на форумов.
Ова што го кажуваш го знам, мене т.е. на мој другар му требаше накај 1 навечер да ги дознае сетинзите, а од VIP не се јавуваа на тој 1234 бројот. Инаку е на роденденската тарифа и има 1000 нет а не му беше активиран.
Јас еднаш им се јавив во 3 сабајле. Не ми стоеше многу расположен за разговор дечкото од другата страна :D

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Тоа за користење на интернетот од пц на телефонот преку УСБ кај HTC е дел од HTC сенсот, го нема кај сите РОМови. Видете кај мрежните сетинзи на телефонот опција USB Tethering, ако нема значи ромот не поддржува. Во тој случај гуглајте за програм Reverse USB Tethering, знам дека порано го имам користено.

Sent from my CMX HTC Pyramid

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
znaci nov sum so android,sea ako mozete da mi kazete nekoj dobri aplikacii igri , wallpaperi i nesto za pomalku da mi trosi baterija,btw iam neso simnato od google play ali sea go iam i u meni i na desktop.kako da gi trgnam od desktop deka deka mnogu grdo izgleda,htc one V

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
znaci nov sum so android,sea ako mozete da mi kazete nekoj dobri aplikacii igri , wallpaperi i nesto za pomalku da mi trosi baterija,btw iam neso simnato od google play ali sea go iam i u meni i na desktop.kako da gi trgnam od desktop deka deka mnogu grdo izgleda,htc one V
Симни task killer за да ги кине апликациите кои ти се палат сами и ти земаат меморија, а за игри сними ја temple run најпопуларна игра за андроид во моментов:) симни и go launcher за да го смениш интерфејсот.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Како да го поврзам Sony Xperia P со компјутер за да работам на мобилниот ама да ми црпи интернет од компјутер т.е. кабелскиот?
Спушти ја PdaNet и на пц и на телефонот и терај. Испробано.
Од телефонот сум уклучен инаку ке ти пратев линк.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Симни task killer за да ги кине апликациите кои ти се палат сами и ти земаат меморија, а за игри сними ја temple run најпопуларна игра за андроид во моментов:) симни и go launcher за да го смениш интерфејсот.
simnav toa brat ali sea kako da gi trgnam od desktopot site simnati aplikacii i igri ? EDIT:se snajdov a za temple run ja simnam interesna e ali nemozam da pominam eden del sekogas koga idam desno nekade na 1000M me udara od zid i umiram da ne e nekoj bag ili jas neznam da ja igram... ?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Ај помош!
Имам една апликација за приватни пораки. Нема икона во менито, едноставно си работи во позадината.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.parag.smsboxad&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5wYXJhZy5zbXNib3hhZCJd
преку таск менаџер, ги исклучив сите апликации и сега не ми се стартува. Во сетингс имам опција само да ја избришам. Во нивното упатство пиши да креирам шорткат, ама не ми ја јавува ни таму! Како можам да активирам претходно запрена апликација :(

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ај помош!
Имам една апликација за приватни пораки. Нема икона во менито, едноставно си работи во позадината.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.parag.smsboxad&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5wYXJhZy5zbXNib3hhZCJd
преку таск менаџер, ги исклучив сите апликации и сега не ми се стартува. Во сетингс имам опција само да ја избришам. Во нивното упатство пиши да креирам шорткат, ама не ми ја јавува ни таму! Како можам да активирам претходно запрена апликација :(

uninstal.......instal

Пробај така.....мада не те разбирам шо си направил точно!

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Кај мене новиот фејсбук 1.9.11 е жива катастрофа. Содржината е изместена, лајкови не се ставаат, албуми не се гледаат, едноставно ги нема, од содржината може да се види само таа на првиот екран, надолу не се рефрешира.... А гледам во плеј стор по коментарите новата верзија и кај многу други е тапа.
Чудна работа, фејсбукот се оправи сам од себе, ништо не направив. Сите набројани проблеми ги снема и сега пак си е супер како порано. Изгледа проблемот бил кај серверите на фејсбук.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Si go simnav launcher 7 za android i sega mi e kako windows 7 mobile, mnogu pregledno i ednostavnoi, tesko deka ke se vratam na drug launcher

Kajgana Shop

На врв Bottom