Sikimco
Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
- Член од
- 25 јули 2011
- Мислења
- 549
- Поени од реакции
- 286
Ако мислис на ОЅ неможеш да го менувашАха, сега ќе пробам нешто со тоа, а што друго би можел да инсталирам на Nokia E52?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако мислис на ОЅ неможеш да го менувашАха, сега ќе пробам нешто со тоа, а што друго би можел да инсталирам на Nokia E52?
Baraj na google Blackmart simni i instaliraj. Toa ti e nesto kako google paly i gi imas najgolem del od aplikaciite da gi simnes besplatno.Од каде да симињам бесплатни апликации? Сум барал многу на гугл, и кога ќе инсталирам, се нешто не функционира и проблеми. Од Google Play, најдобрите апликации се наплаќаат, па дали има некоја сигурна страна која ги има истите апликации од Google Play само бесплатни?
Ако може некој нека ми објасни за рутнувањето. Што добивам со тоа,дали ќе ми кочи телефонот, ризично ли е..... ?
Baraj na google Blackmart simni i instaliraj. Toa ti e nesto kako google paly i gi imas najgolem del od aplikaciite da gi simnes besplatno.
Баш и јас на тоа помислив прв пат. Апликациите ги имаат истите премисии кои ги имаат и на google play. Некој се кракирани, некои се чисти верзии. Кога ја симнуваш апликацијата ти кажува дали е кракирана или е чиста. Ако е кракирана веднаш мислиш дека се ставаш на ризик...но не би рекол. Имам пробано тон апликации со инсталиран Avast и не пронашол сомнителна активност.Ама штетници многу а ?? сигурно не би ми дал некој апликација што се плаќа бесплатно а да нема корист од тоа....би можел да ме чита или што уште не?
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 20:45 ---
Туку прашањето ми беше...имаат некаква функција оние Task Killer-ите?? килнувам 5 апликации, па после се направиле 8....Андроидот ги враќа назад па макар и 70 пати си ги Kill-нал
Баш и јас на тоа помислив прв пат. Апликациите ги имаат истите премисии кои ги имаат и на google play. Некој се кракирани, некои се чисти верзии. Кога ја симнуваш апликацијата ти кажува дали е кракирана или е чиста. Ако е кракирана веднаш мислиш дека се ставаш на ризик...но не би рекол. Имам пробано тон апликации со инсталиран Avast и не пронашол сомнителна активност.
Плус зошто да не ти даде никој нешто што се плаќа бесплатно? Виндоусот, програмите и игрите што ги играш да не ги плати? Ако ги плати, 90% од нас не ги платиле.
Е другиот проблем е што 90% од тие што нудат пиратерија сакаат да не злоупотребат...
Таск килерите имаат функција. Не се 100% функционални бидејки Андроидот е фаличен. Одговорот си го даде во последната реченица
Но дека вршат работа вршат, Advance Task kill Manager можеш да го конфигирираш на одредено време сам да ги килнува процесите, па ке заштедиш околу 20% батерија(барем во мојот случај)
Најверојатно нема да има официјален JB за тој модел.Гледам во последно време се дига прашина околу 4.1 jelly bean дека бил побрз, попрактичен. Јас имам Sony Xperia Miro дали ќе излезе update на 4.1 или ќе си остане на 4.0.4 ?