A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
На бум дефинитивно му фали канал од типот на History, Discovery Science или некој сличен, конечно би требало да стават некој во понуда

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.846
Поени од реакции
8.244
BoomTV гасат некој програми за да додадат нови ,што е работава зошто така прават знае некој?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
BoomTV гасат некој програми за да додадат нови ,што е работава зошто така прават знае некој?
Со 3 мултиплекса што сакаш повеќе ?! Јас незнам ни овие како ги бутнаа, али ајде.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Со 3 мултиплекса што сакаш повеќе ?! Јас незнам ни овие како ги бутнаа, али ајде.
Јас не знам, имаат малку фрекфенции и сакаат да бидат најдобри, треба малце повеќе да вложат, да стават повеќе канали и ќе имаат и повеќе корисници. :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Јас не знам, имаат малку фрекфенции и сакаат да бидат најдобри, треба малце повеќе да вложат, да стават повеќе канали и ќе имаат и повеќе корисници. :)
Јас и до некаде ги разбирам, АЕК толку им одобри, но доколку преминат од DVB-T во DVB-T2 сигурно ќе можат да додадат повеќе канали, а не за да додаде еден трга друг. Плус изобилуваат со непотребни канали од типот: DM Sat, Pink music, RTK21 Sat. Јас стојам на мојот став од погоре, треба да воведат нови канали, но на местото на тие канали што се ставрно шит, а не на местото на BBC и Kids Co.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Јас и до некаде ги разбирам, АЕК толку им одобри, но доколку преминат од DVB-T во DVB-T2 сигурно ќе можат да додадат повеќе канали, а не за да додаде еден трга друг. Плус изобилуваат со непотребни канали од типот: DM Sat, Pink music, RTK21 Sat. Јас стојам на мојот став од погоре, треба да воведат нови канали, но на местото на тие канали што се ставрно шит, а не на местото на BBC и Kids Co.
Јас викам нека отворат сателитска платформа и се ќе биде во ред. ;) Не е лошо на Хотбирд 13Е. :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
^
Барем малку да се угледаат на хрватине. Хрватското Maxtv се нуди преку интернет протокол како нашево, но и преку сателит.
Но секако господата, несакаат да вложам малку пари.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
^
Барем малку да се угледаат на хрватине. Хрватското Maxtv се нуди преку интернет протокол како нашево, но и преку сателит.
Но секако господата, несакаат да вложам малку пари.
Така е, се согласувам со тебе, ама хрватите го отворија Макств Сат поради тие корисници што не можеа да земат Макств ИПТВ, а тие што можеа Макств ИПТВ не им даваа сателитски ресивер, ама еве сега почнале да им даваат на сите корисници. За Бумтв ова е прескапо, за да изнајмат транспордери на сателит ќе им биде многу скапо.

D

Deleted member 53418

Гостин
da ne znae nekoj dali one ima vo predvid na resiveri so hd slika ? :D a ne so scart mi krci tvto od skartot kako da go sredam :D mi rekao dali iam prkluceno neos samo xbox ali isklucen e hdmi priklucok ima ? i upravo ste mora novi kanali i videoteka I HD KANALI POD ITNO :D

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
da ne znae nekoj dali one ima vo predvid na resiveri so hd slika ? :D a ne so scart mi krci tvto od skartot kako da go sredam :D mi rekao dali iam prkluceno neos samo xbox ali isklucen e hdmi priklucok ima ? i upravo ste mora novi kanali i videoteka I HD KANALI POD ITNO :D
Нема и затоа ќе изгубат доста клиенти бидејќи технологијата иде напред и скоро 90% во поголемите градови имаат ЛЦД тв уред кој не го искорстува својот капацитет поради слабиот сигнал на бом.

D

Deleted member 53418

Гостин
Taka e sakam da se javam na 181 i da im recam vie ne mrdate napred be glema nekoi tehnologii novi 4k tv ova ona kaj nas ae kako pred 20 godini so e taka ;D od pocetokot koristam boom i net i tel netot e ok 600kbp/s so e sredno optika ne ni razmisluvaat da staat i toa valjda :D bomov edna nova rabota nema od noemvri 2010 godina koa stavija da se snima i toa so usb golema greska vo resiverot nemozele da dodat usb nekako da se vgradi :D treba da pravat promeni vo boom i toa golemi D:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Taka e sakam da se javam na 181 i da im recam vie ne mrdate napred be glema nekoi tehnologii novi 4k tv ova ona kaj nas ae kako pred 20 godini so e taka ;D od pocetokot koristam boom i net i tel netot e ok 600kbp/s so e sredno optika ne ni razmisluvaat da staat i toa valjda :D bomov edna nova rabota nema od noemvri 2010 godina koa stavija da se snima i toa so usb golema greska vo resiverot nemozele da dodat usb nekako da se vgradi :D treba da pravat promeni vo boom i toa golemi D:

Еее ама тие промени колку ќе ги кошта? Они сакаа без никакво уложување да добијат голем ќар. тоа и го направија затоа што ги искористија мобилните предаватели од космофон и преку нив праќаат сигнал за бом. Ама ете и македонија иако е далеку од европа сепак некои оператори како т-мобиле одат напред, а и сега со законот за дигитализџација и одредени тв куќи ќе отида уште понапред со пуштање хд програма. бом тв ќе рикне.

D

Deleted member 53418

Гостин
Еее ама тие промени колку ќе ги кошта? Они сакаа без никакво уложување да добијат голем ќар. тоа и го направија затоа што ги искористија мобилните предаватели од космофон и преку нив праќаат сигнал за бом. Ама ете и македонија иако е далеку од европа сепак некои оператори како т-мобиле одат напред, а и сега со законот за дигитализџација и одредени тв куќи ќе отида уште понапред со пуштање хд програма. бом тв ќе рикне.
Ja sakam iskreno da ide napred slovencite ke daat nekoj denar valjda kaj i dae :D a max tv hd kanalite se plakale citav negde mislam i toa ne e ok samo pari da ti zemat ili za spor klub prime hbo kanali gi nema ukinaa mn dobri rabota ako ne napravi nekoj cekor boom ke padne na mnogu nisko nivo spored mene bidejki ne vlozuva nisto a saka mnogu :D ajde da se nadevame hd kanali do 2020 :D

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Се' што треба е да преминат од DVB-T во DVB-T2, со тоа ќе се зголеми капацитетот на каналите, а исто така и можноста за HD канали, но зашто да фрлаат сега они пари.
Иначе отварам јас страницата за Бумот, гледам некако слабо ја ажурираат, стојат канали, кои повеќе не се дел од понудата. Толку неодговорна компанија не сум видел

D

Deleted member 53418

Гостин
Da da stefan i jas toa vidov sega :D a sto e dvd-t i dvd t2 ? :D ako moes da ni pojasnis :D neam pojma ja :D aj moze ke vidi nekoj od tie so raboti ke prenese ama tesko toa ;D da staaat hd xD

Kajgana Shop

На врв Bottom