Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.137
Читав дека на местото на Барзаљи ќе игра Лусио. И конечно да видиме дали Исла ќе се снајде кај нас ( иако тие 10 минути на дуелот со Челзи ги изигра солидно )

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
AJDEEEEEEEEE JUVE!!! Da gi GAZIME i ovie shto gi mrazam MNOGU...

Od 2009 nemame pobeda protiv Kievo.. na poslednite 5 mecevi , 4 NERESHENI i 1 pobeda.

Se sekavam dobro na mecevite vo Bentegodi , pa i vo Torino .. KONECNO treba da gi polnime... FORZA RAGAZZI!

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
AJDEEEEEEEEE JUVE!!! Da gi GAZIME i ovie shto gi mrazam MNOGU...

Od 2009 nemame pobeda protiv Kievo.. na poslednite 5 mecevi , 4 NERESHENI i 1 pobeda.

Se sekavam dobro na mecevite vo Bentegodi , pa i vo Torino .. KONECNO treba da gi polnime... FORZA RAGAZZI!
Хахаха, Pellissier што ни направи на сите од овие утакмици. Голови, асистенции, хет трикови. На овој му оди највеќе против Јуве... Ама сега ќе ги победиме, не смееме да си дозволиме киксови.

Ova e od FB stranata na Zuliani :) Spored mene treba da odmori nekoj od tie nazad pa ke ispocrkaat
Па може Лусио да игра, место некој од овие, но според мене тешко дека ќе имаат проблеми со кондицијата, и 3цата се страшно издржливи играчи. Но сепак, не треба да се ризикува. И Лусио е многу квалитетен, така да мислам дека нема да има никакви проблеми ако тој игра наместо било кој од тројкава :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Лелеее бе ајде бе нека го седнат Пелисиер на клупа, многу бош играч е и кобен за нас ... Многу имам комплекси кога играме против Пелисиер или Пандев... Мора на секоја утакмица гол да ни дадат ..

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Па може Лусио да игра, место некој од овие, но според мене тешко дека ќе имаат проблеми со кондицијата, и 3цата се страшно издржливи играчи. Но сепак, не треба да се ризикува. И Лусио е многу квалитетен, така да мислам дека нема да има никакви проблеми ако тој игра наместо било кој од тројкава :)
Мора да се проба на овие утакмици со Лусио наместо Бонучи. Можи е стар Лусио ама сигурен сум дека може да издржи да игра централен од тројцата дефанзивци. Бонучи со Челзи беше убедливо најслаб, не само за автоголот, направи 2-3 непотребни фаули во опасната зона, имаше грешки во поставувањето на офсајд замките па мораше Барзаљи да го брка Хазард, а од друга страна Лусио можи многу подобро да ја контолира дефанзивната линија.

За нокаут фазата во ЛШ кога ќе играме против големи напаѓачи како Игуанин,Бензема, Ван Перси, Гомез.... многу ќе биди подобро да ги чува Лусио, и Буфон изјави дека треба да се подобро одбраната.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Мора да се проба на овие утакмици со Лусио наместо Бонучи. Можи е стар Лусио ама сигурен сум дека може да издржи да игра централен од тројцата дефанзивци. Бонучи со Челзи беше убедливо најслаб, не само за автоголот, направи 2-3 непотребни фаули во опасната зона, имаше грешки во поставувањето на офсајд замките па мораше Барзаљи да го брка Хазард, а од друга страна Лусио можи многу подобро да ја контолира дефанзивната линија.
И за вториот гол беше крив, ако добро се сеќавам. Лошо изигра или топката се одби од него и пак дојде до Оскар, и после знаеме што се деси.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
И за вториот гол беше крив, ако добро се сеќавам. Лошо изигра или топката се одби од него и пак дојде до Оскар, и после знаеме што се деси.
Вториот гол беше нешто налик како Пепе против, Наполи но далеку подобар за око.

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356

За нокаут фазата во ЛШ кога ќе играме против големи напаѓачи како Игуанин,Бензема, Ван Перси, Гомез.... многу ќе биди подобро да ги чува Лусио, и Буфон изјави дека треба да се подобро одбраната.
Да, ама и Лусио е сепак стар и незнам дали е доволно спремен да изигра утакмица на тоа ниво, додека физичката спремност на Бонучи не треба ни да се дискутира. А и сепак, голем притисок имаше врз него. Беше централен дефанзивец во одбрана со 3 дефанзивци, и ако не се лажам ова е негово деби во ЛШ. Лео е играч што знае како да одигра, но се сложувам дека некогаш прави непотребни фаули, но тоа ќе се среди.

@Mr.47 Не е дека беше крив, добро изгира Оскар, мислам дека си создаде простор помеѓу Бонучи и Барзаљи и одлично шутираше.

Сладоледџија , Вистина е дека тој и Пандев обавезно праќаат поздрави, но можеби ќе се смени и тоа. Нема потреба да седи на клупа, ако го чуваат добро.

И каква е оваа неактивност на темава? Некако чудно ми е пред утакмица да нема активност на темата. Или сеуште нема доволно фанови онлајн :D

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Да, ама и Лусио е сепак стар и незнам дали е доволно спремен да изигра утакмица на тоа ниво, додека физичката спремност на Бонучи не треба ни да се дискутира. А и сепак, голем притисок имаше врз него. Беше централен дефанзивец во одбрана со 3 дефанзивци, и ако не се лажам ова е негово деби во ЛШ. Лео е играч што знае како да одигра, но се сложувам дека некогаш прави непотребни фаули, но тоа ќе се среди.
Ама затоа, како што кажав погоре, физички поголеми и побавни напаѓачи можи да ги стави в џеп.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
И каква е оваа неактивност на темава? Некако чудно ми е пред утакмица да нема активност на темата. Или сеуште нема доволно фанови онлајн :D
Имам заприметено дека кога нема доволно активност на форумов јуве секогаш победува :)), а кога се очекува премногу не се толку активни во играта ... така да ни одговара.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Ке биде интересен меч, дефинитивно!
Немаме победа на последните 5 натпревари со Киево но мора да го срушиме ова, мора победа макар и со 2 тим да играме, Исла е овде а и Кваљарела ако стартува баш супер.
Мој тип: 2-0

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
19:45 - E' arrivata la formazione ufficiale della Juventus. Tutto confermato: Buffon; Lucio, Bonucci, Chiellini; Isla, Marchisio, Pogba, Giaccherini, Asamoah; Vucinic, Quagliarella.
A disp.: Storari, Rubinho, Barzagli, Caceres, Marrone, Vidal, De Ceglie, Lichtsteiner, Pirlo, Bendtner, Matri, Giovinco. All.: Carrera
Ке биде интересен меч, дефинитивно!
Немаме победа на последните 5 натпревари со Киево но мора да го срушиме ова, мора победа макар и со 2 тим да играме, Исла е овде а и Кваљарела ако стартува баш супер.
Мој тип: 2-0
ете официјален состав

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Се надевам на добра игра денес, посебно во одбраната и конечно да го скршеме малерот на домашен терен против Киево. Осеќам дека Кваља ќе ги реши денес со 2 гола :)

Kajgana Shop

На врв Bottom