Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Продажни места:
- Скопје: Сала Борис Трајковски, Сала Јане Сандански, Кафе Круг (Аеродром), Цвеќара Розе (веро2), Камарад (рамстор), Југотон Рекордс ГТЦ 1 кат, Мезе Бар(Скопјанка).
Многу Црно бело ги гледаш работите што ако е тренер на Работнички не може да навива на настапите на друг наш кошаркарски клуб во странство? Или обратно. Вистинските кошаркарски експерти и од Мзт и од Работнички и од други клубови знаат дека колку посилни македонски тимови имаме и колку повеќе надвор од Македонија играме дека толку ќе имаме појаки играчи и појака репрезентација и и појака прва лига во кошарка. Јас од Македонска лига навивам за Работнички , но јас за секој македонски клуб што настапува надвор и игра против екипи од странство секогаш навивам за македонскиот тим да победи без разлика дали е Мзт дали е Фени итн. И добро е што менаџментот на најголемите кошаркарски клубови и стручниот штаб го имаат сфатено тоа. Денеска од срце навивав за Мзт да победи и многу ми направи мерак што победија, Мзт овие 2 години е пример за професинален спортски менаџмент, топ стручен штаб одлични играчи(пола македонска репрезентација е во Мзт) и убава игра за око. Ако некој сака да му земе титула или да го загрози Мзт богами дебело ќе треба да инвестира а со тоа се подига квалитетот на нашата кошарка. Како и да е Мзт постави нови стандарди во македонската кошарка тоа е факт.Најјако у преносов беше кога Лазовски употребуваше „наш“ и „ние“ за МЗТ.
Пример промашуваат слободни Цибона: Тоа е одлично за нас!
„Нашите кошаркари имаат одличен учинок за три поени“
„Ние играме одлично во одбрана“
Сеа океј, тоа може да му се осврнува као демек кон македонски тим, али ипак јеботе, тренерот на Работнички да коментира со „наш“ за МЗТ, eптен смешно ми беше мене.![]()
Ај некој што се разбира повеќе од гоинашниве состави на екипиве од лигава, нека даде е една прогноза за отприлика кое место би можел да заврши МЗТ?
Али не да бисде прогноза, ЌЕ ЗАВРШИ ВТОР; ПРВ; ТРЕТ, туку да има побајаги за читање, со објаснувања
Од пријателскиве гледам сосема добро може да искотира МЗТ во лигава. После првиов меч сум сигурен дека барем на домашен може да паднат многу екипи.
Признавам не ја пратам многу Јадранскава лига во последниве години и незнам од кој што да очекувам.