Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој да ми каже, зошто некои апликации (фејсбук, вајбер,...) нон стоп ми се уклучуваат автоматски. Значи јас ги исклучам и после 5 минути пак се вклучат. Мене тие не ми се потребни да ми бидат уклучени 24/7, а зафаќаат доста простор.

Може некој да ми каже, зошто некои апликации (фејсбук, вајбер,...) нон стоп ми се уклучуваат автоматски. Значи јас ги исклучам и после 5 минути пак се вклучат. Мене тие не ми се потребни да ми бидат уклучени 24/7, а зафаќаат доста простор.

Јас Viber заради ова го избришав , тој вака ми правеше....

ај ќе ве замолам ако може да ми кажете како да ја избришам фејсбук апликацијава целосно од мојов телефон?
Нов корисник сум на андроид, се работи за xperia tipo има верзија 4.0.4 и го земав со се фејсбук на него. Но бидејќи не го користам сакам да го избришам, но гледам го нема копчето uninstall, па можно е ли да се избрише некако?

ај ќе ве замолам ако може да ми кажете како да ја избришам фејсбук апликацијава целосно од мојов телефон?
Нов корисник сум на андроид, се работи за xperia tipo има верзија 4.0.4 и го земав со се фејсбук на него. Но бидејќи не го користам сакам да го избришам, но гледам го нема копчето uninstall, па можно е ли да се избрише некако?
Не може да го исзбишеш но преку apps во settings може да му дадеш disable, нема да ти работи во backgroung и нема да имаш иконката во метнито

Едно прашање до поискусните: Го рутнав телефонот и сега сакам да му направам overclock но читајќи по форуми видов дека за да му направам overclock треба да му ставам custom kernel. Се работи за Sony Xperia Miro и сеуште нема излезено custom kernel ако може да ми кажете некој друг начин да му направам overclock. благодарам однапред

Како да го поврзам Sony Xperia P со компјутер за да работам на мобилниот ама да ми црпи интернет од компјутер т.е. кабелскиот?

Вајберот го гасиш преку exit или само хоум стискаш? :)

Под running applications го наоѓам и идам стоп.

Влези во Вајбер, оди на More и стискај ексит :) Така сам ќе се пали цело време. Ова ФБ па кај мене не се пали, кога ќе завршам со работа на телефонов, држам home и ги лизгам надесно сите апликации, се гасат така. Не знам дали е исто на твојот телефон вака :)

Имам Alcatel OT-995 и батеријата многу брзо ми се троши. Некое чаре?

Колку апликации ти работат во позадина ?
Пробај и со намалување на контрастот и/или со некоја batery saver апликација од play store.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom