Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Wow. Конкретно мислев на бесплатни користни апликации.
Wow, епа зависи што ти треба, треба поконкретно да пишеш има апликации и игри за луѓе од сите возрасти и области !!!
Ти можеш да ми кажеш кој алати за дома ми се потребни ?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Како нов корисник на Андроид, може некој да ми каже кај можам да видам кои апликации се бесплатни?
Фино ќе биде и некои tips & tricks да каже некој :) Имам Xperia.
Како мислиш кои се бесплатни? На плеј стор убаво си пишува.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Wow. Конкретно мислев на бесплатни користни апликации.
Напиши "best free apps for android" vo google i odi po rezultatite, Konkretno, jas baram, vo iscekuvanje na doagjanjeto na ICS za OT-005 , nekoja kamera aplikacija koja kje gi iskluci oni dosadni zvuci na strakanje i pipkanje koi ne mozes da gi izbrises od standardnatakamera.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој е подобар од овие два телефони?

Alcatel OT-991 vs Sony Xperia Tipo

Јас сум повеќе за Sony во ситуацијава, ама сакам да видам/чујам и други мислења.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.589
Поени од реакции
59.351
Кој е подобар од овие два телефони?

Alcatel OT-991 vs Sony Xperia Tipo

Јас сум повеќе за Sony во ситуацијава, ама сакам да видам/чујам и други мислења.
Сонито дефинитивно
Андроид 4.0, 2.5гб меморија, 512 рам (мислам дека алкателот е со 256), графички процесор...

Единствена предност на алкателот, е големиот екран :)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Imam epten problem so baterijava na alcatel ot 995 ni eden den cel ne izdrzuva pa dvapati go polnam.Sega nov go zemav ne znam dali e do telefonceto ili do mene , ne koristam premnogu aplikacii ama ete si se prazni dosta brzo.Postojat li nekoi setinzi sto treba da gi isklucam za da poveke trae baterijata? I vtoro dali postoi na android proverena aplikacija sto pomaga baterijata da drzi podolgo?Fala na sekoj odgovor.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Се обидов да го надградам Алкателот ОТ-995 на 2.5.7 верзијата преку програмата за надградба превземена од официјалната страна на Алкател. Прво ми заглави (т.е. графиката на прозорот на програмата за надградба збрлаве, можеби самиот процес си течел нормално во позадина, не знам) на 20 и нешто проценти; според упатствата го исклучив телефонот, ја извадив батеријата, пак го вклучив, пак ја стартував програмата за надградба; овојпат продолжи изгледа од каде што застана бидејќи доста бргу ги помина првите 20-тина проценти, продолжи до кај 60 и пак закочи; пак истото го направив, пак го стартував програмот, тераше до 60 и нешто и ПАК заглави; овојпат пак пробав исто, но телефонот не сакаше да се вклучи воопшто. Да го носам во сервис?

ПС. Последен пат купувам вакви кинески срања.

Член од
2 март 2006
Мислења
41
Поени од реакции
0
Имам HTC Desire S. Прочепкав по интернет и видов дека е искочен ICS 4.0, ама автоматски од телефонот не ми го наоѓа. Знае ли некој како го апдејтувам рачно.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
Имам HTC Desire S. Прочепкав по интернет и видов дека е искочен ICS 4.0, ама автоматски од телефонот не ми го наоѓа. Знае ли некој како го апдејтувам рачно.
Ќе го поврзаш со компјутерот и преку htc sync ќе го апдејтнеш.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Имам samsung galaxy s1 и ме интересира дали е добро да му инсталирам ICS
или кажете некоја подобра солуција

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Dali znae nekoj sto e problemov so alcatel ot 995 edvaj 12 casa drzi baterija, moram po dva pati dnevno da go polnam? Postoi li nekoja top aplikacija za android da zgolemi dolgotrajnost na baterijava?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Dali znae nekoj sto e problemov so alcatel ot 995 edvaj 12 casa drzi baterija, moram po dva pati dnevno da go polnam? Postoi li nekoja top aplikacija za android da zgolemi dolgotrajnost na baterijava?
Easy Battery Saver инсталирај, и подеси си таму како ти е најзгодно, што е до мене јас ја имам зголемено за плус еден ден со подесување како што ми е убаво, од лично искуство.

Kajgana Shop

На врв Bottom