Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Може некој да ми објасни како еден ефтин филм како Паранормал активити заработува многу пари?
гледам за 1 ден 15.милиона, а за снимање кошта само бедни 5 милиона, значи наскоро може да се очекува и 5 дел, глупи амери.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Може некој да ми објасни како еден ефтин филм како Паранормал активити заработува многу пари?
гледам за 1 ден 15.милиона, а за снимање кошта само бедни 5 милиона, значи наскоро може да се очекува и 5 дел, глупи амери.
Првиот дел снимањето му било само 10 илјади евра... А толку многу има заработено

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
5 милиона не е воопшто бедна сума за да се направи филм. Се од овие типови на филмови произлезе од Blair Witch Project кој беше направен за само 20 000 долари, тоа е сума за пофалба, го направија со 20 илјади, заработија сто пати повеќе
А американците нормално ќе штанцаат вакви работи, не се глупи тие што го должат овој серијал со 4, 5 и повеќе дела, знаат каде лежи парата.
За жал...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Американциве се навлечени на продолженија.

Трето полувреме да беше американски филм ќе направеа и сиквел што ќе се викаше Четврто полувреме и ќе се случуваше во 2157 и ќе имаше ептен експлозии.
Па после тоа ќе излезеше приквел насловен Соблекувална пред прво полувреме.
Па после тоа ќе излезеше спин-оф на триологијата итн.

Баш имаше некаде статистика колку оригинални филмови се произведувале пред 10 год а колку сега.Годинава се се продолженија на одредена франшиза.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340

Трето полувреме да беше американски филм ќе направеа и сиквел што ќе се викаше Четврто полувреме и ќе се случуваше во 2157 и ќе имаше ептен експлозии.

Баш имаше некаде статистика колку оригинални филмови се произведувале пред 10 год а колку сега.Годинава се се продолженија на одредена франшиза.
Не се они навлечени на продолженија, него ако нема заработувачка нема продолженија.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856

Па можда и стварно би направиле продолжение на Трето полувреме. Ако има профит, зашто да не, нека има Македонски филмови

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Последниот филм што доби Оскар за најдобар неанглиски филм имаше буџет од 500 000 $.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Ова хари потеров на рати го гледам. Многу ми е 2 и кусур саати. Сеа ќе продужам

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.247
The Campaign.. nalet sostojbata vo usa. Lesen film, pomalku smesen, ako barate vakov, ali dosta jaki faci se pojavuvaat.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.247
Мех. Иако јас го пофалував, не издржав повеќе од 20 минути. Ваљда заради акцентот
Zena mu ja ebese be :D Epten jako provociraat, mada da, grd start ima i vkusot ostanuva throughout the whole movie. Ali ko ti se gleda vakov, toa e. :D

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ffs. Ние Македонциве сме паметни, тие се глупи.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Заспавме на овој. Не ја слушај! Што имаш против сексот ти!?
o_O

Што треба да значи постов њот? Да не случајно ти и женска ти служите ко стандарден примерок при одредување на тоа кои филмови треба да се користат како сексуални инхибитори иљи стимулатори, м? :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom