Со 3 мултиплекса што сакаш повеќе ?! Јас незнам ни овие како ги бутнаа, али ајде.BoomTV гасат некој програми за да додадат нови ,што е работава зошто така прават знае некој?
Јас не знам, имаат малку фрекфенции и сакаат да бидат најдобри, треба малце повеќе да вложат, да стават повеќе канали и ќе имаат и повеќе корисници.Со 3 мултиплекса што сакаш повеќе ?! Јас незнам ни овие како ги бутнаа, али ајде.
Јас и до некаде ги разбирам, АЕК толку им одобри, но доколку преминат од DVB-T во DVB-T2 сигурно ќе можат да додадат повеќе канали, а не за да додаде еден трга друг. Плус изобилуваат со непотребни канали од типот: DM Sat, Pink music, RTK21 Sat. Јас стојам на мојот став од погоре, треба да воведат нови канали, но на местото на тие канали што се ставрно шит, а не на местото на BBC и Kids Co.Јас не знам, имаат малку фрекфенции и сакаат да бидат најдобри, треба малце повеќе да вложат, да стават повеќе канали и ќе имаат и повеќе корисници.
Јас викам нека отворат сателитска платформа и се ќе биде во ред. Не е лошо на Хотбирд 13Е.Јас и до некаде ги разбирам, АЕК толку им одобри, но доколку преминат од DVB-T во DVB-T2 сигурно ќе можат да додадат повеќе канали, а не за да додаде еден трга друг. Плус изобилуваат со непотребни канали од типот: DM Sat, Pink music, RTK21 Sat. Јас стојам на мојот став од погоре, треба да воведат нови канали, но на местото на тие канали што се ставрно шит, а не на местото на BBC и Kids Co.
Така е, се согласувам со тебе, ама хрватите го отворија Макств Сат поради тие корисници што не можеа да земат Макств ИПТВ, а тие што можеа Макств ИПТВ не им даваа сателитски ресивер, ама еве сега почнале да им даваат на сите корисници. За Бумтв ова е прескапо, за да изнајмат транспордери на сателит ќе им биде многу скапо.^
Барем малку да се угледаат на хрватине. Хрватското Maxtv се нуди преку интернет протокол како нашево, но и преку сателит.
Но секако господата, несакаат да вложам малку пари.
Нема и затоа ќе изгубат доста клиенти бидејќи технологијата иде напред и скоро 90% во поголемите градови имаат ЛЦД тв уред кој не го искорстува својот капацитет поради слабиот сигнал на бом.da ne znae nekoj dali one ima vo predvid na resiveri so hd slika ? a ne so scart mi krci tvto od skartot kako da go sredam mi rekao dali iam prkluceno neos samo xbox ali isklucen e hdmi priklucok ima ? i upravo ste mora novi kanali i videoteka I HD KANALI POD ITNO
Taka e sakam da se javam na 181 i da im recam vie ne mrdate napred be glema nekoi tehnologii novi 4k tv ova ona kaj nas ae kako pred 20 godini so e taka ;D od pocetokot koristam boom i net i tel netot e ok 600kbp/s so e sredno optika ne ni razmisluvaat da staat i toa valjda bomov edna nova rabota nema od noemvri 2010 godina koa stavija da se snima i toa so usb golema greska vo resiverot nemozele da dodat usb nekako da se vgradi treba da pravat promeni vo boom i toa golemi D:
Ja sakam iskreno da ide napred slovencite ke daat nekoj denar valjda kaj i dae a max tv hd kanalite se plakale citav negde mislam i toa ne e ok samo pari da ti zemat ili za spor klub prime hbo kanali gi nema ukinaa mn dobri rabota ako ne napravi nekoj cekor boom ke padne na mnogu nisko nivo spored mene bidejki ne vlozuva nisto a saka mnogu ajde da se nadevame hd kanali do 2020Еее ама тие промени колку ќе ги кошта? Они сакаа без никакво уложување да добијат голем ќар. тоа и го направија затоа што ги искористија мобилните предаватели од космофон и преку нив праќаат сигнал за бом. Ама ете и македонија иако е далеку од европа сепак некои оператори како т-мобиле одат напред, а и сега со законот за дигитализџација и одредени тв куќи ќе отида уште понапред со пуштање хд програма. бом тв ќе рикне.