- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
По тоа што никогаш немало толку бројно гостување на такви ултраси кај нас. А и ние ке бидеме 30.000, прв пат на таков тест би се нашла полицијата.
Зар малку беа на претходната утакмица Македонија - Хрватска кога тепавме 2-0? Север беше исполнет со хрватски навивачи.По тоа што никогаш немало толку бројно гостување на такви ултраси кај нас. А и ние ке бидеме 30.000, прв пат на таков тест би се нашла полицијата.
По тоа што никогаш немало толку бројно гостување на такви ултраси кај нас. А и ние ке бидеме 30.000, прв пат на таков тест би се нашла полицијата.
Кој ќутек го добија од полицијата... почнаа и да скокаат од трибина.Зар малку беа на претходната утакмица Македонија - Хрватска кога тепавме 2-0? Север беше исполнет со хрватски навивачи.
Извини друже ама ти како да си роден пред две три години.По тоа што никогаш немало толку бројно гостување на такви ултраси кај нас. А и ние ке бидеме 30.000, прв пат на таков тест би се нашла полицијата.
Репрезентацијата и Динамо од други причини се бојкотираат.Им се разбуди свеста на луѓето колку толку....Абе тие неможеа да си платат влезница во Загреб кога играше репрезентацијата на Хрватска,па и пред два дена на Динамо па ќе доаѓале во Скопје...изгледа Сител со ова сака да ја подгрее атмосферата.А и ако дојдат,колку што се сеќавам добри 22 години не се бањале во Вардар,па бујрум, сега имаме и плажи па може да си понесат и пешкирчиња...
Ако согледаме малце реално, БББ до 90та и не се така сериозна група и немаат некое значајно гостување во Македонија....Делије,Гробари и Торцида на Скопје секогаш гледале на прилично сигурно гостување,иако знаело да има инциденти и да изедат по некој ќотек.....Извини друже ама ти како да си роден пред две три години.
Прво,нешто ми зборува дека и да има гостување, тоа нема да биде повеќе од 50-100 луѓе.
И второ,погоре напишав веќе 22 години не се бањале во Вардар,а тоа ако не го разбираш прашај некој постар и ќе ти објасни дека секое нивно(БББ и Торцида) гостување како и на Делии,Гробари...и ред други завршувало со бањање во Вардар.
Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2
Знам, сакаа и кај нас на запад да прерипаат преку ограда, ама се предомислија зошто ќе им беше уште бетер ако скокнеа на западКој ќутек го добија од полицијата... почнаа и да скокаат од трибина.
Најави за инциденти со Торида,али Торцида заглави во снегот некаде на пола пат.Иначе и тогаш најавуваа дека ќе го превртеле Скопје, ама освен 1-2 инциденти во некој кафулиња во Скопје, немаше ништо (се додека не се фатија со полицијата на Градски).
качаниклиќ ко игра за прв тим на фулам, сигурно има квалитет и за македонија да игра. плус игра на позиција на која сме тенки. на никого нема да му штети да биде повикан за наредниот натпревар со хрватска (ако навистина сака да игра) и то како резерва, па да влези при крај за да неможи после да игра за шведска или таму некој. а ако се покажи како квалитет, уште подобро!!!За Качаниклиќ, моите се пријатели тука со на татко му брат, значи со неговиот чичко Дечкото сака да игра за Македонија, уште од времето кога беше во Ливерпул, не знам кој колку знае за тоа. Не знам како стојат сега работиве, али треба да му се понуди настап во сениорска, па ако не го бива нека не ни го викаат понатака. Подобра така од колку некој да ни го лапне па после да се чудиме зашто не игра за нас.... Исто така он има и брат, исто некаде во Англијава не знам точно каде, само што тој бил многу мрзлив и не бил амбициозен... Ова ви кажувам значи од нивниот чичко се информации
И не само тие, и Лазевски за Партизан, против Митрески за НефчиПокрај Ибраими вечерва во ЛЕ играа и Георгиевски (Стеауа) на гости кај Штудагрд 2:2 и Тасевски (Шмона) на гостување кај Билбао 1:1.
A zosto bi se banjale,ako ne pravat incidenti..Iako i da gi pravat ke se tepaat megu sebe BBB i Torcida (ako gi pustat Dalmatincive),posto minatiot pat 80% od niv bea vrateni uste od Hrvatsko-Srpskata granica...Izgleda brzo zaboravame kako nie bevme precekani vo Hrvatska pred samo 4 godini,kako zaedno so nas navivaa vo Polska...ako mozevme Tartan Army,da gi precekame na najvisoko nivo,ne gledam potreba od provokacii i pravenje incidenti so Hrvatite...Zaednicko druzenje na plostad (ako mislam deka ke gi donesat tek pred utakmica),i posle sekoj na svoja tribina i navivanje za svojata reprezentacija...Lesno e da napravis incident,tesko e da go zadrzis ona dobroto sto nekoj pred tebe uspeal da go izgradi...Абе тие неможеа да си платат влезница во Загреб кога играше репрезентацијата на Хрватска,па и пред два дена на Динамо па ќе доаѓале во Скопје...изгледа Сител со ова сака да ја подгрее атмосферата.А и ако дојдат,колку што се сеќавам добри 22 години не се бањале во Вардар,па бујрум, сега имаме и плажи па може да си понесат и пешкирчиња...