Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Од каде да симињам бесплатни апликации? Сум барал многу на гугл, и кога ќе инсталирам, се нешто не функционира и проблеми. Од Google Play, најдобрите апликации се наплаќаат, па дали има некоја сигурна страна која ги има истите апликации од Google Play само бесплатни?

Од каде да симињам бесплатни апликации? Сум барал многу на гугл, и кога ќе инсталирам, се нешто не функционира и проблеми. Од Google Play, најдобрите апликации се наплаќаат, па дали има некоја сигурна страна која ги има истите апликации од Google Play само бесплатни?
Baraj na google Blackmart simni i instaliraj. Toa ti e nesto kako google paly i gi imas najgolem del od aplikaciite da gi simnes besplatno.

Ако може некој нека ми објасни за рутнувањето. Што добивам со тоа,дали ќе ми кочи телефонот, ризично ли е..... ?

Ако може некој нека ми објасни за рутнувањето. Што добивам со тоа,дали ќе ми кочи телефонот, ризично ли е..... ?

Телефонот нема да ти кочи, всушност би требало да работи побрзо и да држи повеќе батерија. Тоа во зависност каков Ром ке ставиш.

За ризично да ризично е, ако незнаеш подобро да не експериментираш.
Рутирањто се користи за добивање добиваш администаторски пристап и можеш да користиш некои апликации кои бараат рутиран телефон. Исто така во зависност од Ромот кој ке го избереш такви поволности добиваш.

Маана е што ја губиш гаранцијата, а постапката на Рутирање не е едноставна и ако немаш искуство можеш да добиеш брикнат телефон.

Baraj na google Blackmart simni i instaliraj. Toa ti e nesto kako google paly i gi imas najgolem del od aplikaciite da gi simnes besplatno.

Ама штетници многу а ?? сигурно не би ми дал некој апликација што се плаќа бесплатно а да нема корист од тоа....би можел да ме чита или што уште не?
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 20:45 ---
Туку прашањето ми беше...имаат некаква функција оние Task Killer-ите?? килнувам 5 апликации, па после се направиле 8....Андроидот ги враќа назад па макар и 70 пати си ги Kill-нал

Ама штетници многу а ?? сигурно не би ми дал некој апликација што се плаќа бесплатно а да нема корист од тоа....би можел да ме чита или што уште не?
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 20:45 ---
Туку прашањето ми беше...имаат некаква функција оние Task Killer-ите?? килнувам 5 апликации, па после се направиле 8....Андроидот ги враќа назад па макар и 70 пати си ги Kill-нал
Баш и јас на тоа помислив прв пат. Апликациите ги имаат истите премисии кои ги имаат и на google play. Некој се кракирани, некои се чисти верзии. Кога ја симнуваш апликацијата ти кажува дали е кракирана или е чиста. Ако е кракирана веднаш мислиш дека се ставаш на ризик...но не би рекол. Имам пробано тон апликации со инсталиран Avast и не пронашол сомнителна активност.
Плус зошто да не ти даде никој нешто што се плаќа бесплатно? Виндоусот, програмите и игрите што ги играш да не ги плати? Ако ги плати, 90% од нас не ги платиле.
Е другиот проблем е што 90% од тие што нудат пиратерија сакаат да не злоупотребат...

Таск килерите имаат функција. Не се 100% функционални бидејки Андроидот е фаличен. Одговорот си го даде во последната реченица :)
Но дека вршат работа вршат, Advance Task kill Manager можеш да го конфигирираш на одредено време сам да ги килнува процесите, па ке заштедиш околу 20% батерија(барем во мојот случај)

Голема разлика од 4.0.3 на 4.0.4 многу подобра оптимизација и одлични опции за камера, плус и неколку шминки во опции... Официјален апдејт инсталирана.

Баш и јас на тоа помислив прв пат. Апликациите ги имаат истите премисии кои ги имаат и на google play. Некој се кракирани, некои се чисти верзии. Кога ја симнуваш апликацијата ти кажува дали е кракирана или е чиста. Ако е кракирана веднаш мислиш дека се ставаш на ризик...но не би рекол. Имам пробано тон апликации со инсталиран Avast и не пронашол сомнителна активност.
Плус зошто да не ти даде никој нешто што се плаќа бесплатно? Виндоусот, програмите и игрите што ги играш да не ги плати? Ако ги плати, 90% од нас не ги платиле.
Е другиот проблем е што 90% од тие што нудат пиратерија сакаат да не злоупотребат...

Таск килерите имаат функција. Не се 100% функционални бидејки Андроидот е фаличен. Одговорот си го даде во последната реченица :)
Но дека вршат работа вршат, Advance Task kill Manager можеш да го конфигирираш на одредено време сам да ги килнува процесите, па ке заштедиш околу 20% батерија(барем во мојот случај)

А тоа е исто со на пример вграденово Clear RAM ли тоа е друго? на пример во Manage App кликам на Clear RAM i се зголемува слободниот РАМ и долу пишува п.р Closed 5 applications....тоа би требало да е исто со да речеме ова Advanced Task Killer.....

Иначе тро нов сум на Андроид па берам вака искуство :D јебига :D

Гледам во последно време се дига прашина околу 4.1 jelly bean дека бил побрз, попрактичен. Јас имам Sony Xperia Miro дали ќе излезе update на 4.1 или ќе си остане на 4.0.4 ?

Гледам во последно време се дига прашина околу 4.1 jelly bean дека бил побрз, попрактичен. Јас имам Sony Xperia Miro дали ќе излезе update на 4.1 или ќе си остане на 4.0.4 ?
Најверојатно нема да има официјален JB за тој модел.

Тек сега почнуваат официјални апдејти за ИЦС и да излегуваат за повеќе модели, рано е многу за ЈВ не знам зашто се очекува научна фантастика, со ИЦС се ви е и повеќе од достапно дури си знаете и дека има многу модели што нема да добијат апдејт. 4.0.4 шиба.

вака сеа,иам lg p350 и коа го купив се беше у ред имаше макденоски јазик ама за да го рутнам требаше да симнам друг frimware и сеа нема македонски јазик.да не знае сеа некој како да инсталирам мак пордшка или да ми дае линк од тиа frimware шо беше на почетокот или некое друго чаре ?

Имам Xperia Neo, и го апдејтував на 4.0.4 андроид верзија и се зафркнав. Сеа ми кочи понекогаш, не е како што беше. Сакам да го рутирам,да го вратам на старото. Дали е комплицирано да го вратам на 2.3.4 верзија? Инаку гаранцијата ми е помината.

Нов сум дефинитновно со андроид и уште се снаоѓам со системот... земав samsung galaxy s3 gt-i9300 али не сум презадоволен нешто сеа за сеа од телефонот... на неколку пати ми се укочи, и малце споричок си е... т.е пример ако си на апликацијата на фб, и стиснеш на копчето да те врати на десктоп... се појавува wallpaperot прво, па дел од апликациите покасно... не е ко iphone со брзина сеа за сеа... Еден другар ми кажа дека до софтверот било и дека требало да му напраам update, али јас појма неам што како... и исто така кажете ако знаете како да не ми се множат апликациите и процесите дека рамот ми е цело време зафатен а и апликациите не се затвараат со нивно исклучување. Фала позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom