Да можев да го вратам времето назад... (Батерфлај Ефект)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
The butterfly effet mi e omilen film... Inaku ima poveke filmovi sto se odnesuvaat na teorijata za effektot na peperutkata.

Fintata so the butterfly effet so go pretstavuva svetot kako zatvoren dinamicen sistem i dvizenjeto na kriljata na peperutkata vo evropa na primer, moze da predizvika uragan vo amerika. Od tamu i go ima dobieno imeto da butterfly effet.

A so se odnesuva do filmot, pokazuva deka i najmalite promeni, mozat da dadat sosema poinakvi posledici - ona so go kazuva i teorijata.
Od druga gledna tocka na filmot, sto i da napravis sepak toa nema da bide pozitivno za site, odnosno sovrsena odluka/resenie na problem ne postoi. Eventualno nikogas da ne se rodis... kako so zavrsuva filmot, koda se vraka vo matkata na majkata i pred da se rodi, se zagusuva so papocnata vrvca...
Од каде ова, знам за два дела на Butterfly effect и ниту еден не заврши така.

The Butterfly Effect

The Butterfly Effect 2
 
К

*Каталонец*

Гостин
Да можам да го вратам времето назад би учел повеќе историја !
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Да можам да го вратам времето би го вратила едно 3 години, барем уште недела дена да поживеам без овие милиони секојдневни обврски. Да се почувствувам слободна барем за последен пат.


Исто и јас :helou:
 
S

StormRage

Гостин
би ги исклал сите шо го создале турбо фолкот
 

violet

<3 SwEeT DaRkNeS <3
Член од
17 јуни 2008
Мислења
99
Поени од реакции
7
Супер е темава
Ех да ја имавме таа моќ
ама немаме ја за жал оти јас многу сакам да го вратам времето неколку години за да не направам една грешка шо скапо си ја плати али тоа е тоа life goes on..
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Да можев да го вратам времето..ке искористев неколку шанси кои тогаш ми беа дадени но јас ги занемарив..да се вратам во детството и за последен пат да уживам без грижи,обврски без да мислам што ке биде понатаму,само да си играм со топката,друштвото и да се радувам
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Хммм моментално како што сум не би го враќал времето назад ама баш ич... пре би одел во иднина него да се враќам во минато :) сепак за ништо не се каам што сум направил...
 
К

Кики.

Гостин
Да има 4 така поважни датуми на кои би се навратила да можев...ах ама да можев мн ке беќе поубаво...
Првиот е пред 3 години кога направив голема глупост и мавнав корпа на едно преубаво дете со мн ме сакаше без да размислам дали е правилно тоа со го направив, без да размислам дали вреди со него да се испонашам онака како шо се испонашав...знам немаше да биде нишо значајно и големо али сепак ке си дозволев да ми биде убаво, пошто навистина беше срце дете и само за ова ми е жал...о мај год мн просто постапив ама ај...
e da, i mene mi se sluci istoto pred 6 godini i do pred nekoe vreme ne sakav da se vrati vremeto i da smenam nesto ama sega sakam i poleka svakam deka ako togas postapev poinaku sega ke mi bese 100% podobro:toe: ama zivot toa e koj ke te zezne ako ne ti sam!:tapp::nesvest:


[Едитирано од модератор]: Среден цитат.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
25
Поени од реакции
4
Da mozam bi se vratil pak vo prva godina sredno. Mnogu nesta ispustiv!
Ama da se vratam so ovoj um!
 
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Да го вратам времето 4 - 5 години и да ги поправам грешките...
 

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
баш на оваа тема размислувам доста.... кога би можело да се вратат тие што сакаат во минатото одма би пристапила,не поради тоа што сум била посреќна,и сеа сум среќна и со истите луѓе сум опкружена,него поради самото чуство на поголема сигурност која постоела како и постоењето на поцврсти сопствени принципи,кои многу поретко дозволував порано да ми се прегазуваат отколку сеа,кога би го вратила минатото би сменила само две работи за кои сметам дека ми извршиле една доста голема промена на самата моја личност......
 
Член од
18 јануари 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
потрошено време е да се враќа времето назад...:icon_roll
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
Da mozam da se vratam nazad niz vremeto bi se vratil letoto pred za posleden pat da ja useram rabotata so zenska mi . pred da si ja prokockam ljubovta i da si ja rasturam 3godisnata vrska . Bi se vratil togas i se bi popravil .
 

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
да се вратам едно 10 години наназад и да ги поправам сите нешта кој ги заебав, да размислувам вака- се би било поинаку.... ех да можам.... :raz:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom