- Член од
- 10 јануари 2011
- Мислења
- 1.658
- Поени од реакции
- 3.322
Сега дланкиве и стапалата осеќам нешо ладнички се, а знам чудна работа тоа се случува секогаш кога температурата дома ќе падне под 21 степен...го земав термометарот и стварно 20,5 степени по дома да ти било...пуштив конвекторите качи над 21 и сега нозеве и рацеве се стоплија! Интересна работа. А овие од топлификација кога се греев на парно секоја година ги молев да пуштат и никогаш не пуштија. Ова е тој периодот на преминот во годината кога заладува и луѓето често се разболуваат. Секоја година пред грејна сезона мрзнев а и после грајна сезона исто така. Рацеве и нозеве на парно никогаш не ми се стоплија затоа што никогаш не се качи температурата над 21 степенДа бидам искрен сеуште не, во стан сеуште шетам по кратки ракави, ама ако задржи 3-4 дена вака ладно ќе барам да пуштат. Иначе температурата треба да падне под 8 степени три дена по ред за да го пуштат.
Сега е супер ако ми е ладно ќе си пуштам и во септември, ако ми е топло ќе си исклучам и во ноември! Не зависам од крадците
Незнам само што прават луѓето со мали деца или бебиња пошо баш деновиве комшииве беа во топлификација ги молеа да им пуштат али одговорот се разбира бил негативен.
А надвор во моментов 11...