Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Американциве се навлечени на продолженија.

Трето полувреме да беше американски филм ќе направеа и сиквел што ќе се викаше Четврто полувреме и ќе се случуваше во 2157 и ќе имаше ептен експлозии.
Па после тоа ќе излезеше приквел насловен Соблекувална пред прво полувреме.
Па после тоа ќе излезеше спин-оф на триологијата итн.

Баш имаше некаде статистика колку оригинални филмови се произведувале пред 10 год а колку сега.Годинава се се продолженија на одредена франшиза.

Трето полувреме да беше американски филм ќе направеа и сиквел што ќе се викаше Четврто полувреме и ќе се случуваше во 2157 и ќе имаше ептен експлозии.

Баш имаше некаде статистика колку оригинални филмови се произведувале пред 10 год а колку сега.Годинава се се продолженија на одредена франшиза.

Не се они навлечени на продолженија, него ако нема заработувачка нема продолженија.

Па можда и стварно би направиле продолжение на Трето полувреме. Ако има профит, зашто да не, нека има Македонски филмови

Последниот филм што доби Оскар за најдобар неанглиски филм имаше буџет од 500 000 $.

The Campaign.. nalet sostojbata vo usa. Lesen film, pomalku smesen, ako barate vakov, ali dosta jaki faci se pojavuvaat.

Може некој да ми објасни како еден ефтин филм како Паранормал активити заработува многу пари?
гледам за 1 ден 15.милиона, а за снимање кошта само бедни 5 милиона, значи наскоро може да се очекува и 5 дел, глупи амери.

Ffs. Ние Македонциве сме паметни, тие се глупи.

Заспавме на овој. Не ја слушај! Што имаш против сексот ти!?

o_O

Што треба да значи постов њот? Да не случајно ти и женска ти служите ко стандарден примерок при одредување на тоа кои филмови треба да се користат како сексуални инхибитори иљи стимулатори, м? :icon_lol:

Вака, ај помош од тие што го гледале Џерониме да ми напишат една кратка рецензија што се случува во филмот, пошто ми треба за Есеј за на училиште. Фала ви однапред :D

ај да видиме сега марвел што ќе покажи, другата година
iron man 3 vs man of steel ќе биди битката :)
Superman никогаш не ми се допаѓал, но мислам дека Man of Steel ќе вреди да се гледа. Го следат примерот на Chris Nolan, кој работи и како продуцент на филмот.

Но, овој трејлерот за Iron Man изгледа супер. Ме радува вака шо одлучија Mandarin да го направат меѓународен терорист и пореален лик, а не некој кинески Sauron wannabe како во стрипот. :P

Iron Man, Batman > ...Superman

Првите двајца се генијални луѓе во костими, а овај е досаден вонземјанин со слабост од криптонит и не знам шо друго...никогаш не ме интересирал, од сите супер херои тој ми е најдосаден.

А, плус, досега немам гледано ни еден асолен филм за него. И тоа е фактор. За другите два имам читано стрипови, а за овај никогаш не ме интересирало.

Сепак, ќе го гледам Man of Steel, можи тој ќе ми го смени мислењето.

Супермен кецот е антологиски филм. Нормално ги нема денешните ефекти но за тоа време бил филмиште ипол. Денешните супер херои немаат душа, само новиот Бетмен доби некаква обработка и димензија. Се друго почнува со некаква глупа несреќа или инцидент после кој се формира некаков суперхерој и одма се оди на кршење кичми и ефекти. Навистина не знам што гледате во Iron Man, јас го исклучив кецот после пола сат, двојката немам ни намера да ја гледам. Го гледав Робокап на времето и доста ми е. Робокап исто имаше приказна, сочуствуваме со ликот, се внесовме во филмот. Спајдермен можеше да биде добар филм да не го ангажираа Тоби, промашена улога според мене. Хулк исто го усраа.

Единствено што вредеше со суперхерои во последниве години, настрана Бетменот, е X-Men трилогијата и приквелот, тоа се филмови на највисоко ниво според мене, со обработени ликови, со приказни во позадина, битка на голема скала...

Ајрон Мен кецот и двојката беа како Авенџрс.
Беа направени за забава, Роберт Дауни да покаже колку кул може да биде и пред се да направат пари.
Иако сега тројкава изгледа дека се решиле да прават посериозен филм, па ќе видиме што ќе испадне.
Не беа толку трагични претходните два Ајрон Мен, си имаа свои моменти, беа интересни за гледање, да се опуштиш 2 саата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom