- Член од
- 30 април 2009
- Мислења
- 107
- Поени од реакции
- 1
Јас пак...дали некој разгледа и совет нешто..зззначи HTC Quick Root е програмот,го симнав итн. гледам правам се мислам сакам да направам рут на телефонот.. но никако да тргне ако е некој запознат па да ме води или да каже процесот како е и што.
еве од форумот http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1870652 tnx
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 01:35 ---
како прво голема е веројатноста да го имаш преплавено со апликации,симнувања и слично. може да пробаш со чистење на кешот. не секое успорување на системот значи да треба да се апдејтува, барем тоа е мое мислење. Андроид е осетлива околина,со самото тоа гледаме има голем избор на апликации и што уште не,но со тоа и си има многу junk. Така да прво пробај да се ослободиш од програми кои најмалку ги користиш и пробај со некој cleaner ги има во Play Store. Ако не биде ништо од тоа, врати се на фабрички и после стави само неопходното. зз(освен тоа може да го провериш дали ти е системот up to date во опциите за телефонот,ако е таму во ред проследи претходно напишаното)Нов сум дефинитновно со андроид и уште се снаоѓам со системот... земав samsung galaxy s3 gt-i9300 али не сум презадоволен нешто сеа за сеа од телефонот... на неколку пати ми се укочи, и малце споричок си е... т.е пример ако си на апликацијата на фб, и стиснеш на копчето да те врати на десктоп... се појавува wallpaperot прво, па дел од апликациите покасно... не е ко iphone со брзина сеа за сеа... Еден другар ми кажа дека до софтверот било и дека требало да му напраам update, али јас појма неам што како... и исто така кажете ако знаете како да не ми се множат апликациите и процесите дека рамот ми е цело време зафатен а и апликациите не се затвараат со нивно исклучување. Фала позз