Apple iPhone 5

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе направите промена со појавувањето на новиот Iphone 5 ?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Добро бре, ради вакви ко тебе мене ме плукаат...
Јас само искрено се изразив без да навредам никого . Секој има право на избор секој има право да ги даде парите таму каде што тој смета .

Гледам дека многу се разбираш во врска со ова, исто како Гоце Делчев што се разбирал во мобилни.
Подобри телефони? SGS3, One X, X+, One S, Note, Note 2, Razr HD, Optimus G, Optimus 4X, Lumia, што се очекува да излезат наскоро за месец-два, новиот Nexus (па и предходниот), Ascend D, D XL, Finder, MI-2, MX 4,......

A бидејки многу се разбираш ајде да го надополниме уште малку твоето знаење. Ајфонот ниту некогаш вредел 1000 евра, ниту некогаш ке вреди. Цената од 1000 евра на ајфон 5 во Ледиком и слични куротресини кај нас е набилдана над секој здрав разум затоа што телефонот уште не е донесен од операторите и најдоа можност да стрижат овци. Цената му е околу 700 долари (540 евра) за само телефонот или 200 долари (150 евра) со договор.

А тоа дека брендот (епл) ти гарантира квалитет продолжи да сонуваш. Се виде квалитетот на новиот ајфон. Повеке од половина доагаат со гребаници и чукнатини уште не извадени од кутијата, алуминиумот на задната страна ефтино неквалитетно сра*е, камерата со виолетови фотографии, мапите да не зборуваме - катастрофа на деценијата, wifi баг кој ти троши од 3Г мобилниот сообракај иако е исклучен, артефакти на екранот... Со еден збор, невиден квалитет.
Се додека другите телефони користат срања како Android,Windows mobile,Symbain и други,никој нема да може да му парира на Ајфонот.Телефонот не го прави 8мегапикселната камера туку системот на кој работи...

Се додека другите телефони користат срања како Android,Windows mobile,Symbain и други,никој нема да може да му парира на Ајфонот.Телефонот не го прави 8мегапикселната камера туку системот на кој работи...
tumblr_m67ijv0Kla1qizx4p.png

Колку за потсетување, андроид е неколку нивоа над иос, a WP во последниве две верзии во ништо не е полош од иос.

:tapp: Земи виндовс 7-8 на телефон рашчепкајго па кажи, а не да тропаш зелени

iskreno jas mn sakam da imam iphone 4 zatoa sto estetski mi e nekako najubav i dobro e sto izleze 5kata taman cenata na 4 ke mu padne kako i da e ke go kupam iphone 4 a i ne moze iphone da ima vecno visoki ceni primer poglednete edna od postarite nokii samsung lg porano bea vo makedonija 40 000 , 50 000 taka e isto so iphone dodeka e aktuelen ke bide i skap momentalno kako konkurencija edinstveno moze da mu bidat android i samsung galaxi

:tapp: Земи виндовс 7-8 на телефон рашчепкајго па кажи, а не да тропаш зелени
Сум го користил и тој.Не гледам нешто подобро од Иос во виндоусот....Инаку сум корисник на Андроид 4.0.4 СГС3...Кога го земав немаше проблем,му ставив околу 30 апликации и отварам јутјуб ми крашира,на некој игри ,ми крашира...пред тоа користев 3гс немаше никаков проблем околу тоа некој апликации да замрзнат и слично...Плус имам 2 другари с2 истото им се дешава...

многу лигувчиња синчиња на директорчиња се врткаат по темава :pipi:

Сум го користил и тој.Не гледам нешто подобро од Иос во виндоусот....Инаку сум корисник на Андроид 4.0.4 СГС3...Кога го земав немаше проблем,му ставив околу 30 апликации и отварам јутјуб ми крашира,на некој игри ,ми крашира...пред тоа користев 3гс немаше никаков проблем околу тоа некој апликации да замрзнат и слично...Плус имам 2 другари с2 истото им се дешава...
Да, да само на вас ви се случува тоа да ви крашираат апликациите на андроид. По вашиве кажувања баш ми е чудно зошто кај мене ептен ретко крашира некоја апликација, преку сила две да крашираат по еднаш неделно во просек, што се случува кај секој оперативен систем и што во 95% од случаите е проблем на апликацијата а не на ос-от.
П.С јутуб никогаш во живот не ми краширал.
И баш ме чуди зошто не го продадеш самсунгот и да си купиш ајфон кога веке не си задоволен со него...

iskreno jas mn sakam da imam iphone 4 zatoa sto estetski mi e nekako najubav i dobro e sto izleze 5kata taman cenata na 4 ke mu padne kako i da e ke go kupam iphone 4 a i ne moze iphone da ima vecno visoki ceni primer poglednete edna od postarite nokii samsung lg porano bea vo makedonija 40 000 , 50 000 taka e isto so iphone dodeka e aktuelen ke bide i skap momentalno kako konkurencija edinstveno moze da mu bidat android i samsung galaxi
Ајфон4 моментално ти е сакап само кај нас. Во америка без пари го даваат со договор, исто како кај нас алкателите.
И некако ама баш никако не си ми јасен со реченицава " kako konkurencija edinstveno moze da mu bidat android i samsung galaxi"

Да, да само на вас ви се случува тоа да ви крашираат апликациите на андроид. Баш ми е чудно зошто кај мене ептен ретко крашира некоја апликација, преку сила две да крашираат по еднаш неделно во просек.
П.С јутуб никогаш во живот не ми краширал.
И баш ме чуди зошто не го продадеш самсунгот и да си купиш ајфон кога веке не си задоволен со него...
А зошто крашираат уствари ? :))
Инаку 4с не земав пошто сакав со поголем екран,а 5кава уште не е стигната кај нас.

Зошто крашираат? А мислиш дека само на андроид крашираат? Се гледа дека никогаш не си имал ајфон.
Во 95% од случаите е неоптимизиран код на апликацијата, пример, претходната верзија на фејсбук за андроид беше толку неоптимизирана што ми крашираше барем еднаш во 3-4 пати. Најновава верзија 1.9.10 до сега ниту еднаш не ми краширала.

Сака ли некој ајфон5 за 850 евра ? ЧД

Зошто крашираат? А мислиш дека само на андроид крашираат? Се гледа дека никогаш не си имал ајфон.
Во 95% од случаите е неоптимизиран код на апликацијата, пример, претходната верзија на фејсбук за андроид беше толку неоптимизирана што ми крашираше барем еднаш во 3-4 пати. Најновава верзија 1.9.10 до сега ниту еднаш не ми краширала.
Не мислам дека само на Андроид крашират,но на додека го користев ајфонот и да крашира некојпат се дешава многу ретко,а сега на андроид секој ден ми крашира некоја апликација.. кога ке направам фактори ресет и ставам 2-3 игри на пр темпл ран нема гајле,но кога ке инсталирам уште 20-3- апликации да речеме почнува да крашира.

мона дај 40 илјади и одма на рака уште утре ти носам 4с спремен за користење :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom