Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
значи HTC Quick Root е програмот,го симнав итн. гледам правам се мислам сакам да направам рут на телефонот.. но никако да тргне ако е некој запознат па да ме води или да каже процесот како е и што.
еве од форумот http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1870652 tnx
Јас пак...дали некој разгледа и совет нешто..зз
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 01:35 ---
Нов сум дефинитновно со андроид и уште се снаоѓам со системот... земав samsung galaxy s3 gt-i9300 али не сум презадоволен нешто сеа за сеа од телефонот... на неколку пати ми се укочи, и малце споричок си е... т.е пример ако си на апликацијата на фб, и стиснеш на копчето да те врати на десктоп... се појавува wallpaperot прво, па дел од апликациите покасно... не е ко iphone со брзина сеа за сеа... Еден другар ми кажа дека до софтверот било и дека требало да му напраам update, али јас појма неам што како... и исто така кажете ако знаете како да не ми се множат апликациите и процесите дека рамот ми е цело време зафатен а и апликациите не се затвараат со нивно исклучување. Фала позз
како прво голема е веројатноста да го имаш преплавено со апликации,симнувања и слично. може да пробаш со чистење на кешот. не секое успорување на системот значи да треба да се апдејтува, барем тоа е мое мислење. Андроид е осетлива околина,со самото тоа гледаме има голем избор на апликации и што уште не,но со тоа и си има многу junk. Така да прво пробај да се ослободиш од програми кои најмалку ги користиш и пробај со некој cleaner ги има во Play Store. Ако не биде ништо од тоа, врати се на фабрички и после стави само неопходното. зз(освен тоа може да го провериш дали ти е системот up to date во опциите за телефонот,ако е таму во ред проследи претходно напишаното)

R1K0

the chosen one
Член од
7 јули 2012
Мислења
116
Поени од реакции
42
Имам Xperia Neo, и го апдејтував на 4.0.4 андроид верзија и се зафркнав. Сеа ми кочи понекогаш, не е како што беше. Сакам да го рутирам,да го вратам на старото. Дали е комплицирано да го вратам на 2.3.4 верзија? Инаку гаранцијата ми е помината.
напиши на google:how to unbrick Xperia Neo и барај иначе би требало да симниш official stock rom for xperia neo и да го инсталираш со некој програм (на примаер за LG e KDZ updater)

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Јас пак...дали некој разгледа и совет нешто..зз
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 01:35 ---

како прво голема е веројатноста да го имаш преплавено со апликации,симнувања и слично. може да пробаш со чистење на кешот. не секое успорување на системот значи да треба да се апдејтува, барем тоа е мое мислење. Андроид е осетлива околина,со самото тоа гледаме има голем избор на апликации и што уште не,но со тоа и си има многу junk. Така да прво пробај да се ослободиш од програми кои најмалку ги користиш и пробај со некој cleaner ги има во Play Store. Ако не биде ништо од тоа, врати се на фабрички и после стави само неопходното. зз(освен тоа може да го провериш дали ти е системот up to date во опциите за телефонот,ако е таму во ред проследи претходно напишаното)
Од првиот дел не е... прибидејќи го имам телефонот неполни 5 дена, и од апликации имам вибер и скајп и фб, инаку ова со систем упдате направив еден само што ми го даде во notification и тоа е тоа!

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Од првиот дел не е... прибидејќи го имам телефонот неполни 5 дена, и од апликации имам вибер и скајп и фб, инаку ова со систем упдате направив еден само што ми го даде во notification и тоа е тоа!
хмм..што би било да за 5 дена се укочи тел. Ако не помогна се тоа што пишав значи останува да го проверат од каде што си го земал.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Иам HTC Desire C...синоќа на утакмицата имав проблем со мрежата,денес кај тетками има wifi,уклучувам,пишам pass и неможе да се конектира. Помош? Овој проблем и пред тоа го имало на некој места

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Иам HTC Desire C...синоќа на утакмицата имав проблем со мрежата,денес кај тетками има wifi,уклучувам,пишам pass и неможе да се конектира. Помош? Овој проблем и пред тоа го имало на некој места
Види рестартирај го па пак пробај.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.368
Поени од реакции
5.459
Извинете!
Процесот android.process.acore неочекувано прекина. Обидете се повторно.

Што е проблемот, на секое излегува ова прозорче ?

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
Ако може за помош кога го ставам телефонот на увото да зборувам со некој не се гаси дисплејот односно и мислев дека ми е дефект proximity сензорот но кога симнав една апликација за сензор ми покажа дека работи е сега ако може за помош како да го оклучам тој сензор се утепав фактор ресет правејќи и пак ништо инаку се работи за Sony Xperia Miro

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Како нов корисник на Андроид, може некој да ми каже кај можам да видам кои апликации се бесплатни?
Фино ќе биде и некои tips & tricks да каже некој :) Имам Xperia.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Како нов корисник на Андроид, може некој да ми каже кај можам да видам кои апликации се бесплатни?
Фино ќе биде и некои tips & tricks да каже некој :) Имам Xperia.
Бесплатни се сите апликации и игри кои пишува free.

Kajgana Shop

На врв Bottom