Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
23 август 2010
Мислења
39.502
Поени од реакции
114.540
Никој не го пофали Тодоров...:D
Вчера покажа дека има потенцијал да стане одличен тренер со оглед на тоа дека станува збор за млад тренер.
Играта во одбрана ја постави одлично , успеа да ги спречи ( колку толку ) противничките центри кој беа каде каде повисоки, потоа тајмингот на замените му беше перфектен, оставањето на Дејвис во игра 34 минути му беше ( фала богу ) според мене клучен фактор за победата.
А исто така и Гечевски го искористи максимално кој после повредата на раката не очекував да прикаже толку добра партија, а и браво што му даде шанса и на центарчето Горјан да се испроба.(y)
За пофалба е ex persona non grata.:icon_lol:
Сето ова е точно освен на крај малце, кога не стигнаа. Тука имам замерки за него, не побара тајм аут на време. Во ситуација кога водиш 14 разлика на 4 минути до крај, чим примиш два коша по ред одма бараш тајм аут, не да чекаш на 6 или 4 разлика да намалат. Инаку сето друго беше врвно од негова страна, и измените и сакутингот на Цибона и тактиката. Особено многу ми се допадна на крај кога ни намалија на 2 кога им рече дека треба една одбрана и еден напад, стварно јако ги измотивира. Thumbs up има и од мене Ацо за вчерашниот натпревар исто како и цела екипа. Нека се множат победиве, следни се Широки!

А да, и да напоменам и покрај тоа што беше најдобар стрелец Дејвис за мене Игор е мен оф д меч. Каков само плејмејкер имаме не сме ни самите свесни, секоја чест царе:cuc::cuc::cuc::cuc:
Како само ги разигруваше своите соиграчи... Немам зборови, ЅВЕРОТИЊА невидена.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Па од 6-10 би било огромен успех.

.
Се согласувам,само за Сплит не.Мислам дека Сплит дома ќе тепа........сега ја гледам со Звезда утакмицата на нет,многу убава кошарка играат.Вујачиќ,иако стар сепак е одличен играч,Мимица им е снајпер,можеби најдобар шутер за 3 во лигата.Јест да за ништо друго и не го бива,али многу добар шут има.Вукушиќ играше минативе 2 сезони мислам со Цедевита.Не беше лош играч,сосем солиден играч за оваа лига.Собин е исто доста добар играч.Маринели е премлад,но има потенцијал да биде солиден евролигашки плејмејкер.Катиќ можеби ќе се опорави од повредата и тој е исто ок играч.Ако набрзо се среди работата и со Шариќ ќе бидат многу опасни.
Најважно од се играат стварно со срце и од љубов кон клубот сите до еден......на домашен терен,со нивна публика можат секого да го победа.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Се согласувам,само за Сплит не.Мислам дека Сплит дома ќе тепа........сега ја гледам со Звезда утакмицата на нет,многу убава кошарка играат.Вујачиќ,иако стар сепак е одличен играч,Мимица им е снајпер,можеби најдобар шутер за 3 во лигата.Јест да за ништо друго и не го бива,али многу добар шут има.Вукушиќ играше минативе 2 сезони мислам со Цедевита.Не беше лош играч,сосем солиден играч за оваа лига.Собин е исто доста добар играч.Маринели е премлад,но има потенцијал да биде солиден евролигашки плејмејкер.Катиќ можеби ќе се опорави од повредата и тој е исто ок играч.Ако набрзо се среди работата и со Шариќ ќе бидат многу опасни.
Најважно од се играат стварно со срце и од љубов кон клубот сите до еден......на домашен терен,со нивна публика можат секого да го победа.
Јас ја гледав сабајле на youtube. Да сум газда на Црвена Ѕвезда скоро цел тим ќе добиеше 50% на плата казна.Криминална одбрана играа а бековите им играа криминален напад.Ракочевиќ за џабе ја гушеше топката по цели напади а во одбрана беше катастрофа,Чович Јуниор не сакам ни да го коментирам.Пола од кошевите што Сплит ги дадоа на нормална одбрана немаа ни обрач да може да видат не па да шутираат.

Во секој случај се многу лимитирани имаат 4 рица играчи и тоа е тоа.Центарски (Гечевски,Николовски и Николиќ ) ќе им направат комплетна доминација врз нивните центри а бековите не им се никаква класа наспрема нашите па да ги извадат посебно сега Бакиќ кога ќе дојде кој главна игра му е одбрана и брз контра напад.Поголем проблем се Задар кои имаат 2 ца центри кои се високи и уште поважно интелигентни и знаат да играат одбрана.Не викам дека се слаби али дали може да бидат добиени тука од говорот е ДЕФИНИТИВНО ДА.

Оваа година во АБА секој може да тепа секого освен Цедевита.Да не беше на пример лошото судење во Белград,Задар ќе имаше сега победа.Лигата е горе долу комплетно изедначена барем во првиот дел од сезоната.Во вториот кога ЦЗ ќе се уигра ( или распадне ) како и Олимпија,Задар и Цибона поради проблеми со пари и тренери,а Партизан со младите играчи ќе почне да го осеќа проблемот на играње ЕЛ и АБА во исто време е тогаш ќе се решава кој ќе биде каде на табелата.

Патем идете купувајте карти долните трибини се во најголем дел распродадени а снемува и за некој блокови и од горните.Во Ј.С ги има најдобрите места.

.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Сето ова е точно освен на крај малце, кога не стигнаа. Тука имам замерки за него, не побара тајм аут на време. Во ситуација кога водиш 14 разлика на 4 минути до крај, чим примиш два коша по ред одма бараш тајм аут, не да чекаш на 6 или 4 разлика да намалат. Инаку сето друго беше врвно од негова страна, и измените и сакутингот на Цибона и тактиката. Особено многу ми се допадна на крај кога ни намалија на 2 кога им рече дека треба една одбрана и еден напад, стварно јако ги измотивира. Thumbs up има и од мене Ацо за вчерашниот натпревар исто како и цела екипа. Нека се множат победиве, следни се Широки!

А да, и да напоменам и покрај тоа што беше најдобар стрелец Дејвис за мене Игор е мен оф д меч. Каков само плејмејкер имаме не сме ни самите свесни, секоја чест царе:cuc::cuc::cuc::cuc:
Како само ги разигруваше своите соиграчи... Немам зборови, ЅВЕРОТИЊА невидена.
Ееее ти Ацо ли не го знаеш :) Се дешавало утакмици во минатото каде што цел натпревар не свикува тајм аут :)

F.A

Член од
3 октомври 2010
Мислења
238
Поени од реакции
54
so kenjate po trenerot sto ni donese titula i slava i cibona ja dobi ne serete!

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Картите за натпреварот во среда против Широки Брег се веќе пуштени во продажба, така да утре ќе може да ги набавите на следните места: Сала Борис Трајковски, Сала Јане Сандански, Кафе Круг (Аеродром), Цвеќара Розе (Веро 2), Камарад (Рамстор), Југотон Рекордс ГТЦ 1 кат, Мезе Бар (Скопјанка). Цената на билетите изнесува 100 и 150 денари.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.502
Поени од реакции
114.540
Ееее ти Ацо ли не го знаеш :) Се дешавало утакмици во минатото каде што цел натпревар не свикува тајм аут :)
Веруј ми многу добро го знам, и како човек и како тренер. Како човек нема да го коментирам, ќе останам нем, а конкретно за вчерашниот натпревар само таму му имав замерка, што на крај не побара тајм аут кога требаше и за малце ќе ја ебеше утакмицата. Али што е тука е, си тепавме против Цибона среде Загреб и треба да уживаме во тоа. :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Која почит ја имам спрема Давор Кус.
Иначе сме ги изгазиле со шут за три.

Член од
22 март 2009