Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
По тоа што никогаш немало толку бројно гостување на такви ултраси кај нас. А и ние ке бидеме 30.000, прв пат на таков тест би се нашла полицијата.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
По тоа што никогаш немало толку бројно гостување на такви ултраси кај нас. А и ние ке бидеме 30.000, прв пат на таков тест би се нашла полицијата.
Зар малку беа на претходната утакмица Македонија - Хрватска кога тепавме 2-0? :) Север беше исполнет со хрватски навивачи.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Зар малку беа на претходната утакмица Македонија - Хрватска кога тепавме 2-0? :) Север беше исполнет со хрватски навивачи.
Кој ќутек го добија од полицијата... почнаа и да скокаат од трибина.

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Извини друже ама ти како да си роден пред две три години.
Прво,нешто ми зборува дека и да има гостување, тоа нема да биде повеќе од 50-100 луѓе.
И второ,погоре напишав веќе 22 години не се бањале во Вардар,а тоа ако не го разбираш прашај некој постар и ќе ти објасни дека секое нивно(БББ и Торцида) гостување како и на Делии,Гробари...и ред други завршувало со бањање во Вардар.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Абе тие неможеа да си платат влезница во Загреб кога играше репрезентацијата на Хрватска,па и пред два дена на Динамо па ќе доаѓале во Скопје:pos:...изгледа Сител со ова сака да ја подгрее атмосферата.А и ако дојдат,колку што се сеќавам добри 22 години не се бањале во Вардар,па бујрум, сега имаме и плажи па може да си понесат и пешкирчиња...
Репрезентацијата и Динамо од други причини се бојкотираат.Им се разбуди свеста на луѓето колку толку....
Иначе секогаш доаѓаат,стварно не знам што фама се прави од ова.Секаде идат со репрезентацијата,но не како групи,туку поединци доаѓаат.На крају крајева покрај Ирците,Шкотите и Холанѓаните до сега секогаш биле најбројни кога се пратела репрезентацијата на гости во Европа.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 21:19 ---
Извини друже ама ти како да си роден пред две три години.
Прво,нешто ми зборува дека и да има гостување, тоа нема да биде повеќе од 50-100 луѓе.
И второ,погоре напишав веќе 22 години не се бањале во Вардар,а тоа ако не го разбираш прашај некој постар и ќе ти објасни дека секое нивно(БББ и Торцида) гостување како и на Делии,Гробари...и ред други завршувало со бањање во Вардар.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2
Ако согледаме малце реално, БББ до 90та и не се така сериозна група и немаат некое значајно гостување во Македонија....Делије,Гробари и Торцида на Скопје секогаш гледале на прилично сигурно гостување,иако знаело да има инциденти и да изедат по некој ќотек.....
Башка други генерации се ова......а и зашто би имало потреба за тепачки ?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Кој ќутек го добија од полицијата... почнаа и да скокаат од трибина.
Знам, сакаа и кај нас на запад да прерипаат преку ограда, ама се предомислија зошто ќе им беше уште бетер ако скокнеа на запад :)

Иначе и тогаш најавуваа дека ќе го превртеле Скопје, ама освен 1-2 инциденти во некој кафулиња во Скопје, немаше ништо (се додека не се фатија со полицијата на Градски).

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Иначе и тогаш најавуваа дека ќе го превртеле Скопје, ама освен 1-2 инциденти во некој кафулиња во Скопје, немаше ништо (се додека не се фатија со полицијата на Градски).
Најави за инциденти со Торида,али Торцида заглави во снегот некаде на пола пат.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
За Качаниклиќ, моите се пријатели тука со на татко му брат, значи со неговиот чичко :) Дечкото сака да игра за Македонија, уште од времето кога беше во Ливерпул, не знам кој колку знае за тоа. Не знам како стојат сега работиве, али треба да му се понуди настап во сениорска, па ако не го бива нека не ни го викаат понатака. Подобра така од колку некој да ни го лапне па после да се чудиме зашто не игра за нас.... Исто така он има и брат, исто некаде во Англијава не знам точно каде, само што тој бил многу мрзлив и не бил амбициозен... Ова ви кажувам значи од нивниот чичко се информации :)
качаниклиќ ко игра за прв тим на фулам, сигурно има квалитет и за македонија да игра. плус игра на позиција на која сме тенки. на никого нема да му штети да биде повикан за наредниот натпревар со хрватска (ако навистина сака да игра) и то како резерва, па да влези при крај за да неможи после да игра за шведска или таму некој. а ако се покажи како квалитет, уште подобро!!!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Покрај Ибраими вечерва во ЛЕ играа и Георгиевски (Стеауа) на гости кај Штудагрд 2:2 и Тасевски (Шмона) на гостување кај Билбао 1:1.

В

Ваздух

Гостин
Ибро гол за Марибор, да си ја враќа формата. Пандев е одличен, да ја зачува до октомври. Тричко ќе се опораи, алтернатива е Хасани. Да најдеме напаѓач само, и да го врати Илчо назад Чеде и ќе пичиме.

Имам јак филинг, можеме да изненадиме.
--- надополнето: 21 септември 2012 во 01:17 ---
И да... уште еден предизвик за Комитите и другите навивачки групи да дојдат на стадион, конечно.

Уствари не мора бе, ќе ги пречекаме со Излези момче, ние со нашите дедовци.

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.376
Поени од реакции
325
Абе тие неможеа да си платат влезница во Загреб кога играше репрезентацијата на Хрватска,па и пред два дена на Динамо па ќе доаѓале во Скопје:pos:...изгледа Сител со ова сака да ја подгрее атмосферата.А и ако дојдат,колку што се сеќавам добри 22 години не се бањале во Вардар,па бујрум, сега имаме и плажи па може да си понесат и пешкирчиња...
A zosto bi se banjale,ako ne pravat incidenti..Iako i da gi pravat ke se tepaat megu sebe BBB i Torcida (ako gi pustat Dalmatincive),posto minatiot pat 80% od niv bea vrateni uste od Hrvatsko-Srpskata granica...Izgleda brzo zaboravame kako nie bevme precekani vo Hrvatska pred samo 4 godini,kako zaedno so nas navivaa vo Polska...ako mozevme Tartan Army,da gi precekame na najvisoko nivo,ne gledam potreba od provokacii i pravenje incidenti so Hrvatite...Zaednicko druzenje na plostad (ako mislam deka ke gi donesat tek pred utakmica),i posle sekoj na svoja tribina i navivanje za svojata reprezentacija...Lesno e da napravis incident,tesko e da go zadrzis ona dobroto sto nekoj pred tebe uspeal da go izgradi...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
OdMitico, едно е како сме биле пречекани таму, друго е како ќе се однесуваат тие тука. Минатиот пат беа дојдени за да направат инцидент, три-четири пати фрлија факели на терен, додека не им појде полицијата да ги смири малце.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе ај прво нека се организираат па ќе се види другото.
Иако искрено не ми се верува дека ќе има глупости, на крај краева по некоја воспитна од полицијана и ќе се смират.

Kajgana Shop

На врв Bottom